20 Şubat 2013 Çarşamba

Bentley Flying Spur


Bentley Continental ailesinin sedan modeli Flying Spur'ün yenilendiği haberi dün açıklanmıştı. İlk fotoğrafları da paylaşılan aracın teknik verileri de bugün bizlerle.

Tamamen yenilenen dış görünümünde en çok dikkat çeken kısım şüphesiz arka kısmı olan aracın bu alanı Mulsanne modelini andıran bir yapıya sahip. 19, 20 ve 21 inç çaplı yeni jantlarla şık bir görünüm sunan otomobilin güçlü yan çizgisi ve dik ön panjuru daha ağır bir duruşa sahip. Bu arada aracın isminden "Continental"in atılması da tasarımın farklılaştırılmasını açıklıyor.


Görünümü daha ağır olsa da gövdesinde kullanılan alüminyum parçalar sayesinde ağırlığı 50 kg aşağıya çekilen Flying Spur iç mekanda diğer Continental modellerinin havasını korumayı başarmış. Daha da yumuşayan deri döşemeler ve yeni kaplamalara sahip olan ön panelin haricinde iç mekanda görev yapan bütün elektronik ekipmanları kontrol eden dijital bir kumanda da sunuluyor.


İlk etapta sadece çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motorla sunulacak olan Flying Spur 625 beygir güç, 800 Nm tork sunuyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunan Bentley, aracın 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaştığını ve maksimum süratinin 322 km/s olduğunu açıkladı.

Bir Flying Spur satın alıp yakıt tüketimini düşünen çok insan olmasa da aracın ortalama tüketim değeri 14.7 litre/100 km olarak açıklandı.

4 yorum:

  1. muhtemelen 2 tonun üzerinde bir araç için son derece iyimser bir yakıt tüketimi değeri verilmiş. açıkcası pek inandırıcı değil, ha bunu alan adam umursar mı elbette hayır. benimki de laf işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20'nin altına düşeceğini zannetmem günlük kullanımda. Birçok araç için de durum aynı zaten ama yüzbinlerce Euro ödeme yapan adama koymayacaktır.

      Sil
  2. Arka tasarım kötü olmuş. Rolls Royce havası seziliyor arkada. İç mekanda yenilenseydi keşke. Dışı yenileyip içi yenilememek garip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bültenlerinde yazana göre çok az parçası aynı kalmış. 600 küsur parçayı yeniden tasarlamışlar içeride ama keşke biraz daha farklılaştırsalarmış.

      Sil