13 Şubat 2013 Çarşamba

Audi S3 Sportback


Yeni nesil A3 ve A3 Sportback'in ardından sportif model S3'ü piyasaya süren Audi şimdi de ailenin geniş iç hacim sunan sportif modeli S3 Sportback'i tanıttı.

Üç kapılı kardeşinde kullanılan 18 inç çaplı jantlar, tamponlar, spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemiyle donatılan otomobilin iç mekanında yer alan metal pedal seti, sportif yan destekli koltuklar, gösterge paneli, vites topuzu ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi de bu araçtan tanıdık.


Bir önceki nesil modele göre 70 kg azalan ağırlığı 1.445 kg'a gerileyen otomobilin fren sisteminde 340 mm çaplı diskler ve siyah renkli kaliperler sunuluyor. İsteğe bağlı olarak kırmızı kaliperlerle de donatılabilen araç dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip.

2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşırken ortalama yakıt tüketimi 7 litre/100 km olarak açıklanıyor.

6 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan S3 Sportback'te önemli bir performans artışı var. 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilen otomobilin ortalama tüketim değeri de 6.9 litre/100 km'ye geriliyor. Her iki şanzıman seçeneğiyle de maksimum sürat 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

9 yorum:

  1. Bildiğin az yakıyor hayvan!

    YanıtlaSil
  2. Laboratuar ortamında öyle. 9'un altına düşürene ödül verirler gerçek hayatta. A45 AMG'nin de resmi verileri bu şekilde.

    YanıtlaSil
  3. resmi sitede gücünün 280 beygir olduğu yazıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PS-DIN farkı büyük ihtimalle. Ben Alman kafalıyım bu konuda. Almanya sitesinde de 300 yazıyor.

      Sil
    2. o fark nasıl oluşuyo tam olarak anlatır mısınız rica etsem

      Sil
    3. Motor güçleri kW cinsinde ölçülüp daha sonra PS, DIN veya HP standartdında beygir gücüne çeviriliyor. DIN için 1.36, HP için 1.34 ile çarpılıyor. Gerçi bu işin bir bölümünü açıklıyor, geriye kalanı büyük ihtimalle ölçüm sırasında kullanılan yakıtla ilgili. Türkiye'de 98, Almanya'da 100 üzerinde oktan değeri sunan benzinle homologe edilmiş olabilir.

      Sil
  4. litre başına 1,5 hp iyi bir değer.0-100 de bir çok spor arabaya kafa tutar.bence 5,5 sn için o yakıt verileri çok değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Golf R ile aynı motor verileri. Tüketim verileri hızlanma o seviyedeyken test edilmiyor malesef. Elime geçerse biraz daha gerçekçi veriler yazabilirim.

      Sil
    2. ah kimlerin elinde harcanıyo o arabalar.en azından sizin gibi işi bilen birinin eline geçse de öğrensek içini dışını :)

      Sil