20 Şubat 2013 Çarşamba

Audi RS Q3


Audi'nin RS ailesi genişlemeye devam ediyor. Bu sefer de kompakt SUV Q3'ün sportif modelini tanıtan firma bu aracı ilk olarak Cenevre otomobil fuarında sergileyecek.

RS logosunun imzası olmaya başlayan dik yerleştirilen gri renkli ön hava girişleri, petek şekilli ızgara ve ön tampon altında bulunan Quattro logosu bu araçta da yerini alırken alüminyum yan aynalar, farklı yan etekler, 19 veya 20 inç çaplı seçilebilen jantlar, arka spoiler ve alt kısmında küçük bir difüzör bulunan arka tampon diğer dikkat çeken farklılıklar.


Geçtiğimiz yıl Pekin'de tanıtılan konsept versiyonunun aksine tek egzoz çıkışına sahip olan RS Q3'ün fren sisteminde 8 pistonlu, siyah renkli kaliperlerle eşleştirilmiş 365 mm çaplı diskler görev yapıyor. Süspansiyon sistemi 25 mm alçaltılan aracın ağırlığı 1.730 kg olarak açıklandı.

İç mekan tasarımında büyük bir değişiklik olmayan RS Q3'te metal pedal seti, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, baklava desenli deri döşemelere sahip sportif koltuklar ve karbon fiber kaplamalar yer alıyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli, 5 silindirli bir motor taşıyan RS Q3 310 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanı standart olarak sunan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Sonbahar aylarında yollarda görmeye başlayacağımız aracın fiyatı Almanya'da 54.600 Euro seviyesinden başlayacak.

5 yorum:

  1. yani alabileceğimiz falan yok tabi de 310 beygir araç yapıp tek egzoz çıkışı mı veriyosun, çirkin görünmüş, çift çıkış çok mu pahalı

    YanıtlaSil
  2. +1 ustteki yorum

    YanıtlaSil
  3. +1 de benden olsun

    YanıtlaSil
  4. Egzozlar çift olsa tadından yenmezmiş. Böyle araca ne diye tek egzoz koymuşlar ki?

    YanıtlaSil