16 Ocak 2013 Çarşamba

Volkswagen CrossBlue


Routan modeliyle Kuzey Amerika MPV pazarında beklenen başarıya ulaşamayan Volkswagen şansını bu sefer de 7 kişilik SUV pazarında deneyecek. Sadece A.B.D. ve Kanada pazarında satılacak olan araç fiyat olarak Tiguan ile Touareg arasına konumlandırılacak.

Köşeli hatlarına bakıldığında tasarımındaki Amerika etkisi görülebilen araçta şişkin çamurluklar, 21 inç çaplı jantlar, LED aydınlatma grubu, spoiler ve tampon içerisine gizlenmiş egzoz çıkışları gibi detaylar dikkat çekiyor. 4.986 mm boya, 2.014 mm genişliğe ve 1.732 mm yüksekliğe sahip olan araç 2+2+2 oturma düzenine sahip olsa da seri üretim modellerde 2+3+2 oturma düzeni bulunacağı doğrulandı.


İç mekana geçildiğinde sade bir şıklık sunan konseptin A sütununda bulunan tutacakları büyük bir araçla karşı karşıya olunduğunu belirtse de alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve dijital göstergeler sportif bir otomobile binilmiş gibi hissettiriyor. Geniş bir orta konsola sahip olan CrossBlue'nun bu kısmında dev bir dokunmatik ekran bulunurken açık renkli deri döşemeyle birlikte kullanılan mavi ambiyans ışıklandırması ve ahşap kaplamalar zengin bir görünüm sunmakta.

Arka koltuklar için ayrı havalandırma ve eğlence sistemleri sunan aracın iki ve üçüncü sıra koltukları yatırılarak tamamen düz bir bagaj zemini elde edilebiliyor. Ayrıca ikinci sırada bulunan tekli koltukların her iki tarafında da kol dayanakları bulunuyor.


Kaputu altında 190 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli bir turbo Diesel motor bulunan CrossBlue'nun ön aksında 54, arka aksındaysa 116 beygir güç üretebilen birer elektrik motoru yer alıyor. Karma kullanımda elde edilen 702 Nm tork sayesinde 0'dan 96 km/s sürate 7.2 saniyede ulaşabilen otomobilin elektrik motorlarıyla ulaşabildiği maksimum sürat 120 km/s olarak açıklanırken karma kullanımda 204 km/s sürate ulaşılıyor.

4 yorum:

  1. abi eminmisin avrupaya gelecek deniliyor

    YanıtlaSil
  2. Daha üretilip üretilmeyeceği bile kesin değil. Detroit basın açıklamasında "Seri üretime geçmesi halinde" gibi bir ifade yer alıyor. Zaten açıklamanın birçok yerinde "A.B.D. ve Kanada için özel olarak geliştirildi." şeklinde ifadeler var.

    İleride Avrupa'da da pazarı açılırsa getirebilirler ama zor gibi görünüyor şu an için.

    YanıtlaSil
  3. fiyat tahmini yapabilirmisin tabi gelirse

    YanıtlaSil
  4. Touareg ve Tiguan arasına konumlandırmışlar fiyat olarak. Benzer motorlarla donatılan Touareg'den biraz daha ucuz olur büyük ihtimalle.

    YanıtlaSil