16 Ocak 2013 Çarşamba

Nissan Resonance


2013 Detroit otomobil fuarına konsept araç ile katılan firmalar arasında Nissan da bulunuyor. Organizasyona Resonance isimli crossover konseptiyle gelen Japon üretici bu otomobille birlikte geleceğin Murano'sunun da neye benzeyeceğini gün ışığına çıkarmış oldu.

Oldukça düşük bir ön panjura sahip olan otomobilin dış tasarımında yuvarlak hatların keskin çizgilerle birlikte kullanıldığı görülebiliyor. 22 inç çaplı jantlar ve LED aydınlatma grubuna sahip olan aracın yan aynaları yerine kameralar kullanılmış. Aerodinamik tasarımıyla dikkat çeken yan etekler, panoramik tavan ve yatık tasarımlı bagaj kapağı camıyla dikkat çeken otomobilin tamponları da sportif bir görünüm sunuyor.


4.841 mm boya, 2 metre genişliğe ve 1.730 mm yüksekliğe sahip olan Resonance konseptinin aks mesafesi 2.875 mm.

Aracın iç mekanında sadeliği ön planda tutan Nissan farklı renkte deri döşemelerin arasına açık renkli ahşap kaplamalar serpiştirmiş. Şeffaf gösterge tablosuna sahip olan otomobilin vites konsolunda çok az kumanda düğmesi bulunurken orta konsolun neredeyse tamamı 3 boyutlu dokunmatik bir ekrandan oluşuyor.

Aracın detaylı teknik verilerini paylaşmayan Nissan, Resonance'ın bir hibrit olduğunu belirtti. Fren enerjisi geri dönüşüm sistemine sahip olan araçta kullanılan benzinli motor 2.5 litre hacimliyken gücü dört tekerleğe aktarma görevi sürekli değişken oranlı otomatik şanzımana verilmiş.

1 yorum: