17 Ocak 2013 Perşembe

Jeep Grand Cherokee


Chrysler'ın alt markalarından birisi olan Jeep, 2013 Detroit otomobil fuarında popüler modeli Grand Cherokee'nin makyajlı versiyonlarını tanıttı.

Chrysler 300 ailesiyle benzerlikler içeren LED gündüz farlarına sahip olan makyajlı aracın ön panjur ve tamponunda da küçük değişiklikler yapılmış. Yeni jant seçenekleri sunan Grand Cherokee'nin LED stoplarının da şekilleri değişirken arka tampon ve bagaj kapağı rötuşlanmış.


İç mekana geçildiğinde yenilenen direksiyon simidi ve ortasında 7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunan gösterge tablosu dikkat çekerken orta konsolda kullanılan düğmelerin de makyajlandığı görülebiliyor. Konsol üzerinde 5 veya 8.4 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranla alınabilen aracın vites kolu da küçültülmüş.


SRT8 modelinde de benzer değişiklikler yapan Jeep bu versiyonun dış mekanında yeni tasarım jantlar kullanırken iç mekanda kalın direksiyon simidi ve yeni gösterge tablosu dikkat çekiyor.


Motor seçeneklerinde bir yenilik bulunmayan aracın şanzımanıysa artık 8 ileri vitesli otomatik bir ünite. Direksiyon simidinin arkasında bulunan kulakçıklardan da kumanda edilebilen şanzımanın katkıları henüz detaylandırılmış olmasa da performans artışı ve yakıt tüketiminde düşüş yaşanması beklenebilir.

6 yorum:

  1. cherokee olmuş!!!

    YanıtlaSil
  2. ben istenmeyen tuy bunlarda arkadaslarim pajero ve grand cherokee :)

    YanıtlaSil
  3. Güncel modelde çok ciddi stabilizasyon (esp-esc) problemleri vardı bununla ilgili bir iyileştirme yapıldı mı, bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O videoların ardından yapılmadıysa boğazına yapışır zaten NHTSA. Resmen lastik patlatıyordu öne aşırı yüklenmekten.

      Sil