15 Ocak 2013 Salı

Hyundai HCD-14 Genesis


Bu yıl Detroit otomobil fuarı konseptler açısından da oldukça zengin. Güney Kore merkezli üretici Hyundai'nin gelecekte üreteceği Genesis modellerinin tasarım detaylarını barındıran HCD-14 isimli araç bu konseptlerden ilki.

Son yılların yükselen trendlerinden olan dört kapılı coupé formuna sahip olan araçta tamamı LED aydınlatma grubu, dik yerleştirilmiş ve yeni nesil Peugeot konseptlerini andıran ön panjur, gizli kapı kolları, ince yapılı aynalar, dev jantlar ve kısa bir bagaj kapağı bulunuyor.


B sütunu bulunmayan aracın arkaya doğru açılan arka kapıları sayesinde iç mekana girmek daha da kolaylaşıyor. Yaşam alanında deri döşemelerle birlikte karbon fiber ve altın kaplamalar kullanan Hyundai bazı noktalarda ahşap kaplamaya da yer vermiş.


Dört adet tekli koltuğa sahip olan otomobilde kullanılan kumanda kolu ve düğme sayısı minimuma indirilirken sürücüyle etkileşimi sağlamak için göz ve 3 boyutlu hareket algılayıcı sensörler yerleştirilmiş.

Firmanın güncel Genesis'te de kullandığı 5 litre hacimli v8 motoruna sahip olan konsept 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış.

5 yorum:

  1. Bu Genesis değil, Mondeo varyantı olmuş :\

    YanıtlaSil
  2. AM Lagonda konseptine benzettim, Schreyer kopya çekmeye mi başladı yoksa

    YanıtlaSil
  3. yine hyundai yine sundan bundan calmis muhabbeti. bi bitmediniz lan

    YanıtlaSil
  4. Biz de, "babanı da sevmezdim sütoğlan" diyeceğiz.

    YanıtlaSil
  5. konsept hyundai < 0

    YanıtlaSil