19 Ocak 2013 Cumartesi

Honda Urban SUV


2013 Detroit otomobil fuarının zengin konsept modellerinden birisi de Honda standında yer alıyor. CR-V'nin altında konumlandırılacak olan küçük SUV modelinin konseptini tanıtan Japon firma bu aracın 2014 yılında piyasada olacağını da açıkladı.


4.3 metre boya sahip olan aracın yüksek kaputu ve dik ön panjuru güçlü bir görünün sunarken LED farlar, ince yapılı yan aynalar ve dev jantlar konsept modelin dikkat çekici arıntıları. Yan çizgileri de oldukça akıcı görünen Urban SUV konseptinde yan etekler, gizlenmiş arka kapı kolları, spoiler ve LED stoplar da dinamik bir duruşa sahip.

İç mekanı seri üretime hazır görünen aracın yaşam alanında heyecan verici bir özellik bulunmasa da Honda'nın tipik kumandaları yabancılık çektirmiyor. Asimetrik bir orta konsola sahip olan otomobilde dokunmatik ekranın altında dijital klima göstergeleri bulunuyor. Büyük bir kısmı deriyle kaplanan iç mekanda vites konsolu üzerinde kısa boylu bir vites topuzu ve elektronik park freninin kumandası yer alıyor.

5 yorum:

  1. sonunda honda'nın tasarımı güzelleşiyor çok şükür

    YanıtlaSil
  2. Bence paçaları sıvamayalım henüz. Seri üretimde albenisini kaybedebileceğinden korkuyorum.

    YanıtlaSil
  3. Honda şöförden çok yandaki yolcuya değer vermiş. Daha süslü yapmış o yolcu kısmını. Diğer taraftan kokpitin sol tarafında geçmişi sağ tarafındada geleceği andıran bir tasarım yaparak japonların geleneklerine bağlılığını sembolize etmişte olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ilgiyle takip ettiğim bir blog.Merak ettiğim Urban suv 2014'te Türkiye'de satışa sunulacak mı?2014 Honda Jazz/Fit(3. nesil) 2016'da gelecek diyorlar.Bu bilgi Urban SUV'un gelişi konusunda bizi ümitlendirmeli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıtımında kullanılan küçük hacimli motora bakarsak gelmemesi yazık olur. Hatta hibrit versiyonunu bile düşünebilir Honda ama bu yatırımı yapmak isterler mi bilemiyorum.

      Sil