27 Ocak 2013 Pazar

DMC F12 Spia


Ferrari'nin şık coupé modeli F12berlinetta firmanın ürettiği en güçlü önden motorlu otomobil olsa da bu gücü artırmak isteyen modifikasyon firmaları yok değil. Alman DMC, bu işi yaparken görünümü de daha agresif hale getirmeyi başarmış.


Otomobilin kaputunu karbon fiberden yapılan bir örnekle değiştiren DMC ön tamponun altına bir splitter eklerken yan etekler de yenilenmiş. Tavana hava girişi açan firma bagaj kapağına bir spoiler eklerkemiş. Jant tasarımları da değişen aracın ön aksında 21 inç çaplı jantlar bulunurken arkada çaplar 22 inçe ulaşıyor.

6.3 litre hacimli v12 motor üzerinde bir yenilik bulunmasa da yenilenen titanyum egzoz sistemi sayesinde ünite 764 beygir güç üretebilir hale gelmiş. Otomobilin maksimum süratiyse 350 km/s'i bulmuş.

3 yorum:

  1. autocar'ın yılın spor otosu ödülünü bence de sonuna kadar hakediyor. jantlar müthiş, modifiye ön tamponların çoğunu sevmem ve orijinalinden kötü bulsamda bu olmuş. kısaca arabanın dibi.

    YanıtlaSil
  2. ön tasarım mükemmel, arkası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. tam bir ferrari sever olmasam ve f12 berlinetta'ya karşı önyargılı olsam da (hb spor araba olur mu lan?) beğendim. jantlar da pek güzel olmuş, zaten bir otomobilin karakterini belirleyen de jantlardır. teknik özellikle zaten bir sözüm yok.
    o değil de, dmc dediğin "de lorean" değil miydi yahu?

    YanıtlaSil
  3. De Lorean Motor Company de aynı kısaltmayı kullanıyordu. Bu da almanların. DMC AG.

    YanıtlaSil