15 Ocak 2013 Salı

Cadillac ELR


Bu yıl Detroit'te sportif otomobil bolluğu arasında göze çarpan bir otomobil de Cadillac'ın hibrit aracı ELR. 2009 yılında Converj ismiyle tanıtıldıktan sonra 2011 yılında güncel adına kavuşan aracın seri üretim hali de Chevrolet Volt temelli.

Köşeli hatları güncel Cadillac modellerinden esintiler taşıyan coupé'nin kısa kaput ve bagaj kapağıyla birlikte dar yan cam alanlarına sahip olması aracı biraz tombul göstermiş. 20 inç çaplı jantlar ve düşük yuvarlanma direncine sahip olan lastiklerin yanında şişkin çamurluklara da sahip olan otomobilin C sütunu, bagaj kapağının bitimine kadar uzanıyor.


İç mekanında da günümüz Cadillac modellerinden izler taşıyan ELR, alüminyum, karbon fiber ve ahşap kaplamaların yanında deri döşemeyi de standart olarak sunacak. Kişiselleştirilebilir bir gösterge grubuna sahip olan otomobilin orta konsolunda da dokunmatik bir ekran bulunuyor.

Toplam 207 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen araçta elektrik motorunun yanında 1.4 litre hacimli bir de benzinli menzil uzatıcı ünite görev yapıyor. 16.5 kWh kapasiteli pilleri yaklaşık 200 kg ağırlığında olan otomobil sadece bu pilleri kullanarak 56 km menzile sahipken benzinli motorla birlikte bu mesafe 480 km'ye ulaşıyor.

6 yorum:

  1. hastasi oldum ama lanet olsun avrupa'ya gelmez bu arac. ampera volt var demeyin ben coupe tasarimli ariyordum. bu tam super olmus sekli ayrintilari bitirdi beni. parca kalitesi de volt'tan daha iyi yanilmiyorsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç mekan tasarımında diğer Cadillac modelleriyle aynı parçaların kullanıldığını düşünürsek daha başarılı bir kalite seviyesi olacağı kesin.

      Sil
  2. ama avrupa kitasinda bulamayiz kendisini sanirim? bulsak ozel getirtsek de fiyati volt/ampera'ya oranla baya bir ucuk olur gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da bulunabilecek gibi aslında ama Türkiye'ye özel gelmesi gerekecek.

      Sil
  3. Volt noldu? Gormuyoruz sokakta?

    YanıtlaSil
  4. Pahalı geldi büyük ihtimalle herkese.

    YanıtlaSil