22 Aralık 2012 Cumartesi

JMS Audi A6


Audi'nin yeni nesil A6 modeli için geliştirilen gövde kitlerine JMS Racelook tarafından üretilen parçalar da katılırken kaput altı için geliştirme çalışması yapılmamış.

Ön tampon altına yerleştirilen splitter için 319 Euro ücret isteyen firma önde 50, arkadaysa 45 mm alçaltılan süspansiyon sistemi için de 1.099 Euro ücret talep ediyor. Görünümü en çok değiştiren parçalar olan 20 inç çaplı jantlarsa lastikleriyle birlikte 3.599 Euro'ya alınabiliyor.

RevoZport Rezonance ML63 AMG



Mercedes ML63 AMG'yi modifiye eden firmalar kervanına RevoZport Racing de katıldı. Araca çok abartılı olmayan bir gövde kiti uygulayan mühendisler kaput altında da güç artışı sunuyor.

Kromajlı parçaları siyaha boyanan aracın ön tamponu altına daha büyük bir splitter eklenirken arka spoiler, yan aynalar ve difüzör karbon fiberden üretilmiş. 22 inç çaplı jantlarla donatılan araçta görev yapan titanyum egzoz sistemi sadece 6 kg ağırlığa sahip. ML63 AMG'nin daha sportif görünmesi için 30 mm genişletilen çamurluklarda da karbon fiber kullanılmış.

Aracın çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motorunu da güçlendiren RevoZport bu üniteden 600 beygir güç alabilmeyi başarmış.

Qoros GQ3


Çinli otomobil üreticilerinin tanıttığı modellerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yeni markalardan Qoros'un sedan modeli GQ3 ilk olarak Cenevre'de sergilenecek olsa da aracın ilk görüntüleri basınla paylaşıldı.


Genel olarak yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilin farları ve ön panjuru "İlginç" bir görünüme sahip olsa da geriye doğru alçalan tavan çizgisi şık bir görünüm ortaya koymuş.

Çapları 19 inçe kadar çıkacak olan jantlara sahip olacağı belirtilen otomobilin iç mekanında oldukça sade bir görünüm hakim. Orta konsolunda 8 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran bulunan otomobilin direksiyon simidinin altı düzleştirilirken havalandırma sistemi dijital olarak kumanda edilebiliyor.

21 Aralık 2012 Cuma

PRIOR PD-M1


BMW'nin yeni nesil 3 Serisi modelleri için hazırlanan gövde kitleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Dikkat çekici paketlerden birisi de PRIOR Design'dan geliyor.

Agresif görünümlü bir ön tampon ve siyaha boyanan ön panjurla başlayan değişim 20 inç çaplı jantlar, yenilenen yan etekler, küçük bir spoiler ve makyajlı arka tamponla tamamlanıyor. Otomobil için sunulan bir diğer modifikasyon da alçaltılmış süspansiyon sistemi.

Lotus Evora Sports Racer


Lotus Evora ailesine oldukça zengin donanımlı bir versiyon ekleniyor. Hem sportif hem de lüks aksesuarlara sahip olan aracın fiyatı da daha uygun.

Dört gövde rengi seçeneği sunan aracın tavan, ön splitter, arka logo, difüzör, yan aynalar, jantlar ve yan etekleri siyaha boyanmış. Özel donanımlı otomobilin fren kaliperleri de siyah veya kırmızı olarak alınabilmekte.

İç mekanında 2+2 oturma düzeni standart olarak sunulan Evora Sports Racer'da Evora S ön panel kaplamaları kullanılırken siyah renkli deri döşemeye sahip koltuklarında kırmızı renkli dikiş iplikleri kullanılmış.

Opsiyonel olarak kırmızı deri koltuklar ve siyah dikiş ipliklerini de donanıma katan Lotus, teknoloji paketi kapsamında 7 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, USB port, Bluetooth bağlantısı ve DVD oynatıcıyı donanıma eklerken cruise control, lastik basınç kontrolü ve geri görüş kamerasını da standart olarak sunuyor.

280 ve 350 beygir güç üretebilen versiyonlara sahip olacak aracın fiyatı İngiltere pazarında 57.900 Sterlin seviyesinden başlıyor.

Chrysler 300 Motown Edition


Chrysler 300 modelleri yeni donanım seçeneklerine kavuşmaya devam ediyor. Aracı teknik anlamda farklılaştırmayan Chrysler küçük donanım farklılıklarıyla güncelliği korumaya çalışıyor.

Siyah, beyaz, mavi ve kırmızı gövde renkleriyle sunulacak olan araçta bol bol kromaj ve Motown logosu bulunuyor. Otomobilin 20 inç çaplı jantları da kromdan payına düşeni almış.


İç mekanda da büyük bir yenilik sunmayan otomobilde beyaz renkli deri döşemeler, Motown logoları, siyah renkli ahşap kaplama, piyano siyahı parçalar ve 8.4 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran standart olarak sunuluyor. Beats Audio imzalı ses sisteminin hafızasında Motown Records sanatçıları tarafından hazırlanmış 100 şarkı da yer alıyor.

Kaputu altında, 292 beygir güç, 352 Nm tork üretebilen 3.6 litre hacimli v6 motor görev yapan otomobil standart olarak 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor. Aracın başlangıç fiyatıysa 32.995 Dolar olarak açıklandı.

19 Aralık 2012 Çarşamba

Lorinser CLS Shooting Brake


Mercedes'in dikkat çekici tasarıma sahip shooting brake modeli CLS Shooting Brake için hazırlanan modifikasyon kitlerine Lorinser tarafından da katkı geldi.

Aracın ön panjuruyla birlikte ön tamponun alt kısmını hafifçe rötuşlayan Lorinser ön çamurlukların arka kısmında hava çıkışları açarken yan etekleri genişletmiş. Değişik tasarımlara sahip 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri de sunan firma arka tamponun alt kısmını da makyajlayıp yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışlarını buraya yerleştirmiş.


İç mekanda Lorinser armalı direksiyon simidi, ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları ve metal pedal seti gibi yenilikler sunulurken Süspansiyon sistemine yükseklik ayarı eklenmiş.

Kaput altı için de modifikasyon kitleri sunan firma CLS 350 BlueEFFICIENCY'de kullanılan 3.5 litre hacimli v6 motorun gücünü 322 beygir, torkunuysa 400 Nm'ye yükseltirken CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY'nin 3 litre hacimli turbo Diesel ünitesi 305 beygir güç, 695 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendirilmiş.

Wald GT 86 Sports Line


Wald International'ın iddialı gövde kitlerinden birisi de Toyota'nın küçük coupé modeli GT 86 için hazırlandı. Temmuz ayında tanıtılan pakete eklemeler yapan firma daha da dikkat çekici bir görünüm elde etmeyi başarmış.

Çok daha agresif bir görünüme sahip olan ön tamponunda ek aydınlatmalar sunan aracın yenilenen kaputunda büyük hava çıkışları bulunuyor. Yan etekleri, genişleyen arka çamurluklarla daha uyumlu görünürken bagaj kapağının üzerine büyük bir spoiler eklenmiş.

Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilde 18 inç çaplı jantlar kullanılırken arka tamponun alt kısmına yerleştirilen difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi dikkat çekiyor.

BMW 1 Serisi Lifestyle


BMW'nin yakında yenileyeceği 1 Serisi Coupé ve Cabriolet modellerine sınırlı üretim bir donanım seviyesi eklendi. Teknik bir yenilik sunmayan araçların görünümlerinde ufak tefek yenilikler var.


Füme, siyah ve beyaz gövde renkleriyle sunulacak olan araçlarda 18 inç çaplı jantlar, mat veya siyah krom egzoz çıkışları ve açık renkli ön panjur standart olarak sunulurken Coupé'de siyaha boyanmış cam şeritleri Cabriolet'deyse kahverengi tavan bulunmakta.

İç mekana geçildiğinde kahverengi deri döşemenin koltuklar, kapı içleri ve direksiyon simidinde kullanıldığı görülürken aynı renk paspaslarda da kendisini göstermiş. Konsolu ahşap kaplanan araçların tavan iç döşemesiyse siyah renkli.

18 Aralık 2012 Salı

Mazzanti Evantra V8


Bir yıl önce Faralli & Mazzanti markasıyla ilk Evantra modelini tanıtan Mazzanti Automobili, firma ismini değiştirdikten sonra aynı aracın 8 silindirli motorla donatılan versiyonunu tanıttı.

Köşeli hatlar ve LED farları bir önceki araçla aynı olan otomobilde 20 inç çaplı jantlar, bol bol hava çıkışına sahip arka tampon, karbon fiber difüzör ve büyük spoiler dikkat çeken detaylar arasında.


Brembo imzası taşıyan fren sisteminde ön aksa 380 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler yerleştirilirken arka aksta 360 mm çaplı diskler ve 4 pistonlu kaliperler bulunuyor. Aracın opsiyonel donanımları arasında karbon seramik fren diskleri de dikkat çekiyor.

İç mekan çizimlerine bakılarak havalandırma ızgaraları ve kapı kolları gibi parçaların Porsche raflarından alındığını görebildiğimiz otomobilin pedal setiyse orijinal bir tasarım sunuyor. Göstergelerinin büyük çoğunluğu orta konsolda toplanan aracın yaşam alanında da bol karbon fiber kullanılmış.

Kaputunun altında görev yapan 7 litre hacimli v8 motoru 701 beygir güç, 848 Nm tork üretebilen aracın şanımanı 6 ileri vitesli otomatik bir ünite. 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 350 km/s olarak açıklandı.

BMW Z4


BMW, şık roadster modeli Z4 üzerinde küçük değişiklikler yaptı. Güncellemeler daha çok donanım üzerinde olsa da aileye yeni bir motor seçenği de eklendi.

Dış görünümde yapılan değişiklikleri ancak çok dikkatli gözler fark edebiliyor. Farların LED aydınlatmalarında güncelleme yapan BMW yeni tasarım 18 inç çaplı jantlarını da tanıtırken gövdenin yanında yer alan sinyal lambaları daha şık bir biçimde gizlenmiş.


Standart donanımında parlak siyah renge boyanmış havalandırma ızgaraları ve gizlenebilen bilgi ekranı sunmaya başlayan aracın yeni gövde renkleriyle birlikte Hyper Orange isimli iç mekan tasarım paketi de tanıtıldı. Turuncu dikiş iplikleri ve Alcantara döşemelerle dikkat çeken paket Citrus Yellow isimli paketin yerini almış.

sDrive18i ile Avrupa pazarında yeni bir motor seçeneğine de kavuşan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 154 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan ünite opsiyonel donanımda 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla da eşleştirilebiliyor.

Manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilen sDrive18i otomatik şanzımanla aynı sürate 8.1 saniyede ulaşıyor. Maksimum sürati 221 km/s olarak açıklanan aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 6.8 litre/100 km.

17 Aralık 2012 Pazartesi

Wald Rolls-Royce Ghost


Japon modifikasyon firması Wald International iddialı gövde kitlerine bir yenisini ekledi. Bu sefer Rolls-Royce'un "Küçük" sedan modeli Ghost üzerinde çalışan firma kaput altındaysa bir yenilik sunmuyor.

Yenilenen ön tamponu üzerinde ek sis farları ve dik yerleştirilmiş LED farlar bulunan otomobilin ön çamurlukları arkasında bulunan ek parçalar genişletilmiş yan eteklerle uyumlu tasarlanmış. 22 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenirken yenilenen arka tamponun alt kısmına bir difüzör eklenmiş.

Yenilenen egzoz çıkışlarıyla daha sportif bir görünüm sunan otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış.

Dodge Charger AWD Sport


Kışın gelmesiyle birlikte Dodge, Charger ailesine yeni bir donanım seviyesi ekledi. SXT ve R/T donanımlarını temel alan paketlerde sunulan en önemli donanım dört tekerlekten çekiş sistemi.


Siyah renkli ön panjur, 19 inç çaplı jantlar ve bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler gibi farklılıklar sunan paket iç mekanda sportif yan destekli koltuklar, Beats Audio ses sistemi ve direksiyon arkasına yerleştirilmiş vites değiştirme kulakçıklarına da sahip.


300 beygir güç üretebilen 3.6 litre hacimli v6 ve 370 beygir gücünde olan 5.7 litre hacimli v8 motorlarla alınabilecek olan araçlarda otomatik şanzıman da standart olarak sunuluyor. Dört tekerlekten çekişli bu Charger modellerinin başlangıç fiyatıysa 32.690 Dolar.

Carbon TX7


Daha önce Amerikan polis teşkilatı için hazırladığı polis aracıyla dikkatleri üzerine çeken Carbon Motors işin boyutunu biraz daha büyüttü. Yine güvenlik güçlerinin kullanımı için zırhlı bir araç tasarlayan firma bu aracını 2013 yılı sonuna yetiştirmeyi planlıyor.

Köşeli tasarımıyla dikkat çeken araçta bir sürü LED çakar görev yaparken spotlar, yükseltilmiş tavan ve arkaya yerleştirilen yazı ekranı da dikkat çekiyor. Kızılötesi ve termal sensörlerle donatılabilen tank bozması araçta kimyasal ve biyolojik silahların yanında düşük seviye radyasyona karşı koruma da sunulabiliyor.

6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunan TX7, v8 turbo Diesel motorla donatılacak.

A.R.T. G Streetline 65


Bir süredir sesi soluğu çıkmayan modifikasyon firması A.R.T., Mercedes G Serisi temelli çalışmasıyla geri döndü. Firmanın önceki çalışmaları gibi oldukça dikkat çekici değişiklikler sunan yeni pakette motor modifikasyon parçaları da yer alıyor.

Basına sunulan ilk çizimlerine bakacak olursak yenilenmeyen parçası kalmamış olan otomobilde genişletilmiş çamurluklar, farklı tamponlar, 22 inç çaplı jantlar, tavana eklenen spoiler, ek hava çıkışlarına sahip kaput, yeni ön panjur, ek sis farları, geniş yan etek ve basamaklar ve arka çamurlukların önüne alınan egzoz çıkışları oldukça farklı bir görünüm sunuyor.

Çift gövde rengine sahip olabilen aracın iç mekanında farklı deri döşemeler ile değişik desen ve renklerde ahşap ve karbon fiber kaplama sunuluyor.

Motor, şanzıman ve yakıt sistemleri ek soğutucularla donatılan G Serisi modellerinden G63 AMG için hazırlanan modifikasyon kiti ile çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motorun gücü 681 beygire ulaşırken G65'in çift turbo beslemeli, 6 litre hacimli v12 ünitesi 750 beygir güç üretebiliyor. Her iki araçta da maksimum tork değeri 1.000 Nm'de sınırlandırılmış.

Rolls-Royce


Rolls-Royce'un her otomobili kişiye özel üretiliyor olsa da İngiliz üretici arada sırada sunduğu sınırlı üretim donanımlarla potansiyel alıcıları şımartmıyor değil. Markanın son ilginç donanım ailesi de art deco akımını araçlarına taşımak isteyenleri hedef alıyor.
 

Ghost, Phantom ve Phantom Drophead Coupé modellerinde sergilenen farklı donanımlar da müşteriye özel olarak kişiselleştirilebiliyor olsa da Ahşap yüzeyler üzerinde kullanılan desenler, farklı deri döşeme renkleri ve gövdeye uygulanabilen iki tonlu boyalar farklılık yaratıyor.