19 Ekim 2012 Cuma

PBMS Subaru BRZ


Subaru'nun küçük coupé modeli BRZ için hazırlanan kitler Avustralya'da görücüye çıkıyor. Possum Bourne Motorsport tarafından hazırlanan kitler pist kullanımına yönelik.


Giriş paketinde Recaro yarış koltukları, modifiye edilmiş yakıt besleme sistemi, takla kafesi, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve kapı içlerini de kapsayan karbon fiber parçalar seti sunulurken ikinci etapta STI el freni kiti, kenar korumaları da olan koltuklar, 18 inç çaplı jantlar, Pirelli P-Zero Trofeo R lastikler, süspansiyon ve fren sistemi modifikasyonları yer alıyor.

En üst kademe modifikasyon kitinde daha önce sunulan aksesuarların yanında motor ve şanzıman üzerinde de performans artırıcı işlemler yapılıyor. Motor kaputuna dışarıdan kilit açma özelliği eklenirken tavana da havalandırma yarığı açılmış.

18 Ekim 2012 Perşembe

Porsche Panamera Platinum Edition


Porsche, dev hatchback modeli Panamera'nın yeni bir donanım seviyesini tanıttı. Sadece üç modelde sunulacak olan bu özel paketle birlikte aile biraz daha çeşitlenmiş olacak.

Beş gövde rengi seçeneğiyle satılacak olan otomobilin dış görünümünde farklılık yaratan tek şey ön ve arka yüzde kullanılan mat renkli metal kaplamalar olmuş. Yan hava çıkışlarında da görülen kaplamalar çok dikkat çekici değil.


İç mekana geçilirken yolcuları "Platinum Edition" yazılı eşik kaplamaları karşılarken donanıma navigasyon ve eğlence sistemi, bi-xenon farlar, park yardımcısı, 235 Watt çıkış gücü ve 11 hoparlöre sahip ses sistemi, ısıtmalı ön koltuklar, sportif görünümlü direskiyon simidi ve otomatik kararan aynalar eklenmiş.

Platinum Edition paketli Panamera'nın Almanya fiyatı 79.707 Euro olarak açıklanırken aynı paketli Panamera 4 87.323, Panamera Diesel 82.206 Euro'dan alıcı bekleyecek.

Oettinger Volkswagen Golf


Konu Volkswagen Golf olunca modifikasyon firmalarının yarışmasını izlemek de zorlaşıyor. Abt ardından Oettinger de 7. nesil Golf için geliştirdiği kitleri tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında farklı ön panjur, yenilenen ön tampon, yan etekler ve büyük jantlar gibi detaylarla dikkatleri çeken otomobilde daha büyük bir spoiler ve alçaltılmış süspansiyon sistemi de bulunuyor.

GTI için gücü 360 beygire kadar çıkan modifikasyon kitleri hazırladığını duyuran Oettinger, 2 litre hacimli turbo Diesel motorun gücünü de en az 180 beygire ulaştıracağını açıkladı. 1.6 litre hacimli TDI ünite için de kitler hazırlayan firma 90 beygirlik modeli 110, 105 beygirlik modeliyse 125 beygir güç üretebilecek şekilde güçlendirmiş.

Toyota iQ EV


Elektrik motorlu otomobil çılgınlığına tam gaz giren Toyota, en küçük otomobili iQ temelleri üzerine geliştirdiği aracını tanıttı.

Çift renkli gövdesinin ön kısmında bulunan şarj düzeneğinin kapağı ve aerodinamik tasarıma sahip 15 inç çaplı jantlarıyla benzinli modellerinden ayrılan aracın iç mekanında da çift renkli döşeme ve kaplamalar mavi renkli aydınlatmalarla kullanılmış.


1.080 kg boş ağırlığa sahip olan aracın elektrik motoru 64 beygir güç, 163 Nm tork üretiyor. 125 km/s maksimum sürate ulaşabilen aracın menziliyse 100 km. 12 kWh kapasiteli pilleri 220 Voltluk prizden yaklaşık 3 saatte şarj edilebilen iQ EV hızlı şarj sistemiyle %80 doluluğa 15 dakikada ulaşabiliyor.

17 Ekim 2012 Çarşamba

Abt Volkswagen Golf


Tanıtımının üzerinden daha iki ay geçmeyen 7. nesil Volkswagen Golf için hazırlanan modifikasyon kitleri ortaya çıkmaya başladı bile. Pek de şaşırtıcı olmayan bir şekilde ilk kitlerde Abt imzası var.

Aracın görünümünde yapılan değişiklikler arasında ABT logolu ön panjur, koyu renkli farlar, ön tampon alt ekleri, yeni yan etekler, yan ayna muhafazaları, arka difüzör ve bagaj kapağı için süslemeler bulunurken 18 ve 19 inç çaplı jantlar beğeniye sunulmuş.

Golf için iki ve dört çıkışlı egzoz sistemleri de sunan firma süspansiyon sistemi alçaltmasını da donanıma katmış.

Toplam 4 motor seçeneği için modifikasyon kiti sunan firma 86 beygir güç üretebilen 1.2 litre hacimli TFSI ünitenin gücünü 105 beygire yükseltirken 140 beygir gücünde olan 1.4 litre hacimli motor performans artışı sonucunda 165 beygir güç üretebiliyor.

Turbo Diesel motor seçeneklerinden 1.6 litre hacimli olan ünitenin gücü 105'ten 125 beygire ulaşırken 2 litre hacimli motorun 150 beygir güç üretebilen versiyonu 180 beygir güç üretir hale getiriliyor.

Opel Cascada


Alman üretici Opel orta boy cabriolet pazarına giriyor. Astra görünümlü yeni üstü açık aracıyla segmentin lüks markalarına rakip olmayı planlayan firma rakipleri arasında en uygun fiyata sahip olduğunu iddia ediyor.

Şık ve akıcı hatlarını Astra'dan alan otomobil 4.687 mm boyu ve 1.87 metre genişliğiyle oldukça iri bir yapıya sahip. 2.700 mm'lik aks mesafesi bütün Astra ailesinden uzun olan Cascada platformunda Insignia'dan alınan süspansiyon parçaları kullanıyor.

18, 19 ve 20 inç çaplı jantlarla sunulacak olan otomobilin fren sisteminde önde 326, arkadaysa 325 mm çaplı diskler görev yapıyor. Astra TwinTop'ın aksine kumaş tavana sahip olan araç ütünü 17 saniyede açıp kapayabilirken bu işi 50 km/s sürate kadar yapabiliyor.


İç mekanında tasarım anlamında bir sürpriz barındırmayan otomobil Astra ve Insignia'dan alışık olduğumuz panel ve göstergelere sahip. Dört kişilik iç hacim sunan Cascada'nın bulunduğu sınıfı göz önüne alan Opel aracın koltuk ve kapı içlerinin yanında ön paneli için de deri döşeme sunmakta.

Tamamı turbo beslemeye sahip olan motor seçenekleri de tanıdık olan aracın 1.4 litre hacimli ünitesi 120 ve 140 beygir güç üretebilen iki versiyona sahip. İlk etapta sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan bu iki ünite 220 Nm tork değeri sunmakta.


2 litre hacimli turbo Diesel motoru 165 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen otomobilin bu versiyonuysa hem manuel hem de otomatik şanzıman opsiyonuyla sunulmakta.

Opel'in direkt enjeksiyon sistemine sahip yeni nesil benzinli motor ailesinin ilk üyesi olan 1.6 litre hacimli üniteyse 170 beygir güç, 280 Nm tork üretiyor. Alman üretici bu motoru da manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle satacağını açıkladı.

Ford Fusion

 

Chrysler grubunun ardından SEMA 2012'de sergileyeceği araçları tanıtan bir diğer Amerikalı üretici de Ford oldu. İlk olarak Fusion modelleri hakkında bilgi veren Ford organizasyonda diğer modellerden de örnekler bulunduracağını açıkladı.

Tjin Edition ismini taşıyan ilk araçta özel bej gövde rengi ile bu renge uygun yan aynalar ve 21 inç çaplı jantlar dikkat çekiyor. Bagaj kapağının üzerine karbon fiber spoiler uygulanan aracın aydınlatma grubu da yeni LED gündüz farlarına sahip olacak şekilde yenilenmiş.

İç mekanında çift renkli deri döşemeler ve yeni bir ses sistemi bulunurken  modifiye edilen fren sisteminde kullanılan neon yeşili kaliperler dikkat çekiyor. Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilde kullanılan 2 litre hacimli motorun turbo beslemesi ve egzoz sistemi yenilenmiş. Araç 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.


MRT Performance tarafından hazırlanan araçta da aynı motor, şanzıman ve çekiş sistemi kullanılmış. Çift gövde rengine sahip olan aracın kaputunda ek hava çıkışları açılırken süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri modifiye edilmiş.


Ice Nine Group tarafından hazırlanan araç görünüm olarak en dikkat çekici model. Monster enerji içeceğinin renklerine boyanan gövdesinde yeni motor kaputu, tampon altı eklemeler ve yeni yan etekler dikkat çekerken çift renkli jantlar ve büyük spoiler de gözlerden kaçmıyor. Fren, süspansiyon ve egzoz sistemleri yenilenen iddialı duruşa sahip aracın kaputu altında bulunan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli üniteye 6 ileri vitesli manuel şanzıman eşlik ediyor.


Fusion'a en sade kiti uygulayan firmaysa 3d Carbon olmuş. Yenilenmiş yan etekler ve tampon altı ek parçaları bu araçta da bulunurken büyüyen jantlar, siyah renkli tavan, modifiye edilmiş fren ve alçaltılan süspansiyon sistemleri 2 litre hacimli motorla donatılan otomobilin diğer dikkat çekici özellikleri.

Audi A3 1.4 TFSI Attraction

 

Bir basın lansmanında daha sizlerle birlikteyiz. Audi'nin geçtiğimiz aylarda yenilediği A3, Göcek'te düzenlenen test sürüşüyle tanıtıldı. Eğlenceli geçen iki gün boyunca yolculara eşlik eden araçlar Türkiye'ye ilk etapta ithal edilecek olan üç kapılı modeller arasından seçilmiş. İlk olarak 1.4 litre hacimli TFSI ve 1.6 litre hacimli TDI motorlarla satılacak olan A3 ailesine daha sonra S3 ve A3 Sportback katılacak.

4.24 metre boy, 1.78 metre en ve 1.42 metre genişliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.60 metreye uzarken bagaj hacmi de 365 ile 1.100 litre arasında değişiyor. Görünümü bir önceki modelden çok farklı olmayan yeni nesil A3, bu bağlamda platform kardeşi Volkswagen Golf'ü örnek almış. Yeni platformla bütün modelleri hafifleyen otomobilin en hafif modeliyse sadece 1.175 kg ağırlığında.


Audi'nin öncülerinden olduğu LED gündüz farları ve yine LED stopları şık görünen otomobilde donanım seviyesine bağlı olarak sis farı ve far yıkama sistemi de sunulmakta. Test aracımız 16 inç çaplı jantlarla donatılmış olsa da yine donanım seviyesine göre standart veya opsiyon olarak 17 ve 18 inç çaplı jantlar otomobile eklenebiliyor.

Son yıllarda giderek önem kazanan yakıt tüketimi düşürme çabalarına start-stop sistemi ve optimum vites göstergesi gibi donanımlarla destek veren otomobilde Mercedes A Serisi modellerinde de gördüğümüz arka spoiler ve deflektörlere yer verilmiş.


Büyük kapılar sayesinde ulaşımı sorunsuz olan iç mekanda arka koltuklara ilk bakıldığında biraz korkutsa da hem diz hem de baş mesafesi göründüğünden daha bol. Ön konsolu bir önceki nesil A3'ünkinden oldukça farklı olan yeni nesil otomobilin bu kısmının tasarımı A1'e göz kırpıyor. 0 konumunda aşağıyı gösteren ve beyaz ışıkla aydınlarılan göstergeler ile yuvarlak havalandırma ızgaraları sportif bir görünüm sunarken yol bilgisayarı ve ses sistemi kumandalarına sahip dört kollu direksiyon simidi daha ağır bir görünüm sunuyor.

Orta konsolun tepesinde bulunan ve kullanılmadığında saklanan büyük ekran çözünürlüğüyle de göz doldururken Alfa Romeo Giulietta'ya göz kırpan bir yerleşime sahip kumanda düğmeleri havalandırma ızgaralarının hemen altına dizilmiş. Çift bölgeli klimanın dairesel kumandalarını metalden üreten Audi bu bölümde sunduğu ışıklandırmayla da dikkat çekerken buranın hemen altında yer alan çift bardaklıktan birine metal kapaklı şık bir küllük eklenmiş ki sigara içmeyen bir insan olarak ben bile bu donanıma sahip olmak isterim.


Ele iyi oturan vites topuzunun hemen arkasında bulunan MMI kontrollerini kullanarak araç fonksiyonları ve navigasyon sistemine kumanda etmek mümkün. Ses sistemine de buradan kontroller veren Audi, MMI touch'ın parmak algılama sensörünü basmalı çevirmeli düğmenin üzerine almış.

Arka koltuklarda üç kişi için kafalık ve üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri sunan Audi bu alan için sunduğu havalandırma ızgaraları ve başarılı aydınlatmayla da arka koltuk yolcularını mutlu ediyor.

Orta sertlikte bir süspansiyon sistemine sahip olan test otomobilimizin 205/55-16 ölçülerinde olan lastikleri konfor ağırlıklı sürüşler için ideal. Biraz daha sportif duygular tatmak isteyenlerse 17 inç çaplı jantlara yönelebilir zira süspansiyon sistemi daha ince yanaklı lastikleri de tolere edebilecek seviyede konfor sunabiliyor.


Sürüş sırasında çok zorlamadığımız aracın 6 ileri vitesli manuel şanzımanı rahat geçişleriyle dikkat çekerken 122 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen 1.4 litre hacimli benzinli motorun turbo beslemeye sahip olması sayesinde devir bandının her seviyesinde yeterli çekiş gücüne sahip olması dinamik sürüşlere imkan tanıyor. Maksimum sürati 203 km/s olan araç 0'dan 100 km/s sürate 9.6 saniyede ulaşabilirken ortalama yakıt tüketim değeri 6 litre/100 km olarak veriliyor. Test sırasında yakaladığım 7 litre/100 km'lik ortalamaya bakacak olursak otoyol kullanımlarında 6 litre/100 km tüketim değeri kolaylıkla yakalanabilir.

Attraction donanımlı test aracının manuel şanzımanlı versiyonunun fiyatı belli olmasa da 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan modeller bu donanım paketiyle 28.295 Euro'dan başlayan fiyatlardan satışa sunuldu. Üst donanım olan Ambition ve yarı otomatik şanzıman 30.251 Euro karşılığında sizin olurken 1.6 litre hacimli TDI motor, Ambition donanım paketi ve yarı otomatik şanzıman üçlüsünün fiyatı 33.012 Euro'ya kadar çıkıyor.

Lansman sırasında çekilen fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

16 Ekim 2012 Salı

Renault Clio Cup


Yeni nesil Renault Clio'nun Paris'te tanıtılan en güçlü modeli RS pistlere çıkıyor. Bir önceki nesilde 700'ün üzerinde satış rakamına ulaşan aracın yeni modeli de başarılı olacak gibi görünüyor.

Ana hatları, temellerini paylaştığı araçla aynı olan otomobilin ön tamponu hafifçe makyajlanırken tavanına bir havalandırma yarığı eklenmiş. 17 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arkasına eklenen spoiler de dikkat çekiyor.

İç mekanında takla kafesi, yarış koltukları, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve yangın söndürücü gibi FIA tarafından zorunlu koşulan donanımlar bulunan aracın fren sistemi güçlendirilirken süspansiyon sisteminde de ayarlanabilen amortisörler kullanılmış.

Sürüş verilerini toplayan ve kokpitte bulunan bir çıkışı kullanarak bunu bilgisayara aktaran sistemi de standart olarak sunan aracın turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 220 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla donatılan otomobilde yeni bir diferansiyel de görev yapıyor.

Chrysler Grubu

 

 Chrysler grubunun 2012 SEMA Show'da sergileyeceği araçlar tanıtıldı. Üreticinin bu yıl tanıtacağı araçlar arasında SRT ve Fiat markalarının da olması dikkat çekecek.

Arazi sürüşleri düşünülerek hazırlanan Jeep Wrangler Sand Trooper, kum renkli gövdesi ve siyah renkli ek parçalarıyla dikkat çekiyor. Yükseltilmiş gövdesinin altında 42 inç çaplı tekerlekler görev yaparken vinç, çeki demirleri, ek spotlar, özel jantlar ve yeni kaput diğer detaylar arasında. 5.7 litre hacimli v8 motorla donatılan araç 375 beygir güç, 555 Nm tork üretiyor.


Yolumuza aynı markadan devam edersek Grand Cherokee modelinin ilginç bir versiyonuyla karşılaşıyoruz. Half & Half isimli bu aracın sağ yarısı tamamen standart bir Grand Cherokee görünümü sunarken sol tarafında Mopar tarafından sunulan bütün ek sonanımlar görülebiliyor. Çoğu kromajlı parçalardan oluşan aksesuarlar arasında yan basamaklar ve tavan bagaj sepeti gibi işlevsel gereçler de bulunuyor.


Dodge'un fuarda tanıtacağı Charger Juiced oldukça sade bir görünüme sahip. Alt kısmında bir splitter bulunan ön tampon, koyu renkli aydınlatma grubu, ek hava girişli kaput ve siyah renkli, 20 inç çaplı jantlarının yanında turuncu-siyah renkli döşemeleriyle de dikkat çeken otomobilde Viper'ın 650 beygir güç üretebilen 8.4 litre hacimli v10 motoru görev yapıyor.


Diğer bir Dodge modeli Dart Carbon Fire'da karbon fiberden üretilmiş bir kaput, füme gövde rengi, özel tasarlanmış ön panjur ızgaraları, 19 inç çaplı jantlar, spoiler, karartılmış aydınlatma grubu, LED gündüz aydınlatması ve piyano siyahına boyanmış parçalar dikkat çekerken iç mekanda koyu zeminli göstergeler ve çift tonlu deri döşemeler dikkat çekiyor.


Urban Ram modeliyle hızlı bir pick up isteyenleri hedef alan firma bu araçta yeni ön tampon, ön kaput ve gövde grafikleri kullanırken arkaya bir spoiler, lastiklerin içineyse 22 inç çaplı jantlar eklemiş. Aracın sahip olduğu motor da görünümüyle uyumlu; 6.4 litre hacimli bir v8.


300 Luxury konseptiyle Chrysler markasını temsil edecek olan grup bu araçta alçaltılmış süspansiyon sistemi, özel bir lacivert gövde rengi, 20 inç çaplı jantlar ve siyaha boyanmış fren kaliperleri sunarken iç mekanda özel paspaslar, ışıklandırmalı kapı eşikleri ve yeni bir pedal seti dikkat çekiyor.


Fuara sarı bir Viper getirecek olan SRT bu araca karbon fiber kaput ve spoiler gibi hafifletici unsurlar uygularken siyah renkli jantlar, kırmızı fren kaliperleri, sarı renkli ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, özel deri döşeme ve sürüşün filme alınabilmesini sağlayan kamera da donanıma eklenmiş.


Son olarak mat siyaha boyanmış bir Fiat 500c tanıtan Chrysler grubu, çamurluklarını genişlettiği araca Beach Cruiser ismini vermiş. Toplam 30 cm genişleyen aracın tavanına tik ağacından yapılma bir port bagaj ekleyen Fiat, kapalı jantlarıyla bizi 50-60 yıl geriye götürüyor.

15 Ekim 2012 Pazartesi

B&B Range Rover Evoque


Range Rover'ın popüler modeli Evoque için geliştirilen modifikasyon kitlerine Almanya'dan da katılımlar oluyor. B&B Automobiltechnik tarafından geliştirilen kitler ciddi güç artışı sağlarken görünümde büyük bir farklılık yok.

Çapları 19 ile 22 inç arasında değişen jantlar haricinde, süspansiyon sistemi için 30 mm alçaltma veya yükseltme sunan firma fren sistemini de güçlendirdikten sonra kaputun altına geçmiş.

2.2 litre hacimli turbo Diesel motor için geliştirilen kitle 245 beygir güç, 500 Nm tork elde edebilen üretici 2 litre hacimli benzinli motordansa 300 beygir güç, 425 Nm tork alabilmiş. Yeni bir egzoz sistemiyle gücü 5 beygir daha artırabilen B&B, benzinli modelin 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşıp 230 km/s sürat yapabildiğini de açıkladı.

Opel Corsa ecoFlex


Opel, artık yaşlanmaya başlayan Corsa'yı geliştirmeye devam ediyor. Şu sıralar yakıt ekonomisi üzerinde yoğunlaşan firma ailenin en tutumlu üyesi ecoFlex'i daha da ekonomik hale getirmiş.

Modifiye edilen süspansiyon sistemi, start/stop, düşük yuvarlanma dirençli lastikler, elden geçirilen şanzıman, yeni şanzıman yağı, yeniden programlanan motor elektronik kontrol ünitesi ve yeni yağ pompasıyla artık daha ekonimik olan aracın tasarımında bir değişiklik yapılmamış.

1.25 litre hacimli turbo Diesel motoru 95 beygir güç, 190 Nm tork üretmeye devam eden aracın üç kapılı versiyonu artık 100 km mesafede ortalama 3.3 litre mazotla yetinebilirken 5 kapılı modellerde bu değer 3.4 litre/100 km oluyor.

Toyota ProAce


Fiat Scudo, Peugeot Expert ve Citroën Jumpy üçüzlerine yeni bir kardeş katıldı. Toyota logosunu taşıyacak olan araçla birlikte Toyota, Avrupa ticari araç segmentinde kendisine yeni bir sayfa açıyor.

İç ve dış tasarımında büyük bir sürpriz olmayan aracın 4.805 ve 5.135 mm ölçülerinde iki uzunluk, 1.942 ve 2.276 mm ölçülerinde iki yükseklik, 3.000 ve 3.122 mm ölçülerinde iki de aks mesafesi seçeneği sunulmakta. İç genişliği maksimum 1.602 mm olan aracın 5, 6 ve 7 metreküp hacimli kasa sunan versiyonları bulunuyor.


Üç adet turbo Diesel motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan ProAce'in 1.6 litre hacimli ünitesi 89 beygir güç, 180 Nm tork sunarken 2 litre hacimli modellerden ilki 126 beygir güç, 320 Nm tork, ikincisiyse 161 beygir güç, 340 Nm tork sunuyor. Küçük hacimli motor 5, büyük hacimlilerse 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip.

RevoZport C63 RBS II


Mercedes'in AMG logolu sporcularından C63 ailesi için görünüm kiti üreten markalar arasına RevoZport Racing de katıldı. Firma, aracın üç gövde versiyonu için de parçalar hazırlamış.


Karbon fiberden üretilen parçalar arasında yeni bir splitter, ön panjur, yan ayna korumaları, yan etek ek parçaları, difüzör ve bagaj kapağı üstüne yerleştirilen spoiler bulunurken ek hava çıkışlarına sahip kaput ve yeni jantlar da dikkat çekici değişiklikler arasında yer alıyor.

Aracın görünmeyen yerlerinde de karbon fiber kullanmayı tercih eden RevoZport kaput altında, hava emiş kanallarını da aynı malzemeden üretmiş.

Lamborghini Gallardo LP 560-4 Spyder



Geçtiğimiz haftalarda Paris otomobil fuarında tanıtılan makyajlı Lamborghini Gallardo'ya üzeri açılabilen modeli de katıldı.


Coupé kardeşi gibi üçgen motifleriyle bezenmiş ön tamponuyla dikkat çeken Spyder arkada da aynı desenleri sunarken 19 inç çaplı jantları çift renkli. Makyajlı difüzör ve yeni egzoz çıkışları da sabit tavanlı modelden alınırken motor ve iç mekanda da bir değişiklik yapılmamış.

Modellista Auris


Toyota'nın yeni Auris ailesi için hazırlanan gövde kitlerinden ilki, yine aynı firmanın yan markalarından Modellista'dan geldi. Japon animesi Char Aznable serisinden esinlenen araç oldukça dikkat çekici.

Mat kırmızı renkli gövdesine bol bol grafik uygulanan aracın ön tamponunun alt kısmı aşağıya doğru uzarken bu alana yerleştirilen LED aydınlatmalar dikkat çekiyor. Kaputuna ek hava çıkışları açılan otomobilin aydınlatma grubu karartılırken siyah jantların çapı 18 inçe yükselmiş.


Yan etekleri yenilenen araca yeni bir arka spoiler eklenirken farklı arka tamponun iki tarafına ikişer adet egzoz çıkışı dikey olarak yerleştirilmiş.

Dışarıda olduğu gibi iç mekanda da Toyota logolarının yerini Modellista amblemleri alırken yaşam alanında da kırmızı renkli deri döşeme ve plastik kaplamalar kullanılmış. Otomobile eklenen bir diğer donanım da metal pedal seti olmuş.