13 Ekim 2012 Cumartesi

Suzuki Swift Sport


Suzuki Swift'in en sportif modeli Swift Sport yeni bir konsept modele kavuştu. Avustralya'da sergilenen aracın teknik verileriyse henü açıklanmadı.

Siyah zeminli farlar, LED gündüz aydınlatması, splitter, yeni yan etekler, 18 inç çaplı jantlar, arka tampon altı uzatması, yeni egzoz çıkışları, koyulaştırılmış arka camlar ve yeni tasarım bir spoiler sunan otomobilin fren kaliperleri de mavi renge boyanmış.


Çift renkli iç mekana geçildiğinde ön konsolun Alcantara ile kaplandığı görülürken parlak alüminyum kaplamalar, deri direksiyon simidi, alüminyum pedal seti ve yüksek yan desteklere sahip Recaro marka koltuklar dikkat çekiyor.

12 Ekim 2012 Cuma

Porsche Cayenne Turbo S


Porsche Cayenne ailesi daha da güçleniyor. Ailenin bugüne kadar en güçlüsü olma özelliğini taşıyan Cayenne Turbo, ilk nesilde olduğu gibi S versiyonuna kavuştu.

Makyajlı ön tamponunda daha büyük hava girişleri sunan aracın 21 inç çaplı jantlarının merkezlerinde renkli Porsche logoları kullanılırken çamurluk üst kısımları gövde rengine boyanmış. Izgaralar ve yan aynaların alt kısımları gibi yerlerde parlak siyah boya kullanılırken arkada bulunan spoiler daha büyük bir yapıya sahip.


Elektro-pnömatik süspansiyon sistemi ve Sport Chrono paketini standart donanımında sunan araçta kullanılan çift renkli deri döşeme paketlerine yeni eklemeler yapılırken karbon fiber kaplamalar da yeni renklere kavuşmuş.


Çift turbo beslemeye sahip, 4.8 litre hacimli v8 motoru 550 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen SUV, 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 283 km/s olarak açıklandı. Ortalama yakıt tüketim değeri de 11.5 litre olan aracın fiyatı Almanya'da 151.702 Euro seviyesinden başlıyor.

10 Ekim 2012 Çarşamba

Neiman Marcus McLaren MP4-12C Spider


Neiman Marcus'ın bu yıl piyasaya çıkan Noel kataloğunda yine bir süperspor otomobil bulunuyor. 2012 yılında McLaren MP4-12C Spider tarafından süslenen 70 ve 71. sayfalarda bir otomobilden çok daha fazlası bulunuyor.

Kırmızı renkli araçtan sadece 12 adet üretileceğini açıklayan Neiman Marcus otomobilin iç mekanında sınırlı üretim plakasının yanında zengin bir donanım sunulacağını da belirtiyor.

Araçla birlikte bir bavul setini de 354.000 Dolar'lık fiyata dahil eden mağaza zinciri İngiltere'ye business class uçak bileti, Ron Dennis ile VIP akşam yemeği ve McLaren Technology Center turunu da ücretsiz olarak sunuyor.

9 Ekim 2012 Salı

Wheelsandmore Bentley Continental GT


Bentley Continental GT ve GTC ailelerine güç ekleyen üreticilerden birisi de Wheelsandmore oldu. Görsel yenilikler de sunan firma büyük coupé ve cabriolet'nin bütün motor seçenekleri için kit hazırlamış.

Dış görünüşe yapılan müdahaleler yeni tasarım 20 ve 21 inç çaplı jantlar ve süspansiyon alçaltma kitinden ibaret olsa da motorlar için sunulan değişiklikler biraz daha çeşitli.

Yeni tanıtılan v8 motorun gücünü 565 beygire, torkunuysa 750 Nm'ye yükselten firma w12 ünitenin verilerini 635 beygir ve 760 Nm olarak açıkladı.

Continental GT Speed'in w12 motoru için sunulan kitle birlikte 680 beygir güç, 850 Nm tork elde edebilen Wheelsandmore yeni egzoz sistemiyle 15 beygir ek güç, 18 Nm ek tork sunabilirken yeni katalitik konvertörler 15 beygir güç ve 25 Nm tork sunabiliyor.

BRABUS CLS Shooting Brake


Mercedes'in geçtiğimiz aylarda resmen tanıttığı CLS Shooting Brake için üretilen modifikasyon parçaları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Pek de sürpriz olmayan bir şekilde BRABUS'tan gelen kitler hem görsel hem de performans artışına yönelik.

Aracın ön tamponunu yenileyerek daha sportif bir görünüm sunan firma ön çamurlukların arkasına hava çıkışları yerleştirirken yan etekler makyajlanmış. Araç için çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jantlar sunan BRABUS yeni egzoz çıkışlarına uyması için arka tampon altını da yenilemiş. Süspansiyon sistemi de elden geçirilen aracın yerden yüksekliği 35 mm'ye kadar alçaltılabiliyor.

İç mekanda özel paspaslar, metal pedal seti, ışıklı BRABUS logolu kapı eşik kaplamaları ve metal kapı kilit pimleri sunan firma ahşap ve karbon fiber kaplamaları da istenilen renkte sunabiliyor.


CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY için sunulan ECO PowerXtra D4 performans kitiyle birlikte turbo beslemeye sahip 2.1 litre hacimli Diesel motor 235 beygir güç, 560 Nm tork üretebilecek hale geliyor.

CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY'nin 3 litre hacimli turbo Diesel motoru için sunulan ECO PowerXtra D6S kiti 313 beygir gü., 690 Nm tork sağlayabiliyor. Bu kitle donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 5.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanıyor.

CLS 500 BlueEFFICIENCY için geliştirilen B50 - 500 kitiyle birlikte 500 beygir güç, 720 Nm tork üretebilir hale gelen çift turbo beslemeye sahip 4.6 litre hacimli v8 motorla donatılan aracın maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılmış.

CLS 63 AMG'nin çift turbo beslemeye sahip, 5.5 litre hacimli v8 motoru için geliştirilen B63 - 620 isimli kit 619 beygir güç, 1.000 Nm tork üretimine izin verirken aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşabilme süresini sadece 4.2 saniyeye çekiyor. Bu aracın maksimum sürati de 320 km/s'te sınırlandırılmış.

BBR Cosworth Mazda MX-5


2010 yılında Mazda MX-5 için, Cosworth ile birlikte geliştirdiği kompresör kitini tanıtan BBR bu yıl hem bu kiti güçlendirmiş hem de uygulanabileceği motor seçeneklerini artırmış.

İki etap halinde sunulan modifikasyon kiti ilk etap uygulamada 1.8 litre hacimli motordan 217 beygir güç, 238 Nm tork alabilirken 2 litre hacimli motordan 241 beygir güç, 257 Nm tork alınabiliyor.


İkinci etap modifikasyon çalışmasında aracın donanımına geniş çaplı egzoz çıkışları ekleyen firma 1.8 litre hacimli motoru 231 beygir güç, 257 Nm tork, 2 litre hacimli üniteyiyse 258 beygir güç, 282 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendiriyor.

Kitler, İngiltere dışından alım yapacak müşterilere, işçilik hariç 4.295 (1. Etap) ve 5.455 (2. Etap) Sterlin'e satılmakta.

8 Ekim 2012 Pazartesi

MTM TT-RS


MTM'in iki yıl önce, 20. yaş kutlamaları için özel olarak modifiye ettiği Audi TT-RS modeline bir kardeş geldi. Yürüyen aksamında daha fazla değişiklik yapılan aracın performansında artış yaşanmış.

Gövdesinde farklı grafikler kullanılan otomobilin 20 inç çaplı jantlarında bir yenilik yapılmazken arkada bulunan spoiler ve difüzör karbon fiberden üretilmiş. 380 mm çaplı fren diskleri de korunan aracın dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinde yapılan çalışmaların ardından hızlanma performansı artırılmış.

Turbo beslemeye sahip motoru 472 beygir güç üretmeye devam ederken torku 624 Nm'ye ulaşan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.4 saniyeye gerilemiş.

Irmscher Mokka


Bir süredir sesi soluğu çıkmayan modifikasyon firmalarından Irmscher, Opel'in yeni küçük SUV modeli Mokka'nın piyasaya sürülmesiyle birlikte hayata döndü. Aracın 1.4 litre hacimli motoru üzerinde çalışmalarını yakında tamamlayacak olan firma şimdilik sadece görsel kitle yetiniyor.

Tamponların alt kısmıyla birlikte çamurlukların çevresini gövde rengine boyayan Irmscher 20 inç çaplı jantlarla donattığı araca imzası niteliğindeki ön panjuru uygulamış. Gövdenin yan kısmına grafikler ekleyen firma kapıların altına basamak uygularken arka kısımda daha büyük bir spoiler dikkat çekiyor.

Aracın süspansiyon sistemi için 30 mm alçaltma sunan Irmscher yenilediği egzoz sistemini dört çıkışlı hale getirmiş.

VDS GT 001


Sportif coupé seçenekleri giderek genişliyor. Otomobil konusunda ismi çok duyulmamış olan Belçika'dan çıkan bu yeni aracın temelleriyse tanıdık.


Tasarımı 80'li yıllardan kalmış gibi görünen aracın hem yol hem de yarış versiyonlarının üretilmesi düşünülüyor. Yol versiyonunun 22 örneği bulunması planlanırken bu araçta Maserati'den alınan 4.2 litre hacimli v8 motorun 480 beygir güç üreten seçeneği bulunacak. 6 ileri vitesli sıralı şanzımana sahip olacak otomobilin gözdesinin de karbon fiberden üretilmesi muhtemel.

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 45th Anniversary


AMG'nin 45. yaşını kutlamak için özel donanımla üretilen otomobiller arasına SL 65 AMG'nin ardından bir de yarış aracı katıldı.


Aerodinamik paketine yeni deflektörler eklenen SLS AMG GT3'ün karbon fiber gövdesini çevreleyen mat füme renk daha önce tanıtılan SL modelinden alınmış. Jantları da koyu renkli olan aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru aynen korunurken iç mekanda oval direksiyon simidi ve sürücüye doğru uzatılan havalandırma kanalı gibi değişiklikler dikkat çekiyor.