22 Eylül 2012 Cumartesi

Kicherer CLS63 AMG Yachting Edition


Pisyasaya çıktığı günden bu yana modifikasyon firmalarının gözdelerinden olan Mercedes CLS63 AMG, Alman firma Kisherer tarafından da modifiye edildi.

Özel füme renginin yanında yan aynalar ve tavanında kullanılan siyah renk dikkat çeken otomobilin 20 ve 21 inç çaplı jantları da bu renge boyanmış. Stop lambaları koyulaştırılan otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış.


İç mekanda, koltuklar, kapı iç yüzeyleri ve ön konsol gibi yerlerde görülebilen yeni deri döşemenin kenarlarına beyaz renkli şeritler çekilirken aynı yapı paspaslarda da göze çarpıyor. Kapılar ve ön konsolun üst kısmında kullanılan kaplamalar piyano siyahına boyanırken bu yüzeylerin üst kısmı, direksiyon simidi gibi Alcantara ile kaplanmış.

Çift turbo beslemeye sahip, 5.5 litre hacimli v8 motoru 625 beygir güç, 860 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılmış.

21 Eylül 2012 Cuma

Daihatsu UFC



Dünya basınının dikkati haftaya başlayacak olan 2012 Paris otomobil fuarına çevrilmiş olsa da Endonezya uluslararası otomobil fuarında da çeşit çeşit otomobil sergileniyor.

Bu araçlardan birisi olan Daihatsu UFC, üç sıra koltuğa sahip kompakt bir MPV. Yuvarlak hatları köşeli çizgilerle birleştiren bir tasarım anlayışına sahip olan aracın aydınlatma grubu LED teknolojisi kullanırken ön kısımda bulunan büyük hava emiş yarığı iddialı bir görünüm oluşturuyor. B sütunu bulunmayan aracın arka kapıları geriye doğru kayarak açılırken arka kısımda merkezi egzoz çıkışı dikkat çekiyor.


Oldukça şık bir iç mekan tasarımıyla karşımıza çıkan konsept açık renkli döşemeler ve mavi renkli ambiyans ışıklandırmasıyla ferah bir yaşam alanı sunuyor. Piyano siyahı kaplamalar ve alüminyum kumanda düğmeleri şık bir birliktelik oluştururken derine yerleştirilen göstergeler ve üç kollu direksiyon simidi sportif bir duruşa sahip. Bütün koltukları ileri-geri kaydırılabilen aracın orta konsoluysa dev bir dokunmatik ekran olarak tasarlanmış.

Audi S3


Audi'nin kompakt hatchback ailesi genişlemeye devam ediyor. Yeni nesil A3'ün ardından dün de beş kapılı kardeşi A3 Sportback tanıtılırken şimdi de sıra en sportif versiyonda.

S-Line paketli bir A3'ten çok da farklı görünmeyen yeni nesil S3'te sportif görünümlü ön tampon, 18 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler, metal korumalı yan aynalar, koyu renkli stoplar, küçük bir difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi standart olarak sunuluyor.

İç mekanında da büyük bir sürpriz bulunmayan araçta bol bol alüminyum kaplama kullanılırken deri döşemelerin üzerinde bulunan kontrast renkli dikiş iplikleri de dikkat çekici bir ayrıntı. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, yan destekleri yüksek koltuklar, alüminyum pedal seti ile füme renkli zemin ve beyaz renkli iğnelere sahip gösterge paneli gibi aksesuarları donanıma ekleyen Audi bu alanda da birçok S logosuna yer vermiş.


Hafifleyen platformu sayesinde ağırlığı, bir önceki nesil S3'e oranla 60 kg aşağıya çekilen yeni nesil araç 1.395 kg geliyor. A3'e oranla yere 25 mm daha yakın olan S3'te adaptif süspansiyon sertlik ayarı da opsiyonel olarak sunuluyor. Siyaha boyanan kaliperlere sahip fren sistemi de yenilenmiş olan araç ön aksta 340 mm çaplı disklere sahip.

Yeni S3'ün opsiyonel donanım listesi de uzun. Araç için birçok değişik ses sistemi sunan Audi en tepeye Bang & Olufsen'in ürününü yerleştirmiş. Orta konsolun üzerinde bulunan dokunmatik ekrandan kontrol edilebilen sistemde LED aydınlatmalı hoparlörler bulunuyor. Bu donanımlar haricince adaptif hız sabitleme, yol işaretleri tanıma, otomatik frenleme, şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı ve adaptif farlar gibi yardımcıları da sunan Audi iç mekanı karanlık bulanlar için panoramik cam tavanı da listeye dahil etmiş.


Kaputunun altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir ünite bulunan S3, 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemini standart donanımda sunan araç 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 5.4 saniyede ulaşabilirken ortalama yakıt tüketim değeri 7 litre/100 km.

Opsiyonel olarak sunulan çift kavramalı yarı otomatik şanzımanıyla 0-100 km/s deparını 5.1 saniyede tamamlayabilen aracın tüketimi de 6.9 litre/100 km'ye iniyor. Her iki şanzımanla da otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı.

2013'ün başında Avrupa pazarlarında satışına başlanacak olan S3'ün fiyatının Almanya'da 38.900 Euro seviyesinden başlayacağı da açıklandı.

20 Eylül 2012 Perşembe

Abt A1 Quattro


Audi'nin minik sporcusu A1 Quattro standart haliyle bile oldukça güçlü bir araç olsa da Abt gibi modifikasyon firmaları bu otomobilin potansiyelini kullanmakta kararlı.

Araç için henüz bir görünüm kiti geliştirmeyen Abt, turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor üzerinde yaptığı çalışmanın ardından 307 beygir güç, 400 Nm tork elde edebilmiş. Bu haliyle küçük canavarın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 5.4 saniye sürüyor.

McLaren MP4-12C Singapore Edition


McLaren özel araçlar bölümü şu sıralar çok meşgul. X-1 konsepti ve Bespoke Project 8 derken bölüm şimdi de Singapur Grand Prix'si şerefine üretilen MP4-12C Singapore Edition'ı tanıttı.

Özel bir siyaha boyanan gövdesi üzerinde bulunan kırmızı renkli parçalarla standart modellerden ayrılan araçta hafifletilmiş jantlar ve alt kısmına bir splitter eklenen yeni bir ön tampon lullanılmış. Arka tamponu da hafifçe makyajlanan otomobilde Bespoke Project 8'de de kullanılan ön çamurluk üstü hava çıkışları bulunuyor. İç mekanında da siyah ve kırmızı renklerin dikkat çektiği aracın 3 örneği üretilecek.

Jaguar F-Type


İngiliz üretici Jaguar, XK ailesine küçük bir kardeş ekliyor. Bir süredir casus fotoğrafları internette dolaşan otomobil C-X16 konseptinin seri üretime geçirilmiş hali olacak.

Coupé gövdeli konseptinin aksine bir roadster olan F-Type'ın ilk fotoğrafından görüldüğü kadarıyla seri üretime geçişte sportif görünümden pek bir şey kaybedilmemiş. İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmamış olsa da aracın sabit kafalıklı sportif koltukları sürüşü hakkında ipuçları verir nitelikte.

Dinamik sürüşü hemen hemen garantileyen bir diğer unsur da kaputun altında yatıyor. Henüz kesinlik kazanmamış olsa da araçta kullanılacak olan motorun kompresör beslemeye sahip 3 litre hacimli bir v6 olması muhtemel.

Mercedes-Benz B Serisi Electric Drive


Mercedes'in 2012 Paris otomobil fuarında sergileyeceği alternatif yakıt kullanan tek B Serisi modeli B200 Natural Gas Drive değil. Alman üretici aynı aracın elektrik motorlu versiyonunu da organizasyona yetiştiriyor.


Metalik mavi gövde rengi ve açık renkli yan aynaları dışında standart B Serisi ile aynı olan dış tasarımışıklığından bir şey kaybetmeyen aracın iç mekanında deri kaplı ön konsol ve mavi renkli dikiş ipliklerinin haricinde şarj durumunu gösteren gri renkli göstergeler dikkat çekiyor.

Aracın kaputu altında görev yapan elektrik motoru 136 beygir güç, 310 Nm tork üretebilirken 230 veya 400 Voltluk prizlerden şarj edilebilen piller 200 km menzil sağlayabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 10 saniyenin altında olan aracın maksimum süratiyse 150 km/s.

Audi A3 Sportback


Tanıtımı Şubat ayında yapılan yeni nesil A3'ün üç kapılı modellerinin ardından uzun aks mesafesi ve beş kapıya sahip Sportback versiyonu da tanıtıldı.

Hem iç hem de dış tasarımı diğer A3 modelleriyle aynı olan otomobilin 4.310 mm'ye ulaşan boyu üç kapılı kardeşinden 73 mm daha fazla. 1.780 mm genişliğe ve 1.425 mm yüksekliğe sahip olan aracın 2.636 mm'lik aks mesafesi eski nesil Sportback'inkinden 58, yeni nesil 3 kapılı modelinkindense 35 mm daha uzun.


Yeni nesil Volkswagen Golf'te de görev yapan MQB platformunu kullanan araç bu sayede bir önceki nesil Sportback'e göre yaklaşık 90 kg daha hafif. Üç kapılı kardeşinden 30 kg daha ağır olan otomobil daha fazla arka koltuk diz mesafesi ve 380 litre hacimli bir bagaj sunuyor.
Motor seçenekleri arasında en cimrisi olan 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite 105 beygir güç üretebilirken ortalama tüketim değeri 3.8 litre/100 km olarak gerçekleşiyor. Bu motorla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 10.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 194 km/s olarak açıklanıyor.

İki değişik güç seviyesinde sunulan 2 litre hacimli TDI motorun düşük güçlü versiyonu 150 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. Aracı 0'dan 100 km/s sürate 8.4 saniyede ulaştırabilen bu ünite 213 km/s makimum sürati mümkün kılıyor.  Aynı motorun 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen versiyonu 0-100 km/s hızlanma süresini 7.4 saniyeye indirirken maksimum sürati 232 km/s'e ulaştırıyor. Motorların ortalama tüketim değerleriyse sırasıyla 4.6 ve 4.3 litre/100 km.


Benzinli motorların en küçük hacimlisi olan 1.2 litre hacimli ünite 105 beygir güç, 175 Nm tork üretiyor. 10.7 saniyelik 0-100 km/s hızlanması ve 193 km/s maksimum sürate izin veren ünitenin ortalama yakıt tüketim değeri 4.9 litre/100 km.

İki farklı versiyona sahip olan bir diğer motor da 1.4 litre hacimli TFSI ünite. 122 beygir güç, 200 Nm tork ve 140 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen motorların ortalama tüketim değerleri sırasıyla 5.3 ve 4.7 litre/100 km olarak açıklandı. Düşük güçlü motorla birlikte 0'dan 100 km/s sürate 9.3 saniyede ulaşabilen otomobil 203 km/s maksimum sürate ulaşabilirken yüksek güçlü motorla bu veriler 8.4 saniye ve 213 km/s oluyor.

En güçlü benzinli motoru 1.8 litre hacimli TFSI ünite olan araç 180 beygir güç ve 250 Nm torkla 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşıyor. Maksimum sürati 232 km/s olan bu aracın ortalama tüketim verisi 5.6 litre/100 km.

Mercedes'in B Serisi'nde yaptığı gibi bir de doğalgazla çalışan versiyonu bulunacak olan A3 Sportback 110 beygir güç üretebilen motoruyla diğer modellerden çok daha düşük tüketim değerleri yakalayabilecek.

Bütün motor seçenekleri standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan A3 Sportback'in yine bütün motor versiyonlarında 6 veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunulacak.

19 Eylül 2012 Çarşamba

Toyota Auris


Toyota, geçtiğimiz ay tanıttığı yeni nesil Auris'in motor seçeneklerini de açıklığa kavuşturdu. Tanıdık ünitelerle satılacak olan otomobilin tüketim değerleri de açıklandı.

4.275 mm'ye ulaşan boyu eskisinden 30 mm daha uzun olan aracın 2.600 mm'lik aks mesafesiyse değişmemiş. Yüksekliği 55 mm azaltılmış olan otomobilin ağırlığı da yaklaşık 40 kg azalmış. Yeni bir tasarıma sahip olan ön koltuklar sayesinde arka koltuk diz mesafesi 20 mm artırılırken bagaj hacmi de 360 litreye ukaşmış.

En küçük motoru 1.33 litre hacimli olan otomobilin bu ünitesi 98 beygir güç, 127 Nm tork üretebilirken ortalama yakıt tüketimi 5.4 litre/100 km olarak açıklanıyor. 1.6 litre hacimli benzinli motoru 130 beygir güç, 160 Nm tork üretebilirken ortalama tüketimi 5.9 litre/100 km.

İlk etapta sadece 1.4 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneğine sahip olacak Auris'in bu ünitesi 89 beygir güç, 205 Nm tork üretiyor.

Auris'in hibrit modelinde kullanılan 1.8 litre hacimli benzinli motor ve elektril motoru karma kullanımda 136 beygir güç üretebilirken sadece elektrik enerjisiyle ulaşılabilen menzil 2 km.

1.33 ve 1.4 hacimli motora sahip modellerde start&stop sistemini standart olarak sunan Auris'in 1.6 litre hacimli benzinli motora sahip modellerinde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) opsiyonel olarak alınabilecek.

Volvo V40 Cross Country


Volvo'nun yeni model atağı devam ediyor. Çinlilerin kontrolüne geçen firma şık hatchback modeli V40'ı hafif arazi şartları için geliştirerek R-Design'ın ardından yeni bir versiyon yarattı.

Yenilenen ön tamponunun büyük bölümü siyah renkli plastik olan otomobilde dik yerleştirilmiş LED farlar dikkat çekiyor. Yan etekler ve arka tamponda da görülen siyah platiğin alt kısmında metal plakalar bulunuyor. Çapları 19 inçe kadar büyüyen jant seçenekleri V70 modeliyle aynı olan araçta yeni gövde rengi ve tavan çıtaları da bulunuyor.


Yan aynaları siyaha boyanan V40 Cross Country'nin iç mekanında standart V40 ile farklılaşma olmamış. Yüksekliği 40 mm artırılan aracın orta konsolunda sunulan kaplama ve koltuk döşeme renklerindeyse yenilikler var.

Zengin motor seçeneklerine sahip olan aracın tamamı turbo beslemeye sahip ünitelerinden 1.6 litre hacimli olanları hem benzinli hem de Diesel olarak sunuluyor. Benzinli ünite 180 beygir güç, 270 Nm tork üretebilirken Diesel seçenek 115 beygir güç, 285 Nm tork üretebilmekte.

2 litre hacimli ünitelerde hem benzinli hem de Diesel seçenekler için ikişer güç seviyesi sunuluyor. Benzinli olan modeller 213 beygir güç, 300 Nm tork ile 180 beygir güç, 300 Nm tork üretebilirken Diesel olanlar 150 beygir güç, 350 Nm tork ile 177 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

Modelin en güçlü motor seçeneği olan 2.5 litre hacimli benzinli ünite 254 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, yokuş iniş kontrolü ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan bu model 0'dan 100 km/s sürate 6.1 saniyede ulaşabiliyor.

Serinin geri kalanının tamamında Start/Stop, fren enerjisi geri kazanım sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanı standart olarak sunan Volvo 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanı bu araçlarda opsiyonel donanıma koyacak.

Toyota Verso


Toyota'nın Türkiye'de ürettiği Verso makyajlandı. Ön kısımda yoğunlaşan değişimler sonrasında aracın, geçtiğimiz ay tanıtılan Auris modeline benzeyen bir burun yapısına kavuştuğu görülüyor.

Kızgın bakışlara sahip bir araç haline gelen Verso'nun geniş bir hava girişine sahip olan ön tamponu sert hatlarıyla sportif bir görünüm sunuyor. Çift parçalı ön panjura doğru uzayan farlarına LED gündüz aydınlatmaları eklenen otomobilin yan aynaları küçülmüş.

16 ve 17 inç çaplı jantların yüzeylerinde değişiklikler yapan Toyota arka kısımda daha sade bir tasarım anlayışı benimsemiş. Tamponu altına küçük bir difüzör eklenen otomobilin genel duruşunun iyileştiği söylenebilir.


İç mekanında ufak tefek yenilikler yapılan araçta yeni döşemelerin yanında özellikle ön konsolda daha kaliteli malzeme kullanımıyla daha üst seviye bir hava yakalanmış. Direksiyon simidi, önceden lüks modellerde sunulanla değiştirilen aracın gösterge tablosu artık beyaz renkli ışıklandırmaya sahip.

Üç sıra koltuğa sahip olan Verso'nun bagaj hacmi, 7 kişilik oturma kapasitesi sunarken 155 litre, 3. sıra koltuklar katlandığındaysa 440 litre olarak açıklandı. İkinci koltuk sırası 195 mm ileri-geri kaydırılabilen otomobilin opsiyonel donanımında 2.34 metre uzunluğunda panoramik cam tavan da bulunuyor.

Motor seçeneklerinde bir yenilik bulunmayan aracın 1.6 ve 1.8 litre hacimli benzinli ünitelerinin yanında 2 ve 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorları da bulunacak.

Kia Carens


Giderek yaklaşan 2012 Paris otomobil fuarında sergilenecek olan otomobiller birer birer tanıtılmaya devam ediyor. Son yıllarda başarılı bir çıkış yakalayan firmalar arasında olan Kia fuarda MPV modeli Carens'in yeni nesil versiyonlarını sergileyecek.

Kia'nın son dönemde kullandığı başarılı tasarım anlayışını yansıtan araçlardan olan yeni Carens tipik Kia ön panjurunu sportif tasarımlı ön tamponla kombine ederken LED teknolojisi kullanan farlar dinamik görünümü tamamlamış. Dar yan cam yüzeylerine sahip olan otomobilin sade tasarımlı arka kısmında da LED stoplar kullanılırken bu kısımda kullanılan spoiler ve şık arka tampon tasarımı sportif görünümü koruyor.


Dış tasarıma göre biraz eski görünümlü kalan iç mekanda bolca kumanda düğmesine sahip olan direksiyon simidi ve dijital bilgi ekranına sahip gösterge paneli dikkat çekerken orta konsolda bulunan navigasyon ekranının altına sade görünümlü havalandırma kumandaları eklenmiş.

Motor seçenekleri henüz belirlenmeyen aracın 2013 yılının başında satışta olacağı açıklandı.

Aston Martin DB9


Yeni nesil Vanquish modelini Haziran ayında tanıtan Aston Martin ürün gamında yeniliğe gidiyor. Bir geçiş modeli olarak görülen ve henüz 2 yaşına girmeyen Virage'ı üretimden kaldıran firma yenilenen DB9 modelini tanıttı.

Aracın tasarımı konusunda sürpriz bekleyenler üzülecek zira yeni DB9 aslında ismi değiştirilmiş bir Virage'dan daha fazlası değil. Dış görünüşte iki model arasında görülebilen tek fark DB9'da daha şişkin bir tasarıma sahip olan bagaj kapağı olmuş.


İç mekan tasarımı da Virage'dan aynen alınan otomobilin kaputunun altında da DBS'ten tanıdığımız bir ünite yer alıyor. 5.9 litre hacimli v12 motor 510 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan DB9 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 295 km/s olarak açıklandı.

Donanımında karbon seramik fren diskleri ve 20 inç çaplı jantlar bulunan, Coupé ve Volante gövde seçenekleriyle satılacak olan otomobilin Almanya pazarında fiyatı 174.994 Euro seviyesinden başlayacak.

Shelby GT500 Super Snake


Shelby'nin kurucusunu kaybetmesinin ardından piyasaya sürdüğü ilk Super Snake modeli tahmin edilebileceği gibi oldukça etkileyici bir otomobil. 500 örneği bulunacağı açıklanan araç opsiyonel olarak sunulan büyük kompresör beslemesiyle inanılmaz verilere imza atıyor.

Desenleri değişen ön ızgaraların haricinde Super Snake yazılı radyatör ve yeni tasarım 20 inç çaplı jantlara sahip olan aracın kapıları arkasına hava girişleri eklenmiş. Son makyajla birlikte LED gündüz farlarına kavuşan aracın egzoz çıkışları da yenilenmiş.

İç mekanında sabit kafalıklara sahip koltuklar ve her köşeye yayılmış Super Snake logoları dikkat çekerken süspansiyon ve fren sistemleri de modifiye edilmiş. Sahip olduğu gücü yere daha verimli bir şekilde aktarabilmesi için 355 mm genişliğinde arka lastiklerle donatılan aracın bu donanımla bile yola tutunmakta zorlanacağı kesin.

662 beygir güç, 855 Nm tork üretebilen 5.8 litre hacimli v8 motorun sahip olduğu kompresör sistemi büyütülerek gücü 850 beygire yükseltilebiliyor. Sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan aracın düşük güçlü versiyonlarının fiyatlandırılması biraz karışık. Öncelikle A.B.D.'de yaklaşık 55.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlara satılan bir GT500 alan müşteriler daha sonra Super Snake giriş kiti için 28.995, üst kit içinse 39.995 Dolar ek masraf yapmak zorunda.

18 Eylül 2012 Salı

Dacia Sandero


Dün internete sızan Logan fotoğraflarının ardından bu aracın hatchback kardeşi olan Sandero'nun da ilk resmi görüntüleri paylaşıldı.

Volkswagen modellerini andıran köşeli ön yüzü Logan ile aynı olan otomobilde şişkin çamurluklar kullanılırken sade bir görünüm sunan arka kısımda kullanılan stoplar Volkswagen Polo'yu hatırlatıyor.


İç mekanı da Logan ile aynı olan aracın bu kısmının daha kaliteli olduğu görülürken dokunmatik ekrana sahip orta konsolun hem görünümü hem de donanım seviyesi güçlenmiş.

McLaren P1


McLaren, efsanevi modeli F1'in yerine geçecek olan aracın konsept halini sonunda tanıttı. Hormonlu bir MP4-12C'yi andıran otomobilin teknik verileriyse önümüzdeki günlerde açıklanacak.


Karbon fiber ve bol bol hava giriş-çıkışına sahip gövdesi yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken otomobilin LED farları ilginç bir görüntü oluştururken yine LED teknolojisi kullanan stoplar ince ve gövdeyi saran bir yapıya sahip. Oldukça büyük bir difüzöre sahip olan konseptin tavanında bulunan hava girişi F1'i hatırlatırken dev boyutlu merkezi egzoz çıkışı tamponun üstüne yerleştirilmiş.

Mazda CX-9


Mazda, yeni tasarım anlayışını model gamına yaymak için vakit kaybetmemeyi tercih etmiş. Yeni 6 daha piyasaya çıkmadan markanın en büyük SUV modeli de makyajlandı.

İlk olarak sadece ön kısmının fotoğrafları dağıtılan aracın büyüyen ön panjuru Kodo tasarım anlayışını yansıtırken LED gündüz farları ilave edilen farlarının tasarımı da farklı. Tamponda yapılan değişiklikler aracın daha sportif görünmesini sağlarken yeni jant seçenekleri opsiyon listesine eklenmiş.

Otomobilin donanımını da zenginleştiren Mazda yeni modelde şerit takip asistanı, kaza uyarısı ve adaptif uzun farların yanında sesle kumanda edilebilen navigasyon sistemini de sunmaya başlamış.

Alfa Romeo MiTo SBK Limited Edition ve Superbike Special Series


Alfa Romeo, 2007 yılından bu yana yatırım yaptığı organizasyon olan Superbike'a özel iki MiTo versiyonunu 2012 Paris otomobil fuarında sergileyeceğini duyurdu.

200 örneği üretileceği açıklanan SBK Limited Edition isimli versiyon 170 beygir güç üretebilen Quadrifoglio Verde'nin temellerine sahip. Sadece siyah ve kırmızı gövde renkleriyle alınabilen otomobilin tavanı siyah, beyaz veya kırmızı renklerde ısmarlanabiliyor. Yan aynaları da tavanın rengine boyanan otomobilde kullanılan 18 inç çaplı jantlar siyah renkli.

İç mekanına geçildiğinde ilk olarak ön koltukları dikkat çeken aracın Sabelt markalı koltuklarında kontrast renkli dikiş iplikleri, büyük Alfa Romeo logosu, yüksek yan destekler ve karbon fiber sırtlık bulunuyor. Ön konsolunda da karbon fiber kaplamalar görülen otomobilde sınırlı üretim plakası ve metal pedal seti de bulunuyor.

Dinamik süspansiyon sistemini de standart donanımda sunan Alfa Romeo Brembo imzalı fren sisteminin kaliperlerini kırmızıya boyamış.


Superbike Special Series isimli versiyonu siyah, beyaz, kırmızı ve mavi renklerde sunulan MiTo'nun bu modeli de üç tavan rengi seçeneğine sahip. Sportif gövde kitine de sahip olan araçta kullanılan siyah renkli jantlar 16 inç çaplı. Opsiyonel donanımda SBK grafikleri ve 17 ile 18 inç çaplı jantlar bulunan otomobilin iç mekanında SBK logolu koltuklar ve karbon fiber görünümlü kaplamalar bulunuyor.

70 ve 170 beygir güç üretebilen üniteler haricinde bütün motor seçenekleriyle alınabilecek MiTo Superbike Special Series aydınlatma grubunun siyah renkli çerçevelerinden de tanınabiliyor.

BMW M Performance


BMW'nin 2012 Paris otomobil fuarında tanıtacağı ürünler arasında otomobillerin yanında M Performance paketleri de bulunuyor. Çoğunlukla görünüme odaklı parçalarından tanıdığımız M paketlerinde artık motor için de performans artırıcı ürünler yer alıyor.

Sportif gövde kitleri, daha güçlü fren sistemleri, daha sert ayarlı süspansiyon ve egzoz takımları gibi donanımların yanında 120d, 320d ve 520d modellerinin sahip olduğu 2 litre hacimli turbo Diesel motor için de modifikasyon kiti sunan BMW bu araçların sahiplerini oldukça mutlu edecek gibi.

Standart haliyle 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen motorlar M Performance kitiyle birlikte 200 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Araçların 0-100 km/s hızlanma sürelerinde 1 saniyeye varan azalmalar elde eden BMW, 125d ve 525d gibi modellerinde kullandığı 2 litre hacimli motorun 218 beygir güç ve 450 Nm tork değerlerine yaklaşmış.

17 Eylül 2012 Pazartesi

Dacia Logan


Renault'nun alt markası olan Dacia, 2004 yılında Logan ile başladığı çıkışına yeni bir basamak ekliyor. 2012 Paris otomobil fuarında sergilenecek olan yeni nesil Logan'ın ilk fotoğrafları internete sızdı bile.

Araca ilk bakıldığında bir Volkswagen modeli inceleniyormuş gibi geliyor. Köşeli yüzü derli toplu duran otomobilin şişkin çamurlukları da hoş bir görünüm sunmakta. Güncel modelde olduğu gibi yüksek bir bagaj kapağına sahip olan Logan'ın stopları çok daha şık görünüyor.


İç mekanında kalitenin artırıldığı görülen otomobilin yuvarlak göstergeleri metal görünümlü çerçevelere sahip. Kapıların içeride bulunan tutamak kısımlarında, direksiyon simidinde ve orta konsolda da kullanılan metalik kaplamalar yaşam alanına biraz daha renk katarken havalandırma ızgaralarının alt kısmına eklenen dokunmatik ekrandan ses sistemi ve navigasyon kumanda edilebiliyor.

Motor seçenekleri henüz kesinlik kazanmayan Logan'ın teknik verileri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Lamborghini Gallardo LP550-2 GZ8


Aylardır yerine geçecek model beklenirken Gallardo ailesine bir özel versiyon daha eklendi. Speciale HK20 isimli modelle yakın akraba olan araçtan sadece 8 adet üretilecek.

Beyaz renkli gövdesi üzerinde aracın sınırlı üretim olduğunu gösteren logolar bulunurken standart jantların tutuncuya boyanması dikkatleri üzerine çekiyor. Ön tamponda bulunan havalandırma girişleri farklı bir şekilde siyaha boyanırken yan aynalar, difüzör, sabit spoiler, tavan ve motor kaputunda da aynı renk görülebiliyor.


İç mekanında bir tasarım değişikliği bulunmayan aracın siyah ve beyaz deri döşemelerinde beyaz renkli dikiş iplikleri kullanılırken yaşam alanında az da olsa karbon fiber kaplama kullanılmış.

5.2 litre hacimli v10 motoru 550 beygir güç, 540 Nm tork üretebilen otomobil arkadan itişli olarak üretilecek. Çin'in Guangzhou şehrinde bulunan Lamborghini bayii tarafından sipariş edilen otomobillerin fiyatıysa 3.88 milyon Yuan (Yaklaşık 1.1 milyon TL) olarak belirlenmiş.