11 Ağustos 2012 Cumartesi

Carlsson CGL45 Royale Last Edition


Geçtiğimiz yıl Mercedes GL Serisi için geliştirdiği CGL45 isimli kiti tanıtan Carlsson, firmanın %70'i Çinli Zhongsheng grubuna satıldıktan sonra bu pazara ağırlık vermeye başladı. Mercedes, GL ailesini yenilese de eski kasaya sahip araçlar Çin'e özel bu paketle donatılabilecek.

Sadece 30 örneği bulunacağı açıklanan araçta ek sis farları ve LED aydınlatmalara sahip ön tampon, yeni ön panjur, petek desenlı ızgaralar, 22 inç çaplı jantlar, yeni yan etekler, genişletilmiş çamurluklar, makyajlı arka tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.


Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilin gövdesi çift renge boyanırken iç mekanda da üç farklı renk seçilebiliyor. Neredeyse her bölgesi deri ve Alcantara ile kaplanabilen araçta değişik renklerde konsol kaplamaları ve dikiş iplikleriyle birlikte metal pedal seti de sunuluyor.

Aracın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları sonucunda 310 beygir güç, 700 Nm tork elde edilirken GL500 modelinin benzinli v8 motoru 435 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor.

Speedhunters Toyota 86X


Toyota'nın drifte uygun küçük coupé modeli bu işi profesyonel olarak yapanların da dikkatini hemen çekti. Aracı çeşitli organizasyonlarda kullanmak isteyen firmalar GT 86'yı modifiye ederken eski Toyota modellerinden de yardım alabiliyor.

Speedhunters tarafından bir araya getirilen araç genişletilmiş çamurluklar, daha büyük yan etekler, yeni tamponlar, genişleyen akslar pleksiglastan üretilen camlar ve yeni bir bagaj kapağına sahipken egzoz, fren ve süspansiyon sistemleri baştan yaratılmış.

İç mekanında da yönetmeliklerin gerekliliği olan yarış koltuğu, yangın söndürme sistemi, takla kafesi, tek hareketle yerinden çıkartılabilen direksiyon simidi bulunan aracın ses izolasyonu ve iç kaplamaları iptal edilmiş.

Son nesil Toyota Supra'dan alınan iki motor seçeneğine sahip olan aracın çift turbo beslemeye sahip bu ünitelerinden ilki 3 litre hacimli ve 640 beygir güç üretebilirken 3.4 litre hacimli ikinci motor 800 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor.

Tramontana XTR


İspanyol üretici Tramontana, R modelinin temellerini kullanarak daha güçlü bir otomobil üreteceğini açıkladı. Tasarım olarak eski modeli andıran araç hala pek çekici durmuyor.

Açık tekerlekli yarış araçlarını andıran bir tasarıma sahip olan otomobil köşeli hatlara sahip oldukça garip bir görünüm sunarken iki kişilik kabininde sürücu ve yolcuyu arka arkaya oturtuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v12 motoru Mercedes raflarından alınan otomobil 888 beygir güç, 980 Nm tork üretebiliyor. 1.400 kg'ın altında kalan boş ağırlığıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 344 km/s olarak açıklandı.

SSC Ultimate Aero XT


Yakında Tuatara modeliyle hiper otomobiller kategorisinin tepesine oturmayı planlayan Shelby SuperCars bu aracın eski versiyonu Ultimate Aero'nun üretimini özel bir versiyonla tamamlıyor.

Görünüm açısından standart modellerden bir farkı olmayan aracın gövde renkleriyse bu seriye özel olacak. Toplam 5 örneğinin üretilmesi planlanan aracın kaputu altında da yenilik yok.

Çift turbo beslemeye sahip 6.9 litre hacimli v8 motoru 1.300 beygir güç, 1.360 Nm tork üretebilen araç 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla gücü arka aksa iletiyor. Ağırlığı 1.270 kg olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 2.65 saniyede ulaşırken maksimum sürati 439 km/s.

10 Ağustos 2012 Cuma

BBM Golf GTI


Yakında yeni nesil modelleri tanıtılacak olan Volkswagen Golf'ün popüler sportif versiyonu GTI üzerinde yapılan çalışmalar son sürat devam ediyor. BBM Motorsport tarafından tanıtılan kit hem performans artışı hem de görünüme hitap ediyor.

Karbon fiberden üretilmiş kaput, yan ayna muhafazaları ve difüzöre sahip olan otomobilin gövdesi folyo kaplamaya sahipken jantları 20 inç çaplı. Süspansiyon, egzoz ve fren sistemi de modifiye edilen aracın görünümünde yapılan değişiklikler bu kadar.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda gücü 274 beygire ulaşan otomobilin maksimum tork değeriyse 380 Nm.

9 Ağustos 2012 Perşembe

PRIOR BMW 6 Serisi


BMW 6 Serisi'nin coupé ve cabriolet modelleri için yeni görünüm kitleri üretilmeye devam ediyor. Bazı firmalar araçların duruşunu oldukça değiştiren paketler sunarken PRIOR Design gibi bazı şirketler sade görünümü hedeflemiş.

Yenilenen ön tamponunda daha büyük hava girişleri dikkat çeken otomobilde bir de splitter bulunurken yan etekler de hafifçe makyajlanmış. Arka tamponu da makyajlayan PRIOR bu kısımda difözör görünümü kullanırken dört çıkışlı egzoz sistemi ve 20 inç çaplı jantlar da istek üzerine otomobile eklenebiliyor.

Arrinera Hussarya


Polonyalı üretici Arrinera, süperspor otomobilinin ismini daha piyasaya çıkmadan değiştirdi. Daha önce Venocara olarak bilinen aracın görünümünde de değişiklikler var.

İsim olarak Pagani Huayra'yı hatırlatan otomobilin köşeli hatlara sahip tasarımıysa Lamborghini Aventador LP 700-4 ve McLaren MP4-12C'nin bir karışımı gibi. Çift bombeli tavan yapısıyla Zagato tasarımlarına da göz kırpan aracın stopları üzerinde hava freni ve spoiler görevi yapan birer plaka bulunuyor.

Gövdesinin altında Noble tarafından tasarlanan yürüyen aksam ve platforma sahip olan aracın kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motoru 650 beygir güç, 820 Nm tork üretebiliyor. Ağırlığı yaklaşık 1.300 kg olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.2 saniye sürerken maksimum sürati 340 km/s olacak.

7 Ağustos 2012 Salı

Capristo Lamborghini Aventador


Lamborghini'nin amiral gemisi Aventador LP 700-4 için modifikasyon kitleri geliştiren firmalar arasına Capristo da katıldı. Aslında bir egzoz üreticisi olan firma performans artışını hafifletme çalışmasıyla da pekiştirilmiş.

Zaten gövdesinin büyük bir kısmı karbon fiberden üretilmiş olan aracın yan kısmında bulunan hava emiş yanıkları, seviye ayarlı spoiler, yan aynalar, difüzör ve motor panelleri karbon fiberden üretilerek yaklaşık 40 kg hafifleme sağlanmış.

6.5 litre hacimli v12 motorunun gücü açıklanmayan aracın yeni egzoz sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabildiği ve maksimum süratinin 354 km/s'i bulduğu belirtiliyor.

MTM Audi A6 BiTDI


BMW'nin yakın zamanda tanıttığı üç turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli Diesel motoru diğer üreticileri zora soktu. Performans konusunda geride kalan Audi gibi markaların yardımına modifikasyon firmaları yetişiyor.

Volkswagen ailesi araçlarını modifiye eden MTM, Audi'nin çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli Diesel motorla donattığı Audi A6 modelleri için geliştirdiği kitin yanında görünümü farklılaştırıcı ekipmanlar sunulmuyor. 20 inç çaplı jantlar haricinde süspansiyon sistemi için alçaltma sistemi sunan firma fren sistemi üzerinde de durmuş.

Ön aks için sunulan 8 pistonlu kaliperlerin yanında 380 mm çaplı diskler öneren MTM ek ücret karşılığında çapı 405 mm'ye yükseltebiliyor.

Kaputu altında yapılan modifikasyon işlemleri sonucunda elde edilen 381 beygir gücü BMW'nin eş hacimli Diesel motorunu yakalarken 780 Nm seviyesindeki tork Münih'ten gelen motorun sunduğu 740 Nm'den iyi. Motor modifikasyonu için 1.800 Euro isteyen MTM 1.700 Euro bedel karşılığında aynı kitin 365 beygir güç, 760 Nm tork üretebilen versiyonunu sunuyor.

G-Tech Fiat 500 Sportster


Özellikle Fiat 500 temelleri üzerine geliştirilen ilginç araçlarla dikkatleri üzerine çeken G-Tech bir kere daha bekleneni yaptı ve hem performans hem de görünüm olarak orijinal araçtan oldukça farklı bir model geliştirdi.

Sportster isimli araç alçaltılmış tavanıyla dikkat çekse de değişim bununla sınırlı değil. Yenilenen tamponunda bir ön panjur açılan aracın yan etekleri de yenilenirken hafifletilen jantlar önde 16, arkadaysa 17 inç çaplı. Arkasına geçildiğinde yenilenen tamponun orta kısmına alınan çift egzoz çıkışı gözlerden kaçmazken aynı bölümde sunulan difüzör yüksek sürat dengesini sağlıyor.


Süspansiyon ve fren sistemleri de yenilenen aracın iç mekanında metal pedal seti, yarış koltukları ve yerinden kolayca çıkartılabilen direksiyon sistemi bulunurken sürücüye bilgi veren ek göstergeler de kokpitin öne çıkan detayları arasında.

Otomobilin turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru için sunulan iki modifikasyon kiti bulunuyor. 224 ve 250 beygir güç seviyesine ulaşan kitlerin haricinde seviyesi ayarlanabilir spoiler ile satılan ve sadece pistlerde kullanılabilen GT\R modelinde 350 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli bir motor bulunuyor.

Sırasıyla 330, 350 ve 450 Nm tork üretebilen araçların ilk ikisi manuel şanzımanla sunulurken üçüncüsünde yarış kullanımına uygun çift kavramalı bir şanzıman bulunuyor.

Nissan Pathfinder


Nissan'ın popüler SUV modellerinden Pathfinder'ın yeni nesil modelleri bir süredir göz önünde olsa da aracın kaput altında nasıl bir güç ünitesi bulunduğu ve arka kısmının görüntüleri gizliliğini koruyordu. Bu bilgileri de paylaşan Nissan donanım konusunda da detaya indi.

Yuvarlatılmış gövde hatlarıyla dikkat çeken aracın arka kısmında küçük stoplar ve "v"şekilli bagaj kapağı camı göze çarpıyor. İç mekanda daha yumuşak hatlar ve zengin donanımıyla dikkat çeken Pathfinder üç sıra koltuk sunuyor.


Deri döşemeyi standart donanımda sunan Nissan ısıtma ve havalandırmalı ön koltuklar, ikinci ve üçüncü koltuk sıraları için eğlence sistemi, navigasyon, dört kenarı görüntüleyebilen kamera sistemi, panoramik cam tavan, programlanabilir anahtar ve 13 hoparlörlü Bose marka ses sistemi donanımda bulunuyor. İki ve dört tekerlekten çekişli modelleri bulunan yeni nesil Pathfinder'ın ağırlığı bir önceki nesil modellere oranla 227 kg azalmış.

İlk olarak A.B.D.'de satılacak modelleri tanıtılan araç bu nedenle sahneye 3.5 litre hacimli bir v6 motorla çıktı. 260 beygir güç üretebilen ünite yeni nesil bir sürekli değişken oranlı şanzımanla (CVT) eşleştirilerek sınıfının en düşük tüketim değerlerine ulaşması sağlanmış.

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Citroën C1 Connexion


Fransız üretici Citroën, İngiltere pazarı için özel donanımlı bir C1 tanıttı. Standart modellerden çok farklı olmayan aracın fiyatı, donanımına göre uygun tutulmuş.

Siyah gövde rengiyle sunulan araçta 14 inç çaplı alaşım jantlar, koyulaştırılmış yan camları kırmızıya boyanmış yan ayna ve kapı kolları gibi farklılıklar sunan aracın iç mekanında kenarları kırmızı paspaslar, gösterge tablosu, orta konsol ve havalandırma ızgaraları bulunuyor.

1 litre hacimli benzinli motorla sunulan aracın hem 3 hem de 5 kapılı gövde seçenekleri bulunacak. Fiyatlarsa 9.495 Sterlin seviyesinden başlıyor.

Anderson Germany Porsche Panamera White Storm Edition


Üzerinde en çok modifikasyon çalışması yapılan otomobillerden olan Porsche Panamera'nın belki de en suskun versiyonu GTS de Anderson Germany tarafından güçlendirildi.

Dış görünümünde büyük değişiklikler yapılmayan otomobilin hafifçe makyajlanan ön tamponunun altına bir splitter eklenirken farlar için gövde rengi çerçeveler sunulmuş. Kaput üzerinde ek hava yarıkları açılırken standart modelde siyah renkli olan alt kısımlar gövde renginde.


Arka tamponunda da daha sportif bir tasarım dikkat çekerken tampon altına eklenen parça ufak bir difüzöre de ev sahipliği yapıyor. Otomobilde görev yapan 22 inç çaplı jantlar da Panamera Turbo'nun standart jantlarının desenine sahip.

Süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılan aracın yan eteklerinin altında LED aydınlatma bulunurken iç mekanda değişik renk ve desenlerde kapmala ve döşemeler bulunuyor.

Aracın 4.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda gücü 508 beygire yükselen aracın yenilenen egzoz sisteminde uzaktan ses seviyesi ayarı bulunuyor.