3 Ağustos 2012 Cuma

MINI Mini


2012 Londra Olimpik Oyunları sponsorlarından BMW, organizasyon için sağladığı araçlara bir yenisini ekledi. Standart bir Mini'nin yaklaşık 1/4 oranında küçültülmüş versiyonu olan otomobil olimpik stadyum içerisinde görevlilere vakit kazandıracak.

Toplam üç örneği bulunan minik otomobil uzaktan kumandayla kontrol ediliyor ve üzerinde bulunan özel sunroof açılarak içerisine yükleme yapılabiliyor. 8 kg taşıma kapasitesine sahip olan araç çekiç, cirit ve gülle gibi yükleri taşıyabiliyor.

Yaklaşık 100 metrelik bir kumanda menziline sahip olan araçlar 35 dakika sürekli kullanılabilirken 80 dakikada şarj olabiliyor.

Abt Volkswagen Beetle


Volkswagen'in geçtiğimiz yıl yenilediği Beetle'ın düşük yakıt tüketimine sahip modelleri de diğer Volkswagen araçları gibi modifiye ediliyor. Araçta kolayca fark edilebilecek performans artışı sağlayan Abt görünümde de değişiklik sunmakta.

Otomobilin far ve stoplarına kaşlar ekleyen firma hem ön hem de arka tamponun alt kısmına eklemeler yapmış. Arka cam altı için bir spoiler sunan firma çift egzoz çıkışıyla çapları 18, 19 veya 20 inç olarak seçilebilen jantları da donanıma eklemiş.

2 litre hacimli turbo Diesel motor üzerinde yapılan çalışmalar sunucunda 170 beygir güç, 370 Nm tork alabilen Abt 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 8.8 saniye seviyesine indirmiş.

Görünüm ve artan performansa paralel olarak yol tutuş ve duruş performansını da geliştirmek isteyen Abt ön aks için daha büyük fren diskleri sunarken süspansiyon sistemini de yenilemiş.

2 Ağustos 2012 Perşembe

DDMWorks Ariel Atom 700


DDMWorks tarafından 2010 yılında tanıtılan 2 litre hacimli motora sahip Ariel Atom'un gördüğü ilgiden memnun olan firma aynı aracın çok daha güçlü bir versiyonunu sergiledi.

Daha önce tanıtılan otomobil gibi performans lastikleriyle güçlendirilmiş fren ve süspansiyon sistemleriyle donatılan aracın egzoz sistemi de özel üretim. Önde 16, arkada 17 inç çaplı jantlarla donatılan Atom 657 kg ağırlığında.


GM raflarından alınan 2 litre hacimli motoruna hem turbo hem de kompresör besleme uygulanan aracın gücü sürücü tarafından 3 kademeli olarak ayarlanabiliyor. En düşük çıkışa sahip konumda 450 beygir güç üretebilen ünite 575 ve 700 beygir gücünde de kullanılabiliyor.

Jeep Grand Cherokee SRT8 Alpine ve Vapor


Jeep, Grand Cherokee ailesinin en güçlü üyesi SRT8'i bu yıl yenilemese de araca iki yeni versiyon ekledi. Performans ve tasarımında farklılık olmayan araçlar birbirinden renkleriyle ayrılıyor.


20 inç çaplı ve koyu renkli jantlara sahip olan ikilide önde bulunan Jeep logosu, ön panjur, ön kapılarda bulunan Grand Cherokee yazıları, eşik kaplamaları ve stoplar arasında bulunan çubuk siyaha boyanırken iç mekanda bir değişiklik bulunmuyor. Alpine'ın gövdesi beyaz renkliyken Vapor'da siyah renk kullanılmış.

Motor kaputunun altında bir yenilik bulunmayan aracın 6.4 litre hacimli v8 ünitesi 465 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. Araçların fiyatıysa A.B.D. pazarında 62.490 Dolar.

REIL BMW M3 CSL


E46 kasa kodlu BMW M3'ü özleyeniniz var mı? Hatırlarsanız bu kasada hafifletilmiş bir versiyon olan CSL de sunulmuştu. Az sayıda üretilen bu modellerden bir adedini ele geçiren REIL Performance otomobili hem görsel hem de performans anlamında modifiye etmiş.

Gövde üzerinde bulunan grafikler, bagaj kapağı üzerine yerleştirilen dev spoiler ve hafifletilmiş jantlar haricinde bir tasarım değişikliği sunmayan aracın süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri de yenilenmiş. Kapılar, kaput ve bagaj kapağı karbon fiberden üretilen aracın yan camları da pleksiglastan üretilmiş.


İç mekanında bir yarış aracı havası esen otomobilde tam boy takla kafesi, yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve yerinden kolayca çıkartılabilen direksiyon simidi gibi donanımlar bulunurken iç mekan kaplamalarının büyük çoğunluğu sökülmüş.

1.260 kg boş ağırlığa sahip olan aracın 3.2 litre hacimli motoru üzerinde de çalışma yapan firma 391 beygir güç elde ederken fiyatı da 130.000 Euro seviyesinde sabitlemiş.

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Opel Astra BiTurbo CDTI


Haziran ayında yapılan makyaj operasyonuyla birlikte GTC modellerinde çift turbo beslemeye sahip Diesel motor sunulacağı açıklanan Opel Astra'nın bu üniteye üç gövde seçeneğinin sahip olacağı kesinlik kazandı.

OPC haricinde kalan Astra modelleri arasında en güçlü seçenek olan aracın dış görünümü bu özelliğini belli edecek şekilde. Gövde rengine boyanan ön panjur şeridine sahip olan otomobillerin 5 kapılı modellerinde yan cam çerçevesi kromajlıyken GTC'de üst kısım kromaj alt kısımsa siyah renkli.

19 inç çaplı jantları standart donanımında sunan güçlü Diesel'in ön ve arka tamponları daha sportif tasarımlarıyla dikkat çekerken bütün gövde seçeneklerinde çift çıkışlı egzoz sistemi standart olarak sunuluyor.


İç mekanda sportif yan desteklere sahip ön koltuklar ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi gibi dinamik sürüşe yönelik donanımlar görülürken koltuklar, kapı içi ve paspaslar gibi yerlerde kırmızı renk kullanımı dikkat çekmekte. Orta konsolu piyano siyahı sunulan araçların pedal setleri de metal.

Çift turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli Diesel motoru daha önce Insignia'da da kullanılan otomobil 195 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan Astra versiyonlarından üç kapılı GTC, 223 km/s maksimum sürat ve 4.9 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketim değerine sahip. Sports Tourer'da maksimum sürat 222 km/s olarak açıklanırken 5 kapılı hatchback 226 km/s ile en hızlı gövde seçeneği. 5 kapılı iki seçeneğin de ortalama yakıt tüketim değeri 5.1 litre/100 km.

mcchip-dkr Porsche Panamera Diesel


Porsche Panamera Diesel için sunulan giriş seviyesi modifikasyon kitlerine bir yenisi eklendi. Görsel olarak da büyük yenilikler içermeyen kit motorun düşük tüketim değerlerini koruyabilmiş.

Gövdeye uygulanan grafikler haricinde dikkat çeken en büyük değişiklik 22 inç çaplı janlar olan aracın yenilenen süspansiyon sistemi gövdeyi 30 mm alçaltmış.

3 litre hacimli turbo Diesel motor üzerinde yapılan geliştirme çalışmaları sonrasında 285 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati 246 km/s'e ulaşırken ortalama tüketim değeri 6.5 litre/100 km seviyesinde kalmış.

PRIOR Mercedes-Benz G Serisi


PRIOR Design, Mercedes'in ünlü G Serisi için hazırladığı görünüm paketini tanıttı. Aracın arazide gösterebildiği başarılı sürüş özelliklerini yok etmiş gibi duran ürünler asfalta uygun.

Daha sportif bir görünüme sahip olan ön tamponunda toplam dört adet sis farı bulunan aracın yenilenen kaputu üzerinde ek hava delikleri açılmış. Tavanına da havalandırma yarığı açılan G Serisi genişletilen çamurlukların sardığı 23 inç çaplı jantlarıyla dikkat çekiyor.

Çamurlukların arasına geniş sayılabilecek birer basamak yerleştiren firma arka kısımda daha sade değişiklikler yapmış. Bu kısımda stopların dış kenarları koyulaşırken tampon altına bir difüzör eklenmiş. Kapılarının alt kısmına yeni grafikler uygulanan aracın yedek lastik kabı da PRIOR Design logolu.

Mini Paceman


Konsept modeli 2011 Detroit otomobil fuarı sırasında sergilenen Paceman seri üretime geçiyor. Temel olarak Countryman modelinin üç kapılı versiyonu olacak aracın arka kısmıysa kendine özgü bir tasarıma sahip olacak.

Mini tarafından dağıtılan ilk fotoğraflarda arka kısmı kamuflajlı olan otomobile dikkatli bakıldığında bu bölümde kullanılan tasarımın konsept modeli andırdığı görülebiliyor. Ön kısmı Countryman'dan alınan aracın iç mekanı ve motor seçenekleri de büyük ihtimalle beş kapılı kardeşiyle paylaşılacak.

31 Temmuz 2012 Salı

Lexus LS Serisi



Toyota'nın lüks markası Lexus amiral gemisini yeniledi. Ailenin son zamanlarda yenilenen diğer modellerinden esinlenilmiş tasarımıyla dikkat çeken aracın teknik donanımındaysa büyük bir değişiklik bulunmuyor.

Dış tasarımı geçtiğimiz yıl tanıtılan GS Serisi modellerinden alınmış gibi duran otomobilin ön panjuru yeni Lexus yüzünü yansıtırken bombeli kaput tasarımı, farlar ve tamponun sert çizgileriyle birleşince daha sportif bir etki vermiş. Arka kısımda koyulaştırılmış stopların LED teknolojisine sahip olduğu görülürken geriye kalan kısımlarda büyük bir değişim yaşanmamış.


Aileye yeni katılan F Sport donanımında petek şekilli ön panjur ızgarası, daha büyük hava girişleri ve yuvarlak sis farları bulunurken 19 inç çaplı, füme renkli jantlar, alçaltılmış süspansiyon sistemi, daha sportif arka tampon tasarımı ve 6 pistonlu kaliperlere sahip Brembo marka fren sistemi donanıma eklenmiş.


İç mekanında eskiden olduğu gibi standart olarak sunulan ahşap kaplama ve deri döşeme dikkat çekerken metal kaplamalar, açık renkli gösterge aydınlatması ve dev navigasyon ekranı gibi özellikler bu alana renk getirmiş. Arka koltuklar için sunulan lüks pakette iki kişilik oturma düzeni sunulurken tekli koltuklarda ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonları bulunuyor. Tavandan inen LCD ekranı da içeren pakette bu koltuklar için yatma ve ayak desteği fonksiyonları da bulunuyor.


Elektronik yardımcılar konusunda da oldukça çömert olan LS Serisi kör nokta algılama sistemi, kaza önleme, adaptif aydınlatma, şeritte kalma asistanı ve adaptif hız sabitleme sistemi sunuluyor. Pnömatik süspansiyon sistemini de opsiyonel olarak sunan Lexus 15 hoparlörlü ses sistemini de ekstra olarak sunmakta.

Tanıtımı A.B.D.'de yapılan LS'in motor seçenekleri de sadece v8 ünitelerden oluşuyor. LS 460 ve LS 460L versiyonlarında görev yapan 4.6 litre hacimli ünite arkadan itişli modellerde 391 beygir güç, 487 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekişli modellerde güç 365 beygire, torksa 470 Nm'ye indirilmiş. Her iki modelde de 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılırken A.B.D. pazarında araçların maksimum sürati 210 km/s'te sınırlandırılmış. LS 600h modelinde kullanılan 5 litre hacimli v8 motor 394 beygir güç, 521 Nm tork üretebilirken iki elektrik motorunun da yardımıyla karma güç seviyesi 444 beygiri buluyor.

Alpha-N M3


BMW modellerinin modifikasyon çalışmalarını yapan Alpha-N, M3 için hazırladığı bir modifikasyon kitini daha tanıttı. Araçta görsel modifikasyonların yanında motor güçlendirmesi de yapılmış.

Karbon fiberden üretilen ve üzerinde ek hava girişleri olan ön splitter, arka difüzör ve büyük bagaj üstü spoiler ile birlikte yakında yine karbon fiberden üretilmiş kapılar, bagaj kapağı ve kaput sunacak olan firma araca 19 inç çaplı, hafif yapılı jantlar da eklemiş.


İç mekanında Alcantara kaplı direksiyon simidi ve Recaro marka yarış koltuklarıyla dikkat çeken araçta 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sunulurken ağırlık tasarrufu için arka koltuklar iptal edilmiş. Alpha-N, yakında M3 için geliştirdiği takla kafesini de tanıtacak.

Otomobilin görünümünde yapılan değişiklikler kaput altına da yansımış. Yeni elektronik kontrol ünitesi, Akrapoviç egzoz sistemi ve hava emiş sistemi sayesinde 4 litre hacimli v8 motorun gücü 450 beygiri bulmuş.

Kia Cerato


Kia'nın yeni model atağı devam ediyor. Yenilenen SUV ve hatchback modellerin ardından şimdi de sıra sedan Cerato'ya geldi.

Yeni nesil Kia modellerinin ön panjur ve uzun farlarına sahip olan Cerato değişik pazarlarda K3 ve Forte isimleriyle pazarlanacak. Yan kısmında dalgalı çizgiler içeren Cerato'nun stopları da aracın yanına doğru uzayan bir yapıya sahip. Bu özellik kısa bagaj kapağıyla birleşince ortaya çıkan görüntü Ford Focus sedanı hatırlatıyor.

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Nissan Pathfinder


Japon üretici Nissan, Ocak ayında düzenlenen Detroit otomobil fuarında konsept versiyonunu sergilediği SUV modeli Pathfinder'ın seri üretim modellerini Facebook üzerinden tanıtmaya başladı. Henüz teknik verileri açıklanmamış olan aracın tasarımındaki değişiklikler az.


Ön tampon ve yan eteklerinin alt kısmı konsept versiyonundan farklı olan aracın daha yumuşak hatlara sahip yüzü ve yuvarlak hatları bir önceki nesilde kullanılan köşeli çizgilerin yerini almış. Çamurluklar üzerinde görülen şişkinliklerle yeni jant seçenekleriyle daha güçlü bir duruşa sahip Pathfinder'ın yan cam yüzeyleri geniş tutulmuş.

İç mekanında ahşap kaplama ve deri döşeme bulunsa da özellikle orta konsolu hem eski nesil Pathfinder'ı hem de diğer Nissan modellerini andıran aracın gösterge tablosu ve direksiyon simidi de Japon markanın diğer araçlarından tanıdık.