16 Haziran 2012 Cumartesi

BMW ALPINA B7


BMW 7 Serisi'nin makyajlanmasının hemen ardından bu markanın modifikasyon işleriyle uğraşan firmalardan ALPINA yeni B7 modelini tanıttı. 750i temelli otomobil artık daha güçlü.

Dış görünüşte yapılan değişiklikler eskiden olduğu gibi göze çok batmazken alt kısmı yenilenen ön tampon, 21 inç çaplı jantlar, bagaj kapağına yeni spoiler ve yenilenen egzoz çıkışlarına ev sahipliği yapan arka tampon dikkatlerden kaçmıyor.


İç mekanda yeniden deri kaplanmış direksiyon simidi, koltuklar ve paneller gözden kaçmazken mavi zeminli gösterge tablosu ve özel paspaslar diğer yenilikler.

Çift turbo beslemeyle donatılan 4.4 litre hacimli v8 motoru 547 beygir güç, 728 Nm tork üretebilen araç 8 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşırken maksimum sürati 312 km/s'e ulaşmış.

Kelleners KS5-S


BMW modifikasyonuyla uğraşan firmalardan olan Kelleners Sport yeni M5'in potansiyelini değerlendirmeye başladı. Otomobilin görünümünde büyük değişiklikler yapmayan firma kaput altında dikkat çekici güç artışı yakalamış.

Ön tampon altı splitter, yeni yan etekler, makyajlı difüzör ve bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler gibi ekipmanlardan oluşan yeni aerodinamik paketi, 20 inç çaplı, siyah renkli jantlar ve yan ayna muhafazalarıyla birleştiren Kelleners başka bir görünüm değişikliği sunmuyor.


İç mekana geçildiğinde köşeli bir yapıya sahip direksiyon simidi, metal pedal seti, ve karbon fiber kaplamaları dikkat çeken aracın koltukları da baklava desenli deri ile kaplanmış.

Aracın çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru 660 beygir güç, 790 Nm tork üretebilirken maksimum sürat de 330 km/s'e ulaşmış.

Audi SQ5 TDI


Audi, makyajlanan Q5'in en güçlü versiyonunu tanıttı. Görünümü sade olarak nitelenebilen otomobil aynı zamanda S ailesinin Diesel motorlu ilk aracı.

S ailesinin tipik değişikliklerine sahip olan araçta daha sportif görünümlü bir ön tampon, kromajlı ön panjur, parlak kaplamalı yan aynalar, 20 inç çaplı jantlar, S logolu, siyah renkli ön fren kaliperleri, alt kısmı parlatılmış arka tampon, bagaj kapağı üstü spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.


İç mekanında büyük yenilikler bulunmayan aracın SQ5 logolu koltukları yükseltilmiş yan destekler sunarken aynı logoya sahip gösterge paneli gri zeminiyle dikkat çekiyor. Aracın sportif karakterine uygun kaplamalar sunan Audi alüminyum görünümlü pedal seti ve vites değiştirme kulakçıklarını da donanıma eklemiş.

Alt kısmı düzeltilmiş S logolu direksiyon simidi, vites topuzu ve kapı eşik kaplamaları gibi donanımlara da sahip olan SQ5'in sertleştirilmiş süspansiyon sistemi 30 mm daha alçaltılmış.

Gelelim aracın kaputu altına. Audi'nin diğer serilerinde de görev yapan 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motor çift turbo besleme yardımıyla 313 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulan SQ5 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati  250 km/s'te sınırlandırılmış.

Ortalama yakıt tüketim değeri 7.2 litre/100 km olarak açıklanan sportif SUV Almanya'da 58.500 Euro seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacak.

Smart ForTwo Iceshine


Smart'ın minik otomobili ForTwo'nun ürün gamına bir özel versiyon daha eklendi. Coupé ve Cabrio kasa seçenekleriyle alınabilecek olan araçta teknik bir yenilik sunulmuyor.

Sadece beyaz ve mavi gövde renkleriyle alınabilen aracın her iki renk seçeneğinde de yan aynalar, 15 inç çaplı jantlar ve Tridion güvenlik kafesi beyaza boyanmış. Yan aynaların hemen önünde Iceshine logosuna sahip olan otomobilde LED gündüz farları da standart olarak sunulmakta.


İç mekana geçildiğinde siyah plastik üzerine serpiştirilmiş beyaz renkli süslemeler, 3 kollu sportif direksiyon simidi, çift renkli koltuklar, beyaz dikiş iplikleri ve vitesleri manuel olarak değiştirmeye imkan veren kulakçıklar dikkat çekiyor.

1 litre hacimli 3 silindirli motorun 70 ve 83 beygir güç üretebilen versiyonlarıyla donatılabilen araçtan 1.800 adet üretilecek ve Almanya satış fiyatı 14.490 Euro seviyesinden başlayacak.

15 Haziran 2012 Cuma

Hennessey Camaro ZL1


Chevrolet Camaro'nun en güçlü modeli Hennessey sayesinde artık daha yüksek performans sunuyor. Görünümde yapılan değişiklikleri yine minimumda tutan firma motor gücü konusunda ses getirecek.

Kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli bir v8 motora sahip olan Camaro ZL1 standart haliyle bile 580 beygir güç üretebilirken HPE650 paketiyle güç 667 beygire ulaşıyor. HPE 700 paketiyle 717 ve HPE 800 ile 811 beygir güce ulaşan Hennessey, HPE 1000'de 1.035 beygir gibi bir seviyeye ulaşıyor.

Opel Astra


Opel'in popüler modellerinden Astra makyajlanıyor. Geçtiğimiz günlerde sedan versiyonu da tanıtılan otomobilin kaputu altında da yenilik var.


Dış görünüşünde yapılan değişiklikler oldukça zor fark edilen cinsten olan aracın ön panjuru yenilenirken Opel logosunun yeri değişmiş. Ön tamponu da yeniden şekillendirilen aracın arka tamponuna da krom bir çıta eklenmiş. Yeni jant seçenekleriyle satılan Astra'nın ön ve arka park pilot alıcı/verici sayısı da artırılmış.


Üç kapılı GTC ailesinde sunulmaya başlanan yeni motorla OPC modelinden sonra ürün gamında bulunan en güçlü üniteyi de tanıtan Opel'in bir de sürprizi var zira bu motor bir Diesel. Çift turbo beslemeye sahip motor 2 litre hacimli ve 195 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Bu üniteyle donatılan GTC 0'dan 100 km/s sürate 7.8 saniyede ulaşırken maksimum sürati 224 km/s.

Audi A1 Amplified


Audi'nin küçük hatchback modeli A1 ve biraz daha büyük kardeşi A1 Sportback'in yeni versiyonları tanıtılmaya devam ediyor. Amplified isimli donanım paketi aracı görsel olarak geliştirmek isteyenler için oldukça uygun.

Sadece beyaz ve kırmızı gövde renkleriyle satılacak olan araçlarda siyaha boyanmış tavan kuşağı, spoiler, yan aynalar ve ön panjur bulunurken 17 inç çaplı jantlar ve gövde üzerine işlenen silik şeritler dikkat çekiyor.

İç mekanda siyah ağırlıklı bir atmosfer bulunurken konsol ve koltuklarda gövde rengi bölgeler dikkat çekiyor. Otomobilin dikiş iplikleri ve paspas kenarları da gövde renginde.


Amplified Plus isimli donanımla birlikte dış mekanda LED gündüz farları, siyah egzoz çıkışı ve difüzör sunulurken iç mekanda daha çok gövde rengi parça, alüminyum pedal seti, siyah tavan kaplaması ve ambiyans ışıklandırması bulunuyor.

Amplified Advanced isimli donanım seviyesi S-Line paketli olarak sunulduğundan motor sadece 122 beygir üzerinde güç üretebilen modellerle birlikte alınabiliyor. Karartılmış camlar ve bi-xenon farlara sahip olan araçta 18 inç çaplı jantlar da kullanılmış.

İç mekanında yükseltilmiş yan destekli sportif koltuklar ve bu koltukların arka kısmının gövde rengine boyanmış olması dikkat çekerken siyah deri döşemeyle birlikte yine gövde rengi dikiş iplikleri kullanılmış.

Ambition donanımı üzerine eklenen Amplified paketi Almanya'da 1.990 Euro karşılığında sunulurken Plus ve Advanced versiyonları sırasıyla 3.990 ve 6.990 Euro ödenerek alınabiliyor.

14 Haziran 2012 Perşembe

Buick Verano T


Buick'in Opel Astra temelli sedan modeli Verano'ya güçlü bir motor seçeneği eklendi. Opel Astra'nın şimdilik sadece OPC versiyonunda sunulan motorun performans verileri etkileyici.

Dış görünüme bakıldığında gücünü göstermediğini söyleyebileceğimiz araçta özel tasarım jantlar, kromajlı dış mekan süslemeleri ve çift çıkışlı egzoz sistemi bulunurken iç mekanda sunulan sportif direksiyon simidi ve alüminyum pedallar nadir değişiklikler arasında yer alıyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir motor bulunan araç 250 beygir güç, 353 Nm tork üretebiliyor. Hem manuel hem de otomatik 6 ileri vitesli şanzıman seçeneklerine sahip olacak aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.5 saniyenin altında tamamlanıyor.

12 Haziran 2012 Salı

Rheinmetall Volkswagen Amarok M


Volkswagen'in pick up modellerinden Amarok ordu kullanımına uygun hale getirildi. Rheinmetall tarafından gerçekleştirilen dönüşüm sonucunda araca ilginç özellikler eklenebiliyor.

Amarok'un kullanılacağı bölgeye uygun kamuflaj renklerine boyanabilen araçta dev bir çelik tampon, vinç, arazi için uygun lastik ve jant takımları, alt koruma, şnorkel, şasi güçlendirme ekipmanları ve kasa kısmında özel tutamaklar alınabiliyor.

Amarok'un standart motor seçenekleriyle alınabilen M versiyonu manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabilirken özel donanımlar arasında yüksek kalibreli otomatik silahlar ve küçük bombaları atmak için aparatlar da bulunuyor.

BMW Individual 7 Serisi by Didit Hediprasetyo


BMW ilginç bir işbirliğine imza attı ve 7 Serisi modellerine Endonezyalı tasarımcı Didit Hediprasetyo'nun ismini taşıyan bir versiyon ekledi. Sadece 5 örneği üretilecek olan otomobil uzun aks mesafeli 7 Serisi'nin temelleri üzerinde yükseliyor.

Mat beyaz gövde rengiyle sunulan otomobilin dış mekanında belirleyici unsurlar kullanılmazken beyaz deri döşemeye sahip iç mekanda zengin bir donanım sunuluyor. Tavanı süet kaplı olan aracın paspasları da deri.


Yer yer piyano siyahı kaplamalara yer verilen bu 7 Serisi'nde arka koltuklar için büyük ekranlı eğlence sistemi, buz dolabı, şampanya bardağı tutacağı ve deri kaplı tepsiler standart olarak sunulurken kafalıklara işlenen Didit Hediprasetyo logoları asıl farklılığı oluşturuyor.

10 Haziran 2012 Pazar

Roush RS Mustang


Ford Mustang'in Roush modifikasyonlu modellerine bir yenisi eklendi. Model gamının girişinde yer alan otomobilde performans artırıcı bir değişiklik yapılmazken görünüm ve yol tutuş üzerinde çalışılmış.

Aracı Mustang GT modellerine benzetmeye yönelik görsel değişiklikler yapan Roush ön panjuru yenilerken ön tamponun alt kısmına bir splitter eklemiş. Yan eteklere de eklemeler yapan firma Brembo paketli Mustang GT'den aldığı 19 inç çaplı jantları da araca uygulamış.

Süspansiyon sistemi 25 mm alçaltılan otomobilin kaputu üzerine bir yarık eklenirken gövde için farklı grafikler sunulmaya başlanmış. Arka yan camları iptal edilen otomobilin stopları karartılırken bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş.

İç mekanda Roush logolu paspas takımı, metal pedal seti, orta konsol için Roush logosu, özel vites topuzları, ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları ve deri döşeme gibi donanımlar sunan firma sportif görünümlü direksiyon simidini süet kaplayabiliyor.

XXX Audi R8 V10


Audi model gamının Lamborghini'ninkine en çok yaklaştığı yerde bulunan R8 V10 XXX Performance tarafıdnan modifiye edildi. Tasarımda sunulan değişiklikler çok az olsa da dikkat çekici bir hale gelen aracın motor performansıysa fark edilir şekilde artmış.

Neon yeşili gövde rengi ve dışarıda sunulan çıkartmalarla dikkat çekici bir görünüme bürünen aracın 20 inç çaplı, çift renkli jantları da daha rahat fark edilmesini sağlıyor. Yüksekliği ayarlanabilen bir süspansiyon sistemiyle donatılan R8'de bunlar dışında görsel bir yenilik yok.


İç mekana geçildiğinde biraz daha ağırbaşlı olduğu görülebilen otomobilin ön konsolundan direksiyon simidine kadar her köşede Alcantara döşeme görmek mümkün. Aynı şekilde dört bir yanda karbon fiber kaplamalar dikkat çekerken koltuklarda da karbon fiber desenli kumaşlar gözden kaçmıyor.

Detaylı performans rakamları paylaşılmamış olsa da XXX Performance tarafından yapılan açıklamada otomobilin 5.2 litre hacimli v10 motorunun 650 beygir güç üretebildiği belirtiliyor.

Volkswagen Caravelle Business


Son yıllarda popülerleşmeye başlayan lüks van modellerine bir katkı da Volkswagen'den geldi. Alman marka, Caravelle modelini iş adamları için bir ofise dönüştürdü.

Şimdilik sadece İngiltere pazarı için tanıtılan araca dışarıdan bakıldığında LED gündüz farlı xenon farlar, ön ve arka park pilot, far yıkama sistemi, elektrikli katlanabilen yan aynalar, 17 inç çaplı jantlar, karartılmış camlar, geri görüş kamerası, koyu renkli stoplar ve sis farları gibi donanımların standart olduğu görülüyor.


İç mekanda 30 GB hafızalı müzik sistemi, yan perde hava yastıkları, navigasyon sistemi, 6 adet tekli koltuk, deri döşeme, Bluetooth ve kablosuz internet, arka kısım için ikinci bir akü, 3 bölgeli klima, katlanabilir masa ve ahşap kaplama donanıma alınırken elektrik motorları tarafından kontrol edilebilen çift kayar kapı iniş-binişleri kolaylaştırıyor.

Çift turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli turbo Diesel motoru 180 beygir güç üretebilen araç 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılmış. Önden çekişli versiyonu 53.856 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlarla satılırken dört tekerlekten çekiş sistemi 4MOTION 2.213 Sterlin değerinde bir opsiyon.