19 Mayıs 2012 Cumartesi

Kelleners BMW 5 Serisi Touring


Modifiye ettiği BMW modelleriyle dikkat çeken Kelleners Sport, 5 Serisi'nin station wagon versiyonu Touring için hazırladığı gövde kiti ve performans artırıcı çalışmayı tanıttı.

Alt kısmına splitter eklenen yeni ön tampon, yan etekler ve difüzörlü arka tampon gibi görsel yenilikler sunan otomobilde 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri ve yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışları daha sportif bir görünüm sağlıyor.

İç mekan için de değişik ekipmanlar sunan firma metal pedal seti ve değişik renklerde deri döşeme gibi kişiselleştirme çalışmaları yapıyor.

535d ve 550i için modifikasyon kiti sunan Kelleners 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 376 beygir güç, 756 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendirirken çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor 490 beygir güç, 720 Nm tork üretebiliyor.

Edo C63 AMG T


Mercedes C Serisi'nin AMG ailesine mensup versiyonu C63 AMG'yi güçlendiren firmalardan birisi de Edo Competition. Gövde üzerinde tasarım değişikliğini minimumda tutan Alman firma etkileyici bir performans artışı sunmakta.

Dış görünüşte yapılan değişiklikler karartılan camlar ve stoplarla birlikte değişik tasarıma sahip 19 inç çaplı jantlarla sınırlı olan otomobilin egzoz sistemi de yenilenmiş.

6.2 litre hacimli v8 motorunda yapılan güçlendirme işlemleri sonrasında 600 beygir güç, 680 Nm tork üretebilir hale gelen C63 AMG T'nin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.1 saniye sürerken maksimum sürati 343 km/s'e ulaşmış.

DMC Gallardo Spyder Toro


Lamborghini'nin başarılı satış rakamları yakalayan modeli Gallardo Spyder, üretiminin sonuna yaklaşırken modifiye edilmeye devam ediyor.

İşe aracın gövdesinden başlayan DMC, Gallardo'ya ön splitter, yan etekler, difüzör ve spoilerden oluşan bir gövde kiti uygulamış. Tamamı karbon fiberden üretilen parçalara 20 inç çaplı jantlar eşlik ediyor.

5.2 litre hacimli v10 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 580 beygir güç, 575 Nm tork üretebilen otomobil 330 km/s maksimum sürate sahip.

18 Mayıs 2012 Cuma

BMW M6 MotoGP Safety Car


BMW, M departmanının 40. yıl kutlamaları sırasında MotoGP'de güvenlik aracı görevini yapacak olan M6 modelini tanıttı.

Üzerinde bulunan grafik ve reklamlar haricinde standart M6'dan çok farklı görünmeyen otomobilde koyu renkli jantlar, ön tampon altında splitter, aynı alanda ek LED aydınlatmalar, tavan ışıkları ve bagaj kapağı üzerinde büyük bir spoiler bulunmakta.

Suzuki Swift X-ITE


Suzuki'nin küçük hatchback modeli Swift, Almanya pazarında sunulacak yeni bir versiyona kavuştu. Daha önce parçalar halinde sunulan X-ITE donanımı artık tek başına bir versiyon oldu.

Daha sportif görünümlü tamponlar, siyah, beyaz veya füme renkli tercih edilebilen 17 inç çaplı jantlar, bagaj kapağı için spoiler, yeni yan etekler ve X-ITE logolarıyla farklılaşan araçlarda siyah ve beyaz renkli grafikler de sunulmakta.


İç mekanda X-ITE logolu kapı eşikleri, alüminyum vites topuzu, deri döşemeli bölgeler için gri renkli dikiş iplikleri ve özel paspaslarla dikkat çeken araç Club donanım seviyesine de sahip.

Sadece üç kapılı gövde seçeneğiyle sunulacak olan otomobil siyah, beyaz ve kırmızı renk seçeneklerine sahip olacak. Fiyatı 15.490 Euro olarak açıklanan aracın 1.2 litre hacimli motoru 94 beygir gücünde.

17 Mayıs 2012 Perşembe

Volkswagen Polo R WRC


Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Volkswagen, Polo modelinin ralli versiyonu olan R WRC'yi tanıtmıştı. Bu tanıtımın haberini yazarken aklıma gelen "Acaba bir Polo R olacak mı?" sorusunun cevabı Wörthersee 2012'de "Evet" şeklinde verildi.

Sınırlı üretim bir otomobil olması beklenen Polo R WRC yol versiyonunda farklı bir ön tampon, R logolu ön panjur, splitter, 18 inç çaplı jantlar, mavi renkli fren kaliperleri, çift çıkışlı egzoz sistemi sportif görünümlü bir arka tampon ve bagaj kapağı üzerinde bir spoiler bulunurken splitter ile birlikte yan etekler, difüzör, spoiler, yan aynalar ve çamurluk çıtaları siyaha boyanmış.


Üzerinde bulunan grafikler sayesinde kolayca tanınabilecek olan aracın iç mekanında büyük bir değişiklik yapılmamış. Yüksek yan desteklere sahip sportif koltuklarında WRC logoları ve Alcantara döşeme dikkat çekerken aynı malzeme direksiyon simidinde de kullanılmış.

Kaputunun altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor bulunan Polo R WRC 220 beygir güç üretebiliyor.

Dacia Dokker

Dacia'nın model atağı sürüyor. Mart ayında 7 kişilik oturma kapasitesi sunan MPV modelini tanıtan marka şimdi de yeni ticari aracı Dokker'ı sergiledi.

İlk etapta Kuzey Afrika ülkelerinde satılacağı belirtilen otomobilin görünümü B sütununa kadar Lodgy ile aynı. Bu bölümün arkasında kalan alanda özgünleşen tasarımıyla dikkat çeken aracın her iki yanında da kayar kapı bulunabiliyor.

İki versiyonu tanıtılan Dokker'ın gövde rengi tamponlara sahip binek versiyonu 5 kişilik oturma kapasitesi sunarken tamponları siyah bırakılan ticari versiyonunda iki koltuk bulunuyor.

Henüz teknik verileri açıklanmayan araçlarda Renault'nun 1.5 litre hacimli popüler turbo Diesel motorunun kullanılması kuvvetle muhtemel.

Wheelsandmore Alfa Romeo 8C Competizione


Şimdiden Alfa Romeo'nun efsanevi modelleri arasında anılan süperspor otomobil 8C Competizione üzerinde modifikasyon işlemi gerçekleştiren firma sayısı az. Aracın orijinal tasarımı ve sınırlı üretim adetlerini düşünürsek bunu normal karşılayabilsek de bazı firmalar alışılmışın dışına çıkıyor.

Otomobili mat beyaz folyoyla kaplayan Wheelsandmore gövde üzerine bir de şerit çekerek görünümü farklılaştırırken siyah renkli jantların çapı 21 inç olarak belirlenmiş. Krom parçaları siyaha boyanan aracın süspansiyon sistemi de artık seviye ayarlı.

4.7 litre hacimli v8 motoru üzerinde de küçük modifikasyon çalışmaları yapılan 8C'nin gücü 470 beygire, torkuysa 500 Nm'ye yükseltilmiş. Çıkışları siyaha boyanmış egzoz sistemi de denkleme dahil edildiğinde güç 485 beygire, torksa 520 Nm'ye ulaşıyor.

Seat Ibiza SC Trophy ve León Supercopa


İspanyol üretici Seat'ın Wörthersee 2012'de sergileyeceği tek sportif araç Mii FR Line değil. Pistlerde daha yaygın olmak isteyen firma Ibiza ve León modellerinin yeni yarış versiyonlarını tanıttı.

Tanıtımları sırasında gövdeleri mat fümeye boyanan otomobillerin yan aynaları, jantları, takla kafesleri ve arkada bulunan büyük spoilerin kenarları turuncuya boyanmış. Gövdeleri genişletilen bu iki aracın üzerinde daha az değişiklik yapılmış olanıysa Ibiza.


Daha sert bir süspansiyon sistemiyle donatılan yeni Ibiza SC Trophy'nin jantları 18 inç çaplı modellerden seçilirken arka camlar pleksiglasla değiştirilmiş.

İç mekanda tipik yarış aracı görünümü sunan otomobilde yarış koltuğu, çok noktadan bağlantılı emniyet kemeri, küçük çaplı direksiyon simidi, dijital gösterge tablosu, karbon fiber kaplamalar ve takla kafesi bulunurken yarışlar sırasında gereksiz olacak donanımlar, kaplamalarla birlikte araçtan çıkartılmış.

Ibiza Cupra modellerinde kullanılan 1.4 litre hacimli TSI üniteyi aynen alan SC Trophy 180 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla (DSG) donatılan aracın vitesleri direksiyon arkasında bulunan kulakçıklar veya vites kolundan değiştirilebiliyor.


Büyük kardeş León Supercopa'ya bakıldığında gövde üzerinde daha kapsamlı yenilikler yapıldığı görülebiliyor. Genişleyen çamurlukların arkasına hava çıkışları eklenen aracın üzerinde deflektörler bulunurken tavana havalandırma deliği açılmış. Kaputu üzerinde de ek hava çıkışları bulunan León Supercopa'nın ön tamponuna açısı ayarlanabilen bir splitter eklenirken arka tamponun altında bir difüzör görev yapıyor.


Ibiza'da olduğu gibi fren ve süspansiyon sistemi modifiye edilen aracın iç mekanında da yarış koltuğu, takla kafesi, soyulmuş döşeme ve kaplamalar, Alcantara kaplı direksiyon simidi ve dijital gösterge tablosu bulunuyor.

León Cupra modellerinde de kullanılan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 300 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen otomobilin yarı otomatik şanzımanıysa (DSG) 6 ileri vitese sahip.

Pist yarışlarına başlangıç için oldukça uygun araçlar olan bu iki Seat'ın fiyatlarıysa vergiler hariç 31.500 ve 63.000 Euro.

Peugeot 207 CC ve 308 CC Roland Garros


Peugeot'nun Fransa açık tenis turnuvası Rolland Garros'un ismini kullanarak ürettiği modellerine iki yeni araç katıldı. Yaz başına yetiştirilen otomobillerin coupé cabriolet gövde tipine sahip olması sürpriz değil.

Aynı isimle geçmişte tanıtılmış otomobillerin koyu yeşil gövde rengini korumayan araçlar siyah veya beyaz renklerde alınabiliyor. İç mekanda çift renkli deri döşemenin yanında Roland Garros logolu paspaslar, rüzgar kesici ve koltuklar dikkat çekerken 207 CC'de 17, 308 CC'deyse 18 inç çaplı jantlar standart donanıma eklenmiş.


207 CC'nin kaputu altında 1.6 litre hacimli iki motor seçeneği bulunuyor. Benzinli ünite 120 beygir güç üretirken turbo Diesel motor 112 beygir gücünde. 308 CC'nin 1.6 litre hacimli benzinli motorları turbo beslemeyle 156 ve 200 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli turbo Diesel motor 163 beygir gücünde.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

G-POWER M5 Hurricane RRs


BMW, M5'in yeni nesil örneklerini tanıtmış olsa da bir önceki modelin tadı damağında kalan G-POWER bu versiyonu güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği 100. M5 Hurricane anısına aracı daha da güçlendiren firma gezegenin en hızlı sedanı olma iddiasını sürdürüyor.

19 veya 20 inç çaplı jant seçenekleri ve ilginç gövde rengi paletiyle dikkat çeken aracın çift kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v10 motoru 830 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor.


Egzoz, süspansiyon ve fren sistemleri de elden geçirilen araçta ön aksta 396, arkadaysa 380 mm çaplı fren diskleri görev yapıyor.

Performans verilerinde de hafif bir iyileşme görülen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.3 saniye sürerken 200 km/s 9.1 saniyede görülebiliyor. 300 km/s'e ulaşmak için 25.2 saniyeye ihtiyaç duyan otomobilin maksimum süratiyse 372 km/s.

Seat Mii FR Line


Wörthersee 2012'de Seat'ın sergileyeceği ilk sportif modelin ilk görüntüleri paylaşıldı. Markanın en küçük modeli Mii'nin performansa yönelik versiyonu olan FR Line şık görünümüyle az yakan bir sporcu peşinde olanlara göz kırpacak.

Koyulaştırılan arka camlara uygun şeritlerle donatılan gövdesinde büyük bir değişiklik yapılmamış olan otomobilin çevresi kırmızıya boyanan jantları 16 inç çaplı.


İç mekanında büyük farklılıklar olan Mii FR Line'ın kapı eşiklerinde FR Line armaları dikkat çekerken gövde rengi, ön konsol, direksiyon simidi koltuklar ve paspaslarda görülebiliyor. Tamamı FR Line logolu olan bu parçalardan koltukların yan destekleri yüksek ve kafalıkları sabit.

BMW 135is


BMW'nin yeni model tanıtımlarının ardı arkası kesilmiyor. 1 Serisi'ni daha da genişleten üretici hatchback modele 3 kapılı gövde seçeneğini ekledikten sonra şimdi de sınırlı üretimi tamamlanan 1 Serisi M Coupé'nin yerini doldurmaya çalışacak olan aracını tanıttı.

Hem coupé hem de cabriolet gövde seçeneklerine sahip olacak aracı M gövde paketini oluşturan sportif görünümlü tamponlar, geniş yan etekler ve bagaj kapağı üzerinde bulunan küçük spoiler gibi detaylardan tanımak mümkünken koyulaştırılmış 18 inç çaplı jantlar, siyaha boyanmış yan aynalar, çift egzoz çıkışı ve siyah ön panjur otomobili daha da kolay tanımayı sağlayan özellikler arasında.


Sade görünümlü iç mekanında M ve 135is logoları dikkat çeken araçta metal ayak dinlendirme plakası ve gri renkli konsol kaplaması standart olarak sunulurken mavi renkli dikiş ipliklerine sahip koltuk döşemesi opsiyonel olarak alınabiliyor.

Kaputunun altına göz gezdirildiğinde M135i'nin izleri görülebilen otomobilin turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 320 beygir güç, 431 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan araç 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla da alınabilecek.

15 Mayıs 2012 Salı

Renault Espace


Bir süredir sesi soluğu çıkmayan Avrupa'nın ilk MPV'si Renault Espace'ın bir kere daha makyajlanacağı duyuruldu.

İlk etapta aracın önden çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Renault, aracın ana hatlarında bir değişiklik yapmazken ön panjur ve tamponu makyajlamış. Panjurda bulunan Renault logosu büyürken yeni tampon daha şık bir hal almış.

BMW 3 Serisi


BMW'nin yenilik tanıtımları bitmiyor. 3 kapılı 1 Serisi ve M135i ile birlikte 3 Serisi Touring'i sergileyen firma şimdi de aynı ailenin değişik motor ve çekiş sistemlerini duyurdu.

320i, 328i ve 335i'de dört tekerlekten çekiş sistemini opsiyonel olarak sunmaya başlayan BMW aynı donanımı gelecekte 320d'de de göreceğimizi açıkladı.

Aileye cimri bir benzinli seçenek de katan firma 320i EfficientDynamics'in üzerindeki perdeyi kaldırdı. Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 170 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşabilirken ortalama yakıt tüketimi 5.3 litre/100 km olarak açıklandı.

Ailenin yeni giriş modeli olan 316i'de kullanılan turbo beslemeli motorun da 1.6 litre hacimli olması Türkiye pazarı için iyi haber. Vergi avantajından yararlanabilen bir model olan 316i, 136 beygir güç üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8.9 saniye sürüyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan araç 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla da alınabilecek.

3 Serisi modellerinin daha sportif görünmelerini de sağlamak isteyen BMW M Sport ismini verdiği paketi de tanıttı. M logolu parçalar, aerodinamik paket, güçlendirilmiş frenler ve sert süspansiyon sisteminden oluşan pakette 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri de sunulmakta.

FOSTLA Audi Q7 V12 TDI

 
Etrafta sık görülen SUV modellerinden olan Audi Q7'nin pek de sık görülemeyen versiyonu V12 TDI FOSTLA.de sayesinde artık daha güçlü.

12 silindire sahip bir turbo Diesel motorla donatılmış tek seri üretim araç olan bu Q7'yi siyah folyo ile kaplayan firma 23 inç çaplı jantları da siyaha boyamış.

Pek ihtiyacı olmasa da 6 litre hacimli motoru da modifiye edilen otomobil güçlendirilmiş haliyle 600 beygir güç, 1.150 Nm tork üretebiliyor.

Aston Martin DBS Ultimate


2013 model yılı içerisinde yeni bir otomobil tanıtmayı planlayan Aston Martin, DBS'in son örneklerini Ultimate isimli özel bir seri halinde satacak.

Koyu renkli ön panjur, karbon fiber yan aynalar, koyulaştırılmış far ve stoplar, siyah renkli arka plakalık, siyah, sarı veya kırmızı renklerde sipariş edilebilen fren kaliperleri ve özel jantlar gibi görsel farklılıkları bulunan aracın egzoz çıkışları da siyaha boyanmış.


İç mekanında baklava desenlerine sahip deri ve Alcantara döşemeler koltuklardan tavana kadar uzanırken vites değiştirme kulakçıkları kırmızı deriyle kaplı. Orta konsolu karbon fiber kaplamalara sahip olan aracın ön koltukları arasında bulunan konsoldaysa piyano siyahı boya dikkat çekiyor.

Mini John Cooper Works GP


Mini'nin özel modeller listesine yeni bir araç ekleniyor. Halka açık yollara uygun üretilmiş en yüksek performanslı Mini modeli olacak otomobil görünümüyle farklılaşacak.

Altında splitter bulunan sportif görünümlü ön tampon, 17 inç çaplı jantlar, genişletilen yan etekler, kırmızıya boyanmış yan ayna ve ön hava girişleri, siyah zeminli farlar, petek desenli ön ızgara, büyük arka spoiler ve iki parçalı difüzör otomobilin farklı donanımları arasında sayılabilir.

Süspansiyon ve fren sistemi geliştirilen otomobilin kaputu altında görev yapan motorun teknik verileri açıklanmamış olsa da maksimum gücün 220 beygiri aşması bekleniyor.

Nürburgring Nordschleife turunu 8 dakika 23 saniyede tamamlayan araçtan toplam 2.000 adet üretilecek.

Chevrolet Trax


Küçük SUV pazarı kalabalıklaşıyor. Buick Encore ve Opel Mokka'nın ardından Chevrolet de kendi aracının üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Buick ve Opel markalı kardeşlerinin teknik ikizi olan otomobilin sadece yüzü yenilenmiş. Tipik Chevrolet çizgilerine sahip olan bu alanın dışında kalan yüzeyler de genel tasarıma uyumlu.

Motor seçenekleri henüz açıklanmayan Trax'in kaputu altında büyük ihtimalle kardeşlerinde kullanılan üniteler bulunacak.

DueIL Mini Coupé JCW


Mini'nin yeni modeli Coupé için hazırlanan modifikasyon kitleri yavaş yavaş piyasaya sürülüyor. Japonya'da popüler olan üreticilerden Alman DueIL bu araç üzerinde en büyük değişikliği yapanlardan.

Dev hava girişlerine sahip ön tamponunun altına büyük bir splitter eklenen araçta LED aydınlatma da yer alıyor. Ön çamurlukların üst kısmına hava yarıkları açılan aracın çamurluk ekleri gövde rengine boyanırken yan aynaları küçültülmüş.

Yan etekleri de yenilenen aracın hafifletilen 18 inç çaplı jantları slick lastiklerle çevrelenmiş. Arka tamponu da oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olan bu Mini Coupé'nin altına büyük bir difüzör de eklenmiş.

14 Mayıs 2012 Pazartesi

BMW 3 Serisi Touring


BMW'nin yeni model atağı sürüyor. 1 Serisi'nin 3 kapılı versiyonu ve M135i'yi tanıtan firma şimdi de başarılı satış rakamlarına imza atan modellerinden 3 Serisi'nin station wagon seçeneği üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

C sütununa kadar sedan kardeşiyle aynı görünen otomobilin bagaj kısmının tasarımı büyük kardeş 5 Serisi Touring'den kopyalanmış gibi duruyor. İç mekanında da tasarım anlamında bir yenilik barındırmayan otomobil bir önceki nesilden 97 mm daha uzun.


Önceki nesilde sunulandan 50 mm daha uzun bir aks mesafesine sahip olan otomobilin arka koltuklarda sunduğu diz mesafesi 17, baş mesafesiyse 9 mm artmış. Öz ve arka iz genişlikleri de sırasıyla 37 ve 48 mm artırılan modelin bagaj hacmiyse 495 litre.

İlk etapta oldukça güçlü motor seçenekleryle piyasaya çıkacak olan 3 Serisi Touring'in giriş modeli 320d. 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli turbo Diesel motoruyla 0'dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşabilen aracın ardından aynı hacimli benzinli motoruyla 328i geliyor.

245 beygir güç, 350 Nm tork ve 6 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verilerine sahip olan otomobilin ardından hem daha güçlü hem de daha ekonomik olan 330d geliyor. 258 beygir güç, 560 Nm tork üretebilen 3 litre hacimli turbo Diesel motoru aracı 5.6 saniyede 100 km/s sürate ulaştırabiliyor.