14 Nisan 2012 Cumartesi

Abt Volkswagen T5


Volkswagen'in T5 ailesi güçlenmeye devam ediyor. Abt, daha önce tanıttığı görünüm kitinin ardından popüler araca uygun yeni performans kitlerini de tanıttı.

Ön tampon ve panjuru makyajlanan aracın jant çapı 19 inçe büyürken yan etekleri yenilenmiş. Arka tamponu da yenilenen aracın bagaj kapağının üst kısmına bir spoiler eklenirken yenilenen egzoz sisteminin dörtlü çıkışı tamponun alt kısmına yerleştirilmiş.

Kaputunun altında da yenilikler bulunan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru 240 beygir güç, 400 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilmiş. T5 bu motorla 0'dan 100 km/s sürate 9.4 saniyede ulaşabiliyor.

2 litre hacimli turbo Diesel motorlar için de modifikasyon kitleri geliştiren Abt, 84 beygir güç üretebilen üniteyi 110, 102 beygir güç üretebileni 130 ve 140 beygir güç üretebileni 170 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye etmiş. Son seçenek 400 Nm tork üretebilmekte.

CCG Dodge Challenger SRT8


Retro tasarıma sahip Amerikan otomobillerinden olan Dodge Challenger modifikasyon işlemlerinin yabancısı sayılmaz. Genelde kompresör beslemelerle yapılan işlemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşan CCG automotive görünümde yarattığı farklılığı kaput altına da taşımış.

Araca  yeşil ve beyaz renkleri birleştiren bir folyo uygulayan firma kapıları da yukarıya doğru açılabilir hale getirerek farklılık yaratmaya çalışmış.22 inç çaplı jantların sığması için ön çamurluklar genişletilirken süspansiyon ve fren sistemlerinde de iyileştirmeler yapılmış.


İç mekanında ucuz plastik görünümünden kurtulmak isteyen CCG, ön panelin tamamını Alcantara ile kaplamış. Tasarım anlamında bir yenilik sunmayan aracın koltukları baklava desenli deri döşemeye sahipken sırtlıklara işlenen CCG logoları dikkat çekiyor.

Modifikasyon işlemini eski nesil SRT8 temelli bir araç üzerinde yapan firma 6.1 litre hacimli v8 motorun hacmini 7 litreye yükseltmiş. Bu üniteden 600 beygir güç, 638 Nm tork elde edebilen CCG araca LPG kiti ile birlikte bir de 120 litre hacimli LPG tankı ilave etmiş.

Manhart MH5 S-Biturbo


Yeni nesil BMW M5 sade görünümüyle dikkat çekici bir araç olmasa da gücüyle harikalar yaratabiliyor. Durumu devam ettirmek isteyen Manhart Racing aracın tasarımında değişiklik yapmadan performansı daha da artırma yolunu seçmiş.

Araç için 21 inç çaplı jantlar ile 90 mm çaplı çıkışlara sahip sportif egzoz sistemi sunna firma yenilediği süspansiyon sistemi sayesinde önde 35, arkadaysa 30 mm alçalma elde etmiş.

Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor üzerinde çalışan Manhart ilk etapta 633 beygir güç, 780 Nm tork alabilse de 670 ve 735 beygir güç üretebilen üniteler üzerinde yaptığı çalışmalar sürüyor.

Five Axis Scion FR-S


Scion'un küçük coupé modeli FR-S'in Cartel tarafından yapılan modifikasyonu size ağır geldiyse Five Axis tarafından tanıtılan yeni gövde kiti tam size göre olabilir.

Aşağıya doğru uzatılan ön tampon, geniş yan etekler, bagaj üstü spoiler, arka tampon alt kısım ek parçası, süspansiyon sistemi için daha kısa yaylar ve 19 inç çaplı jantlardan oluşan paketin gövde için üretilen kısmı boyasız olarak sipariş edildiğinde kitin fiyatı 1.195 Dolar oluyor.

Cartel Scion FR-S Speedster

 

Toyota GT 86 ve Subaru BRZ'nin ikizi Scion FR-S'e Cartel eli değdi. Aracı bir roadster haline getiren firma Toyota'nın da yardımıyla tam bir yarış aracı yaratmış.

Kesilen tavanıyla yüksekliği 102 cm'ye gerileyen otomobilin hem ön hem de yan camları daha az alana sahip. 18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan aynaları iptal edilirken bagaj kapağı üzerine dev dir spoiler eklenmiş. Dışı koyulaştırılan aydınlatma grubunda iç kısmı altın renkli farlar dikkat çekerken arkada yenilenen egzoz sisteminin çıkışları ve büyük difüzör dikkat çekiyor.


İç mekanı seri üretim modelinkinden çok daha sade görünen aracın ön paneli boydan boya deriyle kaplanırken kapı döşemeleri sökülmüş. Özel işlemelere sahip yarış koltuklarına eşlik eden direksiyon simidi de yenilenirken gösterge tablosu orta konsolun üzerine taşınmış. Bu konsolun kensidi üzerinde de sadece 3 adet düğme bırakan Scion kapı içleri ve orta konsolu karbon fiberden üretmiş.

Aracın süspansiyon ve fren sistemini yenileyip debriyaj sistemini güçlendiren firmalar 2 litre hacimli Boxer motor üzerinde oynama yapmamış.

Chevrolet Avalanche Black Diamond


Chevrolet, Tahoe temelli pick up modellerinden Avalanche'in özel donanımlı bir versiyonunu tanıttı. İlginç olansa bu aracın, Avalanche üretiminin gelecek yıl durdurulacak olmasını "kutlamak" için tanıtılmış olması.

İçeriye doğru genişletilebilen kasasıyla pick up segmentine yenilik getiren Avalanche 2001 yılından beri üretilmekte. Black Diamond paketinde daha zengin standart donanım, daha düşük fiyat, gövde renginde kasa rayları ve özel logolar sunan araç büyük ihtimalle ikizi Cadillac Escalade EXT'nin de üretiminin sonlandırılacağını bildiriyor.

Tek motor seçeneğine sahip olan Avalanche Black Diamond'ın 5.3 litre hacimli v8 ünitesi 320 beygir güç, 453 Nm tork üretebiliyor.

Kicherer Impact


Geçtiğimiz yıl yenilenen Mercedes M ailesi üzerinde yapılan çalışmalar başladı bile. Modifikasyon işlemlerine gövdeyle başlamayı seçen Kicherer performansta iyileştirme sağlamamış olsa da ortaya dikkat çekici bir SUV çıkarmış.

Tamamen yenilenen ve hem sade hem de sportif görünebilmeyi başaran ön tampona kendi LED aydınlatmalarını ekleyen firma çamurlukları ve bunlarla birlikte yan etekleri genişletmiş. Araca 22 inç çaplı jantlar ekleyen Kicherer arka tamponun alt kısmını makyajlarken egzoz çıkışlarını da yenilemiş.

Araç için yeni bir süspansiyon yazılımı da sunan firma iç mekan için de artık alıştığımız deri ve Alcantara döşemelerle karbon fiber kaplamalar sunmakta.

Mini Ray Line


Mini'ye bir donanım seçeneği daha eklendi. İtalya'da tanıtılan Ray Line daha önce gördüklerimizden daha azını sunsa da aracın dikkat çekiciliğini epeyi artırabilmiş.

Mini hatchback, Clubman ve Convertible modellerinde sunulacak olan pakette ön panjur ve yan sinyaller önüne yerleştirilen logolar, kaput ve tavan üzerine yerleştirilmiş özel renkli şeritler ve aynı renklere boyanmış yan ayna muhafazalarıyla jant merkezleri dikkat çekiyor.


Far zeminleri de siyah renkli seçilen otomobilde kullanılan pembe, turuncu, yeşil, sarı ve mavi gibi yeni renklerin tamamı neon tonlu.

13 Nisan 2012 Cuma

Citroën Numéro 9


İşte Citroën'in son numarası. Markanın D segmentinde sunmayı planladığı DS modelinin konsept hali olan Numéro 9 dikkat çekici tasarımla hibrit motoru bir arada sunuyor.

4.93 metre boyu, 1.94 genişliği ve sadece 1.27 metre yüksekliğiyle olduğundan da büyük görünen otomobilin 3 metre uzunluğundaki aks mesafesi oldukça etkileyici.

Bolca kromaj kullanılan ön kısımda şeffaf panjur ve LED farlar dikkat çekerken yan çizgide 21 inç çaplı jantlar, ince yapılı aynalar dalga formlu kapı alt kenarları, havada duran A sütunuyla tezat oluşturan gizlenmiş B ve C sütunlarıyla yine gizlenen arka kapı kolları dinamik görünümü destekliyor.


Aracın arka kısmının da tasarımı üzerinde uzun süre kafa yoran Citroën bu kısımda da LED stoplar, krom kaplı çıkışlara sahip egzoz sistemi, tavanın arkaya uzandığı açıyla devam eden arka cam, geniş çamurluklar ve büyük bir spoiler ile dikkat çekmeyi başarmış.

Boş ağırlığı 1.500 kg olarak açıklanan otomobilde görev yapan 1.6 litre hacimli benzinli motor turbo besleme yardımıyla 225 beygir güç, 275 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 70 beygir güç ve 200 Nm ile katkıda bulunuyor. İçten yanmalı motoru ön, elektrik motoruysa arka aksı tahrik ederken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi için 5.4 saniye gibi etkileyici bir değer açıklanıyor.

Ortalama yakıt tüketim değeri de 1.7 litre/100 km olarak açıklanan Numéro 9 sadece elektrik motorunu kullanarak 50 km menzile sahip. Etkileyici tasarımlı bu otomobilin maksimum süratiyse 244 km/s.

12 Nisan 2012 Perşembe

Loder1899 Horus


Range Rover'ın popüler SUV modeli Evoque için geliştirilen modifikasyon kitlerine bir yenisi katıldı. Dış görünümde dikkat çekici yenilikler yapan Loder1899 motor kaputunun altında da çalışmalar yapmış.

Çamurlukları genişletilen aracın ön tamponu daha sportif görünümlü bir hale getirilirken jantların çapı 23 inçe çıkmış. Arka tamponuna da bir difüzör yerleştirilen aracın bu parçası, tavan ve çamurluklarla aynı renge boyanmış.

Süspansiyon sistemi de yenilenen aracın 2.2 litre hacimli turbo Diesel motoru için geliştirilen kit gücü 220 beygire, torkuysa 500 Nm'ye ulaştırmış. Bu haliyle 0'dan 100 km/s sürate 8.2 saniyede ulaşabilen Evoque'un maksimum sürati 210 km/s.

Araç için sunulan modifikasyon parçaları ayrı ayrı satılsa da tamamı Evoque ile birlikte alınmak istenirse Almanya fiyatı 78.047 Euro olarak açıklanıyor.

11 Nisan 2012 Çarşamba

MR Cardesign Opel Insignia OPC


Opel Insignia ailesinin sportif üyesi Insignia OPC, MR Cardesign tarafından daha da güçlendirildi. Aracın tasarımında bir değişiklik yapmayan firma detaylı performans verilerini de henüz açıklamadı.

İlk bakışta görülebileceği gibi otomobili 20 inç çaplı jantlar ve yüksekliği ayarlanabilen bir süspansiyon sistemiyle donatan firma turbo beslemeye sahip 2.8 litre hacimli v6 motordan 375 beygir güç, 495 Nm güç almayı başarmış.

SR Project Prysm


İlginç çalışmalarla karşımıza çıkmaya alışkın firmalardan SR Auto Group şimdi de bir Scion iQ üzerinde yaptığı çalışmayla dikkatleri üzerine çekiyor.

Project Prysm isimli aracın önden görünümü sıkıştırılmış bir Nissan GT-R'ı andırıyor. Genişletilen çamurluklara uygun tasarlanan köşeli ön tampon üzerinde dev hava emişleri bulunurken kaput üzerine de iki adet hava çıkışı eklenmiş. Yan etekleri de genişleyen aracın 18 inç çaplı jantları siyaha boyanmış. Arka kısmında yapılan değişiklikler daha az olan otomobilin bu kısımda bulunan tamponu yenilenirken bagaj kapağı üzerine spoiler yerleştirilmiş.


İç mekanda büyük değişikliklerden kaçınan SR Auto koltukları deriyle kaplarken hem koltukların hem de deriyle kaplı olan diğer parçaların üzerinde kırmızı renkli dikiş ipliklerine yer vermiş.

Mercedes-Benz G Serisi


Mercedes'in SUV ailesi değişimi tamamlanıyor. Geçtiğimiz yıldan başlayarak sırasıyla ML, GLK ve GL ailelerini yenileyen üretici şimdi de G Serisi'ni güncelledi.

Pek de sürpriz olmayan bir şekilde aracın dış tasarımına bakıldığında değişiklikler kolayca fark edilemiyor. Ön kısmında makyajlanan panjur ve LED gündüz farları dikkat çeken araca yeni jant seçenekleri eklenirken yan aynalar da yeniden şekillendirilmiş.

AMG modellerinde çift çıtalı ön panjur, daha geniş hava girişi sunan ön tampon, 20 inç çaplı jantlar ve kırmızı renkli kaliperler gibi donanımlar sunulurken egzoz çıkışları da krom kaplanmış.


Asıl değişimi iç mekanda kaydedilen ailenin ince A sütunları ile kapı içleri ve ön yolcu panelinin köşeli tasarımı eskiye gönderme yapsa da yenilenen gösterge tablosu, direksiyon simidi, orta konsol ve şaft tüneli üst kısmı yeni nesil Mercedes modellerini andıran alanlar olarak göze çarpıyor.

Araca eklenen donanımlar arasında şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarısı, adaptif hız sabitleme sistemi ve yeni arazi destekleri bulunurken manuel kumanda edilebilen diferansiyel kilitlerinin kontrolleri alıştığımız gibi orta konsolun üst kısmında yer alıyor.

Motor seçenekleri G350 BlueTEC'in 3 litre hacimli turbo Diesel ünitesiyle başlayan ailenin giriş modeli 211 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. G500'de kullanılan 5.5 litre hacimli v8 ünite 388 beygir güç, 530 Nm tork üretebilirken bu motor seçeneği, kısa aks mesafeli cabriolet kasa seçeneğiyle sunulan tek ünite olarak dikkat çekiyor.

AMG modellerinden G63 AMG'de kullanılan çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor 544 beygir güç, 760 Nm tork üretebilirken aileyi sarsacak performans seviyesi sunan G65 AMG'de kullanılan çift turbo beslemeli, 6 litre hacimli v12 motor 612 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor.

Bu arada Mercede, G Serisi'nin Almanya fiyatlarını da paylaştı. Buna göre giriş modeli G350 BlueTEC 85.311 Euro'dan başlarken G65 AMG'nin başlangıç fiyatı 264.180 Euro olarak açıklandı.

Toyota Venza


2012 New York otomobil fuarında makyajlı hali sergilenen araçlar arasına Toyota'nın crossover modellerinden Venza da katıldı.

Eskisinden daha sportif bir tasarım sunan araçta yeniden şekillendirilen 19 ve 20 inç çaplı jantlar, yeni farlar, ön panjur ve sis farlarıyla üzerlerine sinyal eklenmiş yan aynalar dikkat çekiyor. Yenilenen tamponlar aracın ana hatlarına uyarken stoplar da rötuşlanmış.


İç mekanda daha sportif bir direksiyon simidi ve geliştirilmiş bir navigasyon sistemi dikkat çekerken zenginleşen donanım ve farklı iç mekan renk seçenekleri gençleştirme işlemini tamamlıyor.

İki motor seçeneğiyle satılacak olan Venza'nın 2.7 litre hacimli ünitesi 184 beygir güç, 246 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli v6 motor 272 beygir güç, 333 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonlar arasında yer alıyor.

Kia Soul Inferno


İngiltere pazarına özel donanıma sahip araçlar arasına katılan Kia Soul, Inferno paketiyle görücüye çıktı. Teknik yenilik sunmayan donanımın standart ekipman listesi oldukça zengin.

Kırmızı gövde rengiyle kontrast oluşturan siyah renkli ön panjur, A ve B sütunları, ön tampon hava emiş yarığı, arka tampon süslemeleri ve 18 inç çaplı jantlar şık görünürken bagaj kapağının üzerine eklenen minik spoiler standart olarak sunuluyor.


İç mekanda siyah renkli deri döşemeyle kontrast oluşturan kırmızı orta konsol aydınlatması hoparlör çerçevelerine de uygulanırken donanıma ısıtmalı ön koltuklar, otomatik klima, kırmızı renkli vites topuzu, Bluetooth bağlantısı ve USB bağlantılı ses sistemi eklenmiş.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru 126 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen Soul Inferno 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılmış.

10 Nisan 2012 Salı

Fisker Atlantic


Fisker'ın model gamına girecek ikinci otomobilin konsept hali 2012 New York otomobil fuarında tanıtıldı. Sportif sürüş beklentisi içerisinde olan aileleri hedeflediği açıklayan otomobilin teknik verileriyse henüz bir sır.

Tasarımı Karma'yı andıran Atlantic daraltılmış ön panjur, köşeli hatlara sahip ön tampon, küçültülen farlar, bumerang şekilli stoplar, iç kısımları gövde rengine boyanmış dev boyutlu jantlar, cam tavan ve gizlenmiş arka kapı kollarıyla Karma'dan farklılaşıyor.

Prizden şarj edilebilen bataryalarla donatılmış bir otomobil olan Atlantic'te kullanılan elektrik motoru pilleri bitirdiğinde veya sürücü elektrik enerjisini harcamak istemezse gerekli enerji, henüz açıklanmayan bir motor tarafından üretilen elektrik tarafından karşılanabiliyor.

Travellence ile Mercedes-Benz B180 BlueEFFICIENCY


Düşünün bir. Atatürk Havaalanı hareketli bir uçuşunuz var. Mekanda buluşma saatiniz sabah saat 6:00. Oturduğunuz yer Kadıköy. Nasıl bir rota çizdiniz? O saatte deniz otobüsü yok. Metrobüs saat başı hareket ediyor. Etse bile saat 6'da başlayan metro seferleri nedeniyle zamanında yetişmeniz mümkün değil.

Çözümü takside buluyorsunuz ama bu yolun da olumsuzlukları var. Sabah o saatte taksi geçer mi? Duraktan çağırsam zamanında gelir mi? Metrobüs ardından binsem nereden binmem gerekir gibi birçok soru kafanızı yorar. Bu arada "Ne zaman gelecek bu başıma?" demeyin. Ben diyordum, geldi. Mercedes-Benz Türk'ün davetlisi olarak Stuttgart'a uçmam gerekti ve buluşma için havaalanına varma saati Cuma sabah saat 6.


Yolculuk için bütün bu çözümsüzlüklerin içerisinde artık ulaşım için başka bir yol daha var. Üstelik saydığım diğer yollardan çok daha konforlu. Travellence adlı firmanın Miles&Smiles ile ortaklığı sayesinde bu karta sahip olanların havaalanı transferleri çok daha yüksek kalitede olabilecek. Aslında yattan helikoptere kadar birçok araç biçimini kiralayan Travellence toplu veya bireysel kiralamanın yanında şoförlü araç hizmeti de veriyor.

Filoda bulunan Mercedes modelleri C, E, S ve Viano ailelerini kapsarken filonun en yeni üyesi olan B Serisi ile ilk yolculuğu yapmak bana nasip oldu. Harika bir zamanlamayla planlanmış olan yolculuğum sayesinde bir önceki gün filoya katılan B180'leri daha 50 km yol yapmadan inceleme imkanı buldum.

Servisten yararlanmak oldukça kolay. Travellence'ın sitesinde bulunan numaralarını arayıp uçuş ve adres bilgilerinizi kendilerine iletiyorsunuz. Bunu yaparken yanınızda Miles&Smiles ve kredi kartınızın da olması gerekiyor. Çok saygılı operatörler tarafından biraz şımartıldıktan sonra rezervasyonunuz alınıyor ve gerekli bilgiler size mail yoluyla iletiliyor. Bundan sonrası daha da rahat. İhtiyacınız olan saatte sizi kapınızın önünden alan özel şoförünüz gayet konforlu bir yolculuk sonunda sizi havaalanına bırakıyor.


Bu arada Türkiye'de B Serisi ile yolculuk yapan ilk insanlardan olmak çok güzeldi. Eskisinden oldukça farklı bir araç haline gelmiş olan B'nin iç mekanı hatırı sayılır derecede büyümüş. Kokpitte kullanılan malzemelerin kalitesi eskiden de yüksek olsa da yeni nesil modellerde kullanılan tasarım çok daha canlı bir görünüm sunuyor. 486 litre gibi boyuna oranla büyük bir bagaj hacmi sunan B'nin yükleme alanının kübik yapısı hacmin kullanımını daha verimli kılıyor.

B180'de kullanılan turbo beslemeli 1.6 litre hacimli benzinli motor 122 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. Aracı maksimum 190 km/s sürate ulaştırabilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılmış. 0'dan 100 km/s sürate 10.2 saniyede ulaşabilen otomobilin yüksek süratlerde iç mekana rüzgar ve yol gürültüsünü minimum seviyede alması olumlu.

Seyahat ettiğiniz aracın kalitesi aslında benim gibi sabahın köründe yola çıkanlar için öncelikli önem taşımayabilir. Asıl önemli olan yaklaşan yaz günlerinde gün içi trafiğini yorulmadan atlatmanızı sağlayacak, kliması düzgün çalışan sessiz bir araç ki Travellence size bunu sağlıyor.

Ferrari 458 Italia Special Edition


Ferrari, Çin pazarına resmi olarak girmesinin üzerinden geçen 20 yılı özel bir 458 Italia ile kutlamaya karar verdi. 2012 Şangay otomobil fuarında sergilenecek olan otomobilden toplam 20 adet üretilecek.

Teknik bir yenilik sunmayan aracın jantları altın rengine boyanırken gövdenin üzerinden geçen yanları altın renkli şeritte siyah üzerine bir ejderha figürü işlenmiş.


İç mekanında da tasarım olarak bir yenilik bulunmayan otomobilin karbon fiber kaplamaları kırmızı renkliyken dikiş iplikleri ve metal yüzeyler altın kaplama. Otomobilin koltukları arasında sınırlı üretimin kaçıncı aracı olduğunu gösteren bir plaka da bulunuyor.

Porsche Cayenne GTS


Alman üretici Porsche başarılı SUV modeli Cayenne'in ikinci nesil modelleri için de bir GTS versiyonu tanıttı. İlk nesilde olduğu gibi Cayenne S'in biraz daha sportif bir versiyonu olan GTS'in performansında artış var.

Jantlar, egzoz çıkışları, tavan rayları, bagaj kapağı çıtası, ön tampon ızgaraları ve tab cam çerçeveleri siyaha boyanan aracın aydınlatma grubu ve arka camları karartılmış. Yeni gövde rengi seçenekleriyle sunulacak olan Cayenne GTS'in süspansiyon sistemi hem daha sert hem de Cayenne S'inkinden 24 mm daha alçak. Aracın arka tamponu biraz daha sportif görünüm sunacak şekilde makyajlanırken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler büyütülmüş.

4.8 litre hacimli v8 motoru artık 420 beygir gücünde olan Cayenne GTS'te 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılmış. 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilen aracın 200 km/s sürate ulaşması 13.3 saniye sürerken maksimum sürat 260 km/s olarak açıklanıyor.

9 Nisan 2012 Pazartesi

Mitsubishi Outlander Sport


Mitsubishi'nin Asya pazarlarında RVR, Avrupa'daysa ASX olarak pazarladığı aracı A.B.D.'de makyajlandı. Outlander Sport isimli kompakt SUV teknik anlamda büyük yenilikler sunmuyor.

Yenilenen ön tamponuyla birlikte farları da makyajlanan araçta daha sportif görünümlü yan etekler ve 18 inç çaplı jantlar kullanıma sunulurken arka tampon ve stoplarda da rötuşlar yapılmış. İç mekanında yeni renk ve malzeme seçenekleri bulunan aracın gövde renklerine de eklemeler yapılmış.

Daha iyi bir yol tutuş için süspansiyon sistemi geliştirilen Outlander Sport'un sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanı (CVT) modifiye edilerek daha iyi hızlanma verileri elde edilmiş.

Chevrolet Impala


2012 New York otomobil fuarında yaşanan yeni sedan furyasına Chevrolet de katıldı. Toyota Avalon, Lincoln MKZ, Lexus ES Serisi ve Nissan Altima gibi araçlarla birlikte organizasyonda tamamen yenilenen Impala da tanıtıldı.

Tasarımı çok orijinal olmayan yeni Impala bir önceki paragrafta sözü geçen araçlara benzer hatlara sahip. Genel tasarımına bakıldığında tok çizgiler dikkati çekerken arka tarafın neredeyse bir hatchback olacak kadar yatay olması son zamanların alışılmış çizgilerini yansıtıyor.

5.113 mm boya, 1.854 mm genişliğe ve 1.496 mm yüksekliğe sahip olan Impala 2.837 mm aks mesafesi sunarken bagaj hacmi 532 litre olarak açıklanıyor. Sportif duruşlu olmasına dikkat edilen araçta 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlar sunulacak.


İç mekanı eskisinden daha kaliteli malzemelere sahip olan Impala'nın ön konsolunun üst kısmında deri döşeme kullanılırken ahşap ve metal kaplamalar bu kısımda görüntüyü biraz daha üst sınıf kılmaya çalışıyor. Mercedes S Serisi'ni hatırlatan direksiyon sisteminin arkasında sportif tasarımlı gösterge paneli bulunurken orta konsolda bulunan büyük navigasyon ekranı yukarıya kayarak arkasındaki büyük gözü açığa çıkarıyor.

Güvenlik donanımı da zengin olan otomobilde 10 adet hava yastığı, adaptif hız sabitleme sistemi, şeritte kalma asistanı, kaza erken uyarısı, geri görüş kamerası, acil durumlar için otomatik frenleme sistemi, park pilot, arka trafik sensörleri ve kör nokta uyarısı gibi yardımcılar bulunuyor.

Üç motor seçeneğiyle piyasaya sürülecek Impala'nın giriş modelinde kullanılan 2.4 litre hacimli motor 180 beygir güç, 233 Nm tork üretebilirken 2.5 litre hacimli ünite 195 beygir güç, 253 Nm tork üretebiliyor. Daha fazla güç isteyen müşterilerine 3.6 litre hacimli v6 motoru sunan Chevrolet bu araçta 303 beygir güç, 358 Nm torku ön tekerleklere yolluyor. Motor seçeneklerinin tümünde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.