18 Şubat 2012 Cumartesi

Jaguar XK ve XKR Special Edition


Şu sıralar her ülkede tantılmakta olan özel donanımlı otomobillere bir yenisi eklendi. XK serisini güncellemekten bıkmayan Jaguar hem coupé hem de cabriolet gövde seçeneğiyle sunacağı bu özel versiyonu XK ve XKR motorlarıyla donatacak.


Gövdesi için, biri sadece bu versiyona özel toplam 6 renk seçeneği sunulacak olan otomobilde 20 inç çaplı jantların iki yeni tasarımı görev yapacak. İç mekanda sunulan özel deri döşeme rengi olarak siyah veya kahverengi seçilebilirken yüksek yan destekler sunan elektrikli koltuklar, alüminyum pedal seti, paslanmaz çelik kapı eşik kaplamaları, 525 Watt kapasiteli Bowers & Wilkins ses sistemi ile ahşap ve alüminyum konsol kaplamaları standart olarak sunulmakta.

Kaputunun altında XK ve XKR'ın 5 litre hacimli v8 motorları görev yapan otomobilin atmosferik emişe sahip motoru 385 beygir güç üretebilirken kompresör beslemeyle bu güç 510 beygire yükseliyor.

BMW M Performance


Son yıllarda modelleri üzerinde yapılan görsel modifikasyon çalışmalarını uzaktan seyreden BMW bu pastadan daha çok pay alabilmek için kolları sıvadı. 2010 yılında X5 ve X6 modellerinin Performance isimli versiyonlarını tanıtan firma M Sport paketlerinin ardından şimdi de 1, 3 ve 5 Serisi için M Performans paketlerini satışa sunuyor.


Bütün serilerin dış görünüşleri, modifikasyon firmalarının sunduklarına benzer aksesuarlarla zenginleştirilmiş. Alt kısımlarına splitter eklenen büyük hava girişli ön tamponlar, siyah renkli ön panjurlar, gövde üzerine çekilen şeritler, 19 ve 20 inç çaplı jantlar, siyah renkli yan etekler, değişik renklerde sunulan kaliperler, karbon fiber yan ayna muhafazaları, yeni egzoz çıkışları ve arka tampon altı dıfüzörler paketin içeriklerinden bazıları.


Birçoğu üzerinde M Performance amblemleri bulunan parçalar içeriye geçildiğinde de sportifliği devam ettiriyor. Deri ve Alcantara döşemelere eşlik eden değişik renklerde dikiş iplikleri, alüminyum pedal seti, yeni paspaslar, daha sportif biçimlere ve üst kısmında bilgi ekranına sahip olan direksiyon simitleri, Alcantara kaplı vites topuzu ve el freni kolu ile karbon fiber kaplamalar dinamik sürüşlere hazır gibi görünüyor.


M Performans paketlerinin yanında değişik aksesuarlar da sunmaya başlayan BMW bu konuda da orijinal parçaları tercih eden müşterileri hedefliyor. Alman üreticinin listesinde kilitli tavan bagajı, ön koltuk arkasına takılabilen çantalar, araç örtüleri ve kontak anahtarı kapları bulunuyor.

G-POWER M5


BMW modifikasyonu konusunda söz sahibi firmalar arasında olan G-POWER, yeni M5'in kendisi tarafından yapılan ilk güçlendirme çalışmasını duyurdu.

Aracın dış görünümüne pek müdahale etmeyen modifikasyon firması jant çaplarını 21 inçe çıkarırken yenilediği egzoz sisteminin çıkışlarını da 100 mm çaplı olacak şekilde değiştirmiş.

Süspansiyon sisteminde de modifikasyona gider G-POWER 9 kademede ayarlanabilir amortisörlere sahip yeni sistemle yol tutuşu iyileştirmeye çalışmış. İsteyene fren sistemi modifikasyonu da sunan firma disk çaplarını 396 mm'ye büyütebilirken kaliperler 6 pistona sahip kardeşleriyle değiştiriliyor.

Kaput altında da güçlendirme çalışması yapılmış. M5'in çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru yeni turbo beslemeler ve yazılımla 640 beygir güç, 777 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen araç 200 km/s'e 11.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 310 km/s'in üzerinde.

Mazda MX-5 Venture Edition


Mazda'nın küçük roadster modeli bir kere daha İngiltere'ye özel bir modele kavuştu. Aslında geçtiğimiz günlerde duyurulan Spring 2012 Special Edition'ın sağdan direksiyonlu versiyonu olan otomobil İngiltere'de 18.995 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlarla alıcı arayacak.

Üç gövde rengiyle satılacak olan otomobilin 17 inç çaplı jantları siyaha boyanırken takla barları, ön panjur çerçevesi ve sis farlarının çevresi piyano siyahına boyanmış.


İç mekanında ısıtmalı koltuklar, piyano siyahı konsol kaplamaları ve kahverengi deri döşeme standart olarak sunulurken Spring 2012 gibi bu araçta da Sanyo TomTom navigasyon sistemi bulunuyor.

1.8 ve 2 litre hacimli iki motor seçeneğiyle satılacak olan Venture Edition 250 adet bez, 550 adet de metal tavanlı modele sahip olacak.

BMW 3 Serisi


Geçtiğimiz yıl yenilenen ve ülkemizde yeni yeni görmeye başladığımız BMW 3 Serisi ilk etapta piyasaya sürülen 4 motoruna yeni kardeşler ekledi. Serinin bir diğer yeniliğiyse çekiş sistemi.

328i, 335, 320d ve 320d EfficientDynamics motor seçeneklerine katılan ilk üye 320i. Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 184 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli mauel şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabilirken ortalama yakıt tüketimi 5.9 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

Turbo Diesel motor seçeneklerine de iki versiyon ekleyen 3 Serisi giriş modeli olan 316d ve bir üst versiyon 318d'de yine 2 litre hacimli bir ünite kullanmış. 316d'de 116 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen motor aracı 0'dan 100 km/s sürate 10.9 saniyede ulaştırabilirken ortalama yakıt tüketimi 4.4 litre/100 km olarak gerçekleşiyor. Bu aracın maksimum sürati 202 km/s olarak açıklanıyor.


143 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen 318d 0'dan 100 km/s'e 9.1 saniyede ulaşırken maksimum sürati 210 km/s. Bu modelin ortalama yakıt tüketimi 4.5 litre/100 km.

Tamamı turbo beslemeli olan motor ailesinin yanında xDrive isimli dört tekerlekten çekiş sistemiyle de donatılmaya başlanan 3 Serisi ilk olarak 320i, 320d, 328i ve 335i'de bu opsiyonu sunacak.

Daha önce 116d EfficientDynamics modelinde tanıtılan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motordansa henüz bir ses seda yok.

17 Şubat 2012 Cuma

Peugeot 208 XY Concept


2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek tek 208 konsepti GTI olmayacak. Bu araç üzerinde bir stil çalışması da yapan Fransız marka XY konseptini de organizasyonda sergileyecek.

Dış görünüşünde 18 inç çaplı jantlar ve görüş açısına göre tonu değişen mor gövde rengi sunulan araçta bu dış görünüşü elde edebilmek için 16 kat boya ve cila kullanılmış. İç mekanına geçildiğinde mor ve siyah renkli deri ve Alcantara döşemeler dikkat çekerken beyaz renkli ambiyans ışıklandırması şık bir hava yaratmış.


Panoramik cam tavanıyla iç mekanını daha da ferahlatan 208 XY özel paspaslar ve koltuk döşeme desenlerine sahip. 208 GTI konseptinde de kullanılan direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilirken üst kısmına "0 konumu" işaretlenmiş.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan otomobilin 115 beygir güç ürettiği açıklandı. Motorun ürettiği bu güç ön aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor.

Peugeot 208 GTI Concept


Peugeot’nun geçtiğimiz yıl seri üretim versiyonunu tanıttığı hatchback modeli 208’in GTI versiyonu, konsept haliyle de olsa 2012 Cenevre otomobil fuarında görücüye çıkacak.

Konsept GTI’ın yenilenmiş ön tamponu, kromajlı ön panjurla birlikte daha sportif bir görünüm sunarken tanıtımda kullanılan aracın panjur alt kısmında bulunan İngiliz bayrağı, seri üretim modellerde bu tip bir opsiyonun olabileceğini haber veriyor olabilir. Oldukça şık görünümlü jantlara sahip olan otomobilin farlarının iç kısmında LED siyaller dikkat çekerken yan kısımda bulunan kromajlı çıtanın arka kısmında “GTI” logosu dikkat çekiyor.

Arka kısmına geçildiğinde büyütülen spoiler, camın alt kısmına yerleştirilmiş "Peugeot" yazısı ve çift çıkışlı egzoz kendisini belli eden tasarım detayları arasında sayılabilir. Kırmızı kaliperlere sahip olan otomobilin fren sisteminde görev yapan diskler önde 302, arkada 249 mm çaplı.


İç mekanında hoş değişiklikler yapılmış olan aracın ön konsolu Alcantara ile kaplanırken diğer 208 modellerinde olduğu gibi oldukça alçağa yerleştirilen direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilmiş. Deri kaplı bu simidin üst kısmında "0" konumunu belli eden bir bölge bulunurken altında "GTI" logosu bulunuyor. LED ambiyans ışıklandırmasına da sahip olan konseptin konsol kaplamaları siyahtan kırmızıya dönen şık bir stile sahip.

Peugeot’nun RCZ’de de kullandığı 1.6 litre hacimli benzinli motorla donatılan 208 GTI konsepti 200 beygir güç üretebiliyor. Turbo beslemeye sahip olan motorun ürettiği güç ön aksa 6 ileri vitesli manuel şanzıman yardımıyla aktarılıyor.

16 Şubat 2012 Perşembe

Chrysler Ypsilon Black & Red Edition


Lancia'nın Chrysler logolu otomobillerinden Ypsilon'a yeni bir donanım seçeneği eklendi. Black & Red isimli yeni model görünümüyle dikkat çekse de performanslı bir araç olduğu söylenemez.


Dış mekanında siyah ve kırmızıya boyanan gövde, 16 inç çaplı jantlar, xenon farlar ve sis farları gibi donanımlara sahip olan otomobilin iç mekanında da kırmızı ve siyah renkli döşeme ve kaplamalar haricinde bir yenilik bulunmuyor.

Üç motor seçeneğine sahip olan aracın 1.2 litre hacimli ünitesi 69 beygir güç, 102 Nm tork üretebilirken turbo beslemeli 0.9 litre hacimli motor 85 beygir güç, 145 Nm tork üretiyor. Tek turbo Diesel seçenek olan 1.25 litre hacimli motorsa 95 beygir güç, 200 Nm tork üretiyor.

Şimdilik İngiltere pazarına özel bir model olarak kalacak olan Ypsilon Black & Red Edition'ın başlangıç fiyatıysa 12.750 Sterlin.

Lumma CLR 600 GT

BMW'nin şık cabriolet modeli Lumma Design tarafından elden geçirildi. Görünümünde dikkat çekici değişiklikler yapılan aracın 650i Cabriolet modeli için sunduğu motor modifikasyon kiti de etkileyici.

Ön panjuru siyaha boyanan otomobilin ön tamponunun alt kısmında karbon fiber splitter ve LED farlar bulunuyor. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan eteklerinde hava yarıkları açılırken arka tamponun alt kısmına küçük bir difüzör eklenmiş.

Süspansiyon sistemi 20 mm alçaltılan 650i Cabriolet'nin dört çıkışlı egzoz sistemi de yeni. Ön çamurluklarının arkasında siyah renkli süslemeler kullanılan aracın fren sisteminde de güçlendirme yapılmış.


İç mekanında tasarım anlamında büyük bir yenilik yokken alüminyum pedal seti ve sportif direksiyon simidi değşikliklerin büyük kısmını oluşturuyor. Değişik renklerde deri ve Alcantara döşemeler sunan Lumma ön paneli istenilen renkte karbon fiberle kaplayabiliyor.

Kaputunun altında bulunan çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor 490 beygir güç, 720 Nm tork üretebilen otomobil performans anlamında, tanıtımı yeni yapılan M6 kadar olamasa da etkileyici olmayı başarıyor.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Prindiville Land Rover Defender


Bir Land Rover efsanesi haline gelen Defender çok özel bir versiyona kavuşuyor. Sadece 25 örneği üretilecek olan bu yeni araç güçlenen motoru ve zengin donanımıyla günlük kullanımda sahibini daha fazla tatmin edecek kapasiteye sahip.

Siyaha boyanan ön ve arka tamponla birlikte yan etekleri de yenilenen bu araç metal tavanlı bir Defender 90 temelleri üzerine geliştirilmiş. 18 inç çaplı jantları da siyah renkli olan otomobil LED farlarla donatılmış. İç mekana geçildiğinde sabit kafalıklı sportif koltuklar, direksiyon simidi ve ön konsolu da kapsayan deri döşeme, renkli ekran, navigasyon, Bluetooth, DVD oynatıcı ve mobil internet bağlantısı sunabilen ses sistemi, Alcantara paspaslar sunduğu görülen aracın orta konsoluna yeni bir göz eklenirken ses izolasyonu da artırılmış.


Süspansiyon sistemi yenilenen aracın frenleri de güçlendirilirken titanyum egzoz sistemi de aksesuarlar arasında yerini almış. Kaputunun altında görev yapmakta olan 2.4 litre hacimli Diesel motorun turbo beslemesi yenilenerek 190 beygir güç, 460 Nm tork üretebilmesi sağlanırken Defender'ın 0'dan 96 km/s sürate ulaşma süresi 10 saniyeye inmiş.

Standart olarak 6 ileri vitesli bir manuel şanzımanla donatılacak olan araçta otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabilecek. Başlangıç fiyatı 52.000 Sterlin olarak açıklanan bu özel Defender'ın fiyatı, iç mekanda kullanılması istenen özel malzeme ve renklerle bu değerin üstüne rahatlıkla çıkıyor.

Ferrari California


Ferrari 2012 Cenevre otomobil fuarında California modelinin tazelenen halini sergileyeceğini duyurdu. Firma için alışılmış bir durum olmayan bu yenileme operasyonu bu segmentte bile rekabetin ne derece çetinleştiğini gözler önüne seriyor gibi.

Görünümünde bir değişiklik yapılmayan otomobilde daha bol alüminyum kullanılması sayesinde ağırlıkta 30 kg'lık bir düşüş olmuş. Opsiyonel olarak alınabilen özel yol tutuş paketinde sunulan adaptif süspansiyon sistemi eskisinin iki katı hızında çalışabilirken kullandığı yaylar da daha sert. Yönlendirme kabiliyeti de iyileştirilen araç eskisinden %10 daha hızlı tepki veren bir direksiyon sistemine sahip.

Dış mekanda değişiklik bekleyen müşterilerini de üzmek istemeyen Ferrari otomobile yeni renk seçenekleri eklerken çift tonlu gövde renklerini de opsiyonel olarak sunmaya başlamış.

İlginç şekilde kaputu altında da yenilikler bulunan California'nın 4.3 litre hacimli v8 motoru artık 490 beygir güç, 505 Nm tork üretebiliyor. Egzoz sistemi ve motor elektronik kontrol ünitesi üzerinde yapılan değişikliklerle elde edilen bu değerler sayesinde aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.8 saniyeye gerilemiş.

Kia Cee'd


İlk fotoğrafları geçtiğimiz ay basınla paylaşılan 2. nesil Kia Cee'd'in yeni fotoğrafları yayınlandı. Bu fotoğraflar arasında iç mekanın üzerindeki sır perdesini kaldıran kareler de bulunuyor.

Yandan bakıldığında Opel Astra'ya olan benzerliğiyle dikkat çeken otomobilin ön kısmında tipik Kia ızgarası, uzun burun yapısı ve LED gündüz farları dikkat çekiyor. Arka kısmının tasarımı önüne nazaran daha tutucu olan araçta kromajlı egzoz çıkışı ve büyük jantlar gibi donanımlar bulunmakta.


İç mekana geçildiğinde deri ile kaplanmış, üzerinde bir sürü kumanda düğmesi bulunan ve piyano siyahı kaplamalarla dikkat çeken direksiyon simidi bizleri karşılarken alüminyum pedal seti ve kromajlı süslemeler şıklığı artıran detaylar arasında.

Üç büyük daireden oluşan gösterge tablosunda merkezi hız göstergesinin içerisinde büyük bir bilgi ekranı bulunurken küçük bir ekran da orta konsolun üzerine yerleştirilmiş. Otomobilin orta konsolunda da piyano siyahı kaplamalar dikkat çekerken aynı yerde opsiyonel olarak entegre navigasyon sistemi alınabiliyor.

Audi RS4 Avant


Audi'nin RS ailesinde station wagon gövde seçeneği her zaman özel bir yere sahip olmuştur. 90'lı yılların ortalasında Audi 80 Avant temelleri üzerine geliştirilen RS2 ile başlayan yolculuğun son günümüzdeki son durağı RS4 Avant tanıtıldı.

Genişleyen çamurlukları ve 19 inç çaplı jantlarıyla daha ilk bakışta farklılığını ortaya koyan otomobilde petekli tasarıma sahip ön panjur, geniş hava girişlerine sahip ön tampon, alüminyum kaplı ön splitter ve yan ayna muhafazaları, iki adet büyük egzoz çıkışı ve arka tampon altına yerleştirilen difüzör bulunuyor. Aracın opsiyonel donanımları arasında 20 inç çaplı jantlar bulunuyor.

Süspansiyon sistemi standart bir A4 Avant'da kullanılandan çok daha sert olmakla birlikte 20 mm daha alçak. 365 mm çaplı disklere sahip olan fren sisteminde opsiyonel olarak sunulan 380 mm çaplı karbon seramik disklere yer verilebiliyor.


İç mekan tasarımında büyük bir sürpriz olmayan aracın standart donanımında siyah renkli deri döşeme sunulurken opsiyonel donanımda birçok değişik renge yer verilmiş. Alüminyum pedal seti ve iç mekan kaplamaları da standart olarak sunulurken konsol kaplamalarında karbon fiber de seçilebiliyor. Standart donanımda sunulan sportif koltukları yeterli bulmayan müşteriler sabit kafalıklı, ısıtma ve soğutma özelliklerine sahip yarış koltuklarıyla tatmin ediliyor.

Kaputunun altında RS5'te de görev yapan motor bulunan aracın 4.2 litre hacimli v8 ünitesi 450 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli S Tronic şanzımana sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.7 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Kalkış kontrol sistemini de standart olarak sunan RS4 Avant'ın dört tekerlekten çekiş sistemi normal şartlarda torkun %40'ını öne, %60'ınıysa arka aksa aktarıyor. Uç durumlarda bu torkun %70'e kadarını ön aksa aktarabilirken sistem arka aksa %85'e kadar aktarım yapabiliyor.

Ek ücret karşılığında maksimum sürat sınırlandırıcısı 280 km/s'e ayarlanabilen RS4 Avant'ın Almanya satış fiyatı 76.600 Euro olarak açıklandı.

Renault Twingo RS

Fransız üretici Renault, geçtiğimiz yaz aylarında makyajladığı küçük hatchback modeli Twingo'nun sportif versiyonları RS ve Gordini RS'i de yeni görünümlerine kavuşturdu.

Önden bakıldığında tamponun Clio ve Mégane RS modellerinde olduğu gibi bir yapıya büründüğü fark edilirken arka kısımda kromajlı egzoz çıkışı ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler dikkat çekiyor. Standart RS modellerinde piyano siyahına boyanan tampon korumaları, arka spoiler ve yan aynalar Gordini'de beyaz renkli.

İç mekanda tasarım anlamında bir yenilik sunmayan seride aynı dışarıda olduğu gibi piyano siyahı kaplamalar ve kontrast renklere sahip deri döşeme bulunuyor.


Standart olarak 16 inç çaplı jantlarla alınan aracın Gordini versiyonları 17 inç çaplı örneklerle geliyor. Cup şasi ile yeniden ayarlanıp 4 mm alçaltılan süspansiyon sistemi çok daha başarılı bir yol tutuş karakteristiği sunarken güçlendirilmiş frenler önde 280, arkadaysa 240 mm çaplı disklere sahip.

1.6 litre hacimli motorunda bir değişiklik yapılmayan Twingo RS serisi 133 beygir güç, 160 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Fransa pazarında vergiler dahip 16.900 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan RS ailesinin Gordini ismini taşıyan versiyonları 18.100 Euro'dan başlayan bir etikete sahip olacak.

14 Şubat 2012 Salı

Mazda MX-5 Spring 2012 Special Edition


Mazda'nın 2012 Cenevre otomobil fuarı yeniliklerinin arasında küçük roadster MX-5'in bir başka özel seri versiyonu da bulunacak. Teknik olarak bir yenilik sunmayan otomobilin donanımıysa oldukça zengin.

Siyah, beyaz ve fümenin yanında bu seriye özel bir mor gövde rengiyle alınabilecek olan otomobilin 17 inç çaplı jantları siyaha boyanırken ön panjur çevresi ve sis farı çerçeveleri alüminyum ile kaplanmış.


Kumaş veya metal tavanla alınabilen aracın iç mekanına geçildiğinde gövde rengiyle uyumlu deri döşemeler, piyano siyahı kaplamalar, alüminyum pedal seti ve paslanmaz çelik kapı eşik kaplamalarının yanında bir MX-5'te ilk defa sunulan entegre navigasyon sistemi de dikkat çekiyor.

BMW X3


Alman üretici BMW, başarılı SUV modellerinden X3'ün 2012 ilkbaharında satışa sunulacak versiyonları için bazı yenilikler tanıttı. Büyük çoğunluğu güvenliğe yönelik olan yeni donanımların yanında en büyük değişiklik yeni bir motorun aileye katılması olmuş.

X3 ailesinin donanımına eklenen Driving Experience Control sistemi isimli sürüş kontrol sistemi Comfort, Sport, Sport+ ve Eco Pro isimli dört seçenekle aracın direksiyon sistemi ve gaz pedalının verdiği tepkileri ayarlarken elektronik yardımcılar ve otomatik şanzımana da müdahale edebiliyor. Şeritten ayrılma uyarısını içeren yeni güvenlik paketinde "Sollama yapma" uyarısına sahip bir de hız sabitleme sistemi bulunuyor.

Ailenin yeni motoru xDrive28i modelinin kaputu altına yerleştirilmiş. 3 litre hacimli düz 6 silindirli ünitenin yerini alan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor 245 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen aracın ortalama yakıt tüketim değeri 7.5 litre/100 km olarak açıklandı.

Opel Corsa Kaleidoscope Edition


Opel'i B segmentinde temsil eden hatchback Corsa'nın gamına yeni bir özel donanım katıldı. OPC dışında bütün motor seçenekleriyle alınabilen paket hem 3 hem de 5 kapılı kasalarda sunulmakta.

Sadece iki gövde rengiyle sunulacak olan bu paketle birlikte siyaha boyanmış 17 inç çaplı jantlar, kromajlı egzoz çıkışı ve yine siyah renkli tavan, ön panjur ve yan ayna muhafazaları dikkat çekiyor.


Camları karartılan Kaleidoscope Edition Corsa modellerinin iç mekanlarında altın sarısı veya mat krom kaplamalar, kaleydoskoptan esinlenen koltuk döşemeleri ve alümiunyum pedal seti sunulmakta. Kokpitin üst kısmı pütürlü bir yapıya sahipken döşeme kumaşlarında altın sarısı veya gri dikiş iplikleri kullanılabiliyor.

Benzinli motor seçenekleri 70 ile 150 beygir arasında güç üretebilen otomobilin turbo Diesel üniteleri 75 ile 130 beygir arasında güçlere sahip. Kaleidoscope Edition paketiyle donatılan en ucuz Corsa'nın Almanya satış fiyatıysa 15.425 Euro seviyesinden başlıyor.

13 Şubat 2012 Pazartesi

Acura RDX


Detroit otomobil fuarında konsept versiyonu sergilenen SUV RDX, Chicago’da karşımıza seri üretim modeliyle çıktı. ILX örneğinde de görülebildiği gibi konsept ile seri üretim modeller arasında neredeyse hiçbir farklılık bulunmuyor.


Sade bir şıklığa sahip dış tasarımı aynı zamanda sportif de görünen araçta 18 inç çaplı jantlar kullanılırken şişkin çamurluklar dinamik görünümü pekiştiren bir etki sunmakta. İç mekanı da konsept modelinkinden farksız olan RDX’in 3.5 litre hacimli v6 motoru 273 beygir güç üretebiliyor.

Yeni geliştirilen 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonları bulunacak.

Mitsubishi Outlander


Mitsubishi, hafif SUV modeli Outlander’ı yeniledi. Şimdilik tek bir fotoğrafı yayınlanan aracın görünümü PX-MIEV II konseptinden alıntılar sunuyor.

Basınla paylaşılan fotoğrafından da görüldüğü gibi ön görünümü, geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept kardeşine benzeyen aracın iç mekanında üç sıra koltuk bulunacağı belirtildi.

Avrupa pazarında 2 litre hacimli benzinli ve 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneklerine sahip olacağı açıklanan araç model ve donanım seviyesine göre Auto Start & Stop ve yeni geliştirilen 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olacak.

İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen aracın 2013 yılında piyasaya çıkması planlanan hibrit versiyonunun yaklaşık 800 km menzil sunması bekleniyor.

12 Şubat 2012 Pazar

Subaru BRZ RA ve Toyota GT 86 RC


Subaru ve Toyota'nın birlikte geliştirdikleri coupé Japonya pazarı için yeni versiyonlara sahip oldu. Bu ülkede yaşayan ve araçlarını satın aldıktan hemen sonra birçok noktasında değişikliğe giden müşterileri hedef alan otomobiller hem daha hafif (40 kg) hem de daha ucuz.

Dışarıdan bakıldığında her iki araçta da siyah renkli yan ayna ve kapı kolları olduğu görülürken GT 86 RC'de ön ve arka tamponların da siyah renkli olduğu fark ediliyor. Bunların dışında yan aynaların katlanma mekanizması, sis farları ve arka spoiler de iptal edilirken alaşım jantların yerini de 16 inç çaplı sac örnekler almış.


İç mekana geçildiğinde klima, ses sistemi, deri kapli direksiyon simidi, el freni ve vites kolları, kapı eşik kaplamaları, bagaj taban ve yan kaplamaları, alüminyum pedallar, koltuk ısıtıcıları, bagaj ışıklandırması, bardaklıklar, dekoratif kaplamalar ve kapı ışıklandırması gibi donanımların her iki araçtan da çıkartıldıkları görülürken Toyota'da yolcu havayastıkları da bulunmuyor.

Kaputun altına baktığımızda motor üzerinde bulunan plastik kapakların bile atıldığı görülürken arka aksta görev yapan fren diskleri artık hem daha küçük çaplı hem de hava kanalları bulunmuyor. Araçlarda mekanik anlamda yapılan en büyük değişiklikse Torsen arka diferansiyelin mekanik bir diferansiyelle değiştirilmesi.