26 Aralık 2012 Çarşamba

Toyota Crown



Toyota'nın büyük sedan modeli Crown 14. nesil modelleriyle karşınızda. Gittikçe daha dikkat çekici bir görünüme bürünen aracın kaputu altındaysa tanıdık motorlar görev yapıyor.

Dikkat çekici bir burun yapısına sahip olan otomobilin ön panjuru tamponun orta kısımlarına kadar devam ederken farlarda LED gündüz aydınlatması kullanılmış. Yandan bakıldığında çok dikkat çekmeyen otomobilin arka tasarımında da büyük yapılı LED stoplar haricinde önemli bir farklılık bulunmuyor.


Royal ve Athlete versiyonlarının yanında TRD Sportivo ismiyle satılacak olan bir modele daha sahip olan Crown bu araçta çok daha sportif bir görünüm sunuyor. Altına bir splitter eklenen ön tamponda daha çok dikkat çeken sis farı tasarımı göze çarparken daha büyük çaplı jantlar, genişletilmiş yan etekler, oval egzoz çıkışları ve alt kısmı yenilenen arka tampon daha dinamik bir duruş sergiliyor.

İç mekanında genel olarak yuvarlak hatların kullanıldığı araçta farklı renkte deri döşemelerle ahşap süslemeler kullanılıyor. Orta konsolun büyük kısmını kaplayan dokunmatik ekranın altında bir de gösterge ekranı bulunurken ön koltuklar arasında geniş bir kol dayanağı sunulmuş.


Toplam üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Crown ailesinin 2.5 litre hacimli motoru 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve ister iki isterse dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabilirken 3.5 litre hacimli v6 ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve arkadan itiş sistemiyle sunuluyor.

Arkadan itiş sistemiyle sunulan bir diğer model de hibrit araç olacak. 2.5 litre hacimli benzinli motorla eşleşen elektrik motoru 143 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen aracın ortalama yakıt tüketim değeri 4.3 litre/100 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder