11 Aralık 2012 Salı

TopCar Inferno


Rus modifikasyon firması TopCar, Mercedes'in sportif SUV modellerinden ML63 AMG için hazırladığı gövde kiti ve modifikasyon paketini tanıttı.

Geniş hava girişlerine sahip yeni ön tamponunda dört farklı yerde LED aydınlatmalar bulunan araçta splitter ve genişletilen çamurluklar da yerlerini almış. Karbon fiberden üretilen kaputu üzerinde hava çıkışları açılan otomobilin yan etekleri de genişletilirken jant çapları 23 inçi bulmuş.


Aracın arka tamponunu da daha sportif bir görünüme kavuşturan TopCar bagaj kapağı camının üst ve altına birer tabe spoiler eklemiş. Yeni egzoz sisteminin çıkışları da farklılaştırılırken alt tarafa büyük bir difüzör eklenmiş.

Aracın iç mekanı için farklı renklerde deri döşeme ve değişik yüzeyler için karbon fiber kaplamalar sunan firma gösterge tablosu zeminini istenen renkte sunabilirken özel paspasları da donanıma katmış.


Kaput altında yapılan işlemler için Evotech'ten yardım isteyen TopCar çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motorun gücünü üç adımda artırıyor. 7.900 Euro'ya sunulan giriş kitiyle 640 beygir güç, 980 Nm tork üretebilen ünite 11.900 Euro karşılığında 690 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilir hale geliyor. Üçüncü kit için 21.900 Euro isteyen firma bu paketle birlikte gücü 760 beygire, torkuysa 1.150 Nm'ye ulaştırmış.

1 yorum: