18 Aralık 2012 Salı

Mazzanti Evantra V8


Bir yıl önce Faralli & Mazzanti markasıyla ilk Evantra modelini tanıtan Mazzanti Automobili, firma ismini değiştirdikten sonra aynı aracın 8 silindirli motorla donatılan versiyonunu tanıttı.

Köşeli hatlar ve LED farları bir önceki araçla aynı olan otomobilde 20 inç çaplı jantlar, bol bol hava çıkışına sahip arka tampon, karbon fiber difüzör ve büyük spoiler dikkat çeken detaylar arasında.


Brembo imzası taşıyan fren sisteminde ön aksa 380 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler yerleştirilirken arka aksta 360 mm çaplı diskler ve 4 pistonlu kaliperler bulunuyor. Aracın opsiyonel donanımları arasında karbon seramik fren diskleri de dikkat çekiyor.

İç mekan çizimlerine bakılarak havalandırma ızgaraları ve kapı kolları gibi parçaların Porsche raflarından alındığını görebildiğimiz otomobilin pedal setiyse orijinal bir tasarım sunuyor. Göstergelerinin büyük çoğunluğu orta konsolda toplanan aracın yaşam alanında da bol karbon fiber kullanılmış.

Kaputunun altında görev yapan 7 litre hacimli v8 motoru 701 beygir güç, 848 Nm tork üretebilen aracın şanımanı 6 ileri vitesli otomatik bir ünite. 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 350 km/s olarak açıklandı.

1 yorum: