5 Aralık 2012 Çarşamba

Maserati Quattroporte


İtalyan otomobil üreticisi Maserati geçtiğimiz ay tanıtımını yaptığı Quattroporte modelinin motor seçeneklerini de su yüzüne çıkardı. Görünümünde bir devrim yaşanmayan aracın kaputu altında olan bitense çok daha farklı.

Eskisinden daha büyük bir otomobil olan Quattroporte'nin boyu 5.263 mm, eni 1.948 mm ve aks mesafesi 3.170 mm olarak açıklanırken süspansiyon ve direskiyon sistemleri tamamen yenilenmiş.


Kaputunun altında iki motor seçeneği bulunacak olan otomobilin her iki ünitesi de çift turbo beslemeye sahip. 3 litre hacimli v6 motoru 410 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen aracın 3.8 litre hacimli v8 motoruysa 530 beygir güç, 710 Nm tork üretebiliyor.

Ağırlıkları sırasıyla 1.860 ve 1.900 kg olarak açıklanan araçların ikisinde de 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor. V8 motorla donatılan Quattroporte sadece arkadan itişli olarak satılacakken v6 ünite dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek.

0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri 4.9 ve 4.7 saniye olarak açıklanan otomobillerin maksimum süratleri de 285 ve 307 km olarak verildi.

6 yorum:

  1. araç büyük değil DEV

    YanıtlaSil
  2. 5.2 Metre mi. Vay bee. Ama bir önceki kasanın karizması yok gibi bence. Sportiflikten ziyade S,7,A8 üçlüsünü hedef almış gibi.

    YanıtlaSil
  3. Farları dışında çok beğendim bir tasarımı var.

    YanıtlaSil
  4. Diğer fotoğrafları haberde bulunan linklerden ulaşabileceğiniz ilk haberde görebilirsiniz.

    Bence de biraz soğuk duruşa sahip önceki nesile göre. Güzel ama eskinin farklılığı yok.

    YanıtlaSil
  5. motorlar biraz kucuk gibi geldi bana. 5.2 metre boyunda bir araca 3 litrelik motor koymak. maserati'sin sen, buyuk dusun!

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle iyi bir araç güzelde denebilir. Motorları olsun teknik verileri olsun çok iyi ama bir önceki neslin karizması çok ayrıydı bence.

    YanıtlaSil