2 Aralık 2012 Pazar

Manhart MH3 V8 R Biturbo


Bu yıl Essen Show'da sergilenecek olan otomobillerin arasına Manhart Racing tarafından modifiye edilmiş bir BMW M3 Convertible da katıldı. Dış görünüşüne bakınca gerçek gücünü pek belli etmeyen aracın birçok parçası X6 M'den alınmış.

Ön tamponunun altına çift parçalı splitter eklenen otomobilde kullanılan ön kaput üzerinde hem ek hava çıkışları açılmış hem de ortasında bulunan çıkıntı yükseltilmiş. Tamamen yenilenen egzoz sisteminin çıkışları genişlerken arka tampon alt kısmına bir difüzör eklenmiş.


Hafifletilen jantları 20 inç çaplı olan aracın süspansiyon sistemi elden geçirilirken fren sistemi X6 M'den alınmış. Ön aksta 396, arka akstaysa 374 mm çaplı fren diskleri görev yapan aracın kaliperleriyse dört pistonlu.

X6 M'den alınan bir diğer bölüm de kaputun altında bulunuyor. Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor 655 beygir güç, 955 Nm tork üretebiliyor. Sürat sınırlandırıcısı iptal edilen otomobil artık 320 km/s'in üzerine ulaşabiliyor.

5 yorum:

  1. pek begeneni yok guncel m3'un neden ki? tasarimindan dolayi mi? yanilmiyorsam bangle doneminden kalma hala seneye degisecek coupe ve cabriolet versiyonlari

    YanıtlaSil
  2. Beğeneni çok aslında ama ulaşabileni az. Bir de insanlar yeni nesil modelleri bekliyor artık. Bangle döneminin en güzel aracı bence ama artık eskidi görünümü.

    YanıtlaSil
  3. Onur kardeş, modifiye şirketinin bagajı da benzin deposuna çevirme opsiyonu var mıymış? :D :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yok malesef. Hem üzeri açılabilen bir araç için çok daha büyük bir depo koyamazlar zaten bagaja. :)

      Sil
  4. olsa da binsek hem cabrio hem coupe

    YanıtlaSil