2 Aralık 2012 Pazar

Famous CL63 AMG


Makyaj öncesi kasaya sahip Mercedes CL Serisi için geliştirilen kitlere Famous Parts tarafından bir paket eklendi. Aslında önceden tanıdığımız parçalardan oluşan kitin üretiminde birden fazla firmanın parmağı var.

Prior Design tarafından hazırlanan gövde kiti Black Edition serisinden olan otomobilin genişleyen çamurlukları ve bu genişlemeye uygun tasarlanmış yan etekleri güçlü bir görünüm ortaya koyarken kaput üzerinde açılan çift hava çıkışı sportif bir görünüm sunuyor.

Geniş hava girişlerine sahip ön tampon sade bir tasarıma sahip olsa da alt kısmında bulunan splitter ve dik yerleştirilen LED aydınlatmalarıyla güzel bir görünüm sunduğu da söylenebilir. 21 inç çaplı jantlarında BRABUS imzası olan aracın yan aynaları gibi arkada bulunan spoiler de karbon fiberden üretilmiş. Alt kısmında difüzör bulunan arka tampon da hafifçe makyajlanırken gövde mat folyoyla kaplanmış.

Süsüpansiyon sistemine alçaltma modülü eklenen bu CL63 AMG'nin 6.2 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında gücü 610 beygire ulaşmış.

7 yorum:

  1. hayallerimin arabasi ama biliyorum hicbir evrende gerceklikte benim olamayacak kadar uzak :) bu versiyonu ise daha guzel olamaz denilen araci daha da guzel yapmis. harika resmen. bmw'nin de keske bu segmentte bu boyutlarda bir coupesi olsa rakip olurlar birbirlerine.

    YanıtlaSil
  2. Onur Bey nereye yazsam bilemedim, o yüzden buraya yazıyorum. blogun yeni hali şık olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Tasarımda aman aman bir yenilik olmadı ama özellikler arttı. Örneğin bunun gibi mesaja hemen altında cevap yazma eklendi :)

      Sil
  3. bu aracin mercedes in teknoloji acisindan en tepedeki araci diye duymustum hatta s sinifindan once bu aracta teknolijiler tanitiliyormus. amg si bence en guzeli bunun

    YanıtlaSil
  4. Mercedes de diğer üreticiler gibi yeni teknolojilerini, araçların piyasaya çıktıları zamana göre dağıtıyor. Örneğin S Serisi LED farlara sahip değilken CLS sahipti. Yeni nesil S ve CL'de de olacak büyük ihtimalle ama yeni CLS'ye yetiştirebildiler.

    YanıtlaSil