4 Aralık 2012 Salı

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Venet


Her örneği bir özel versiyon olan Bugatti Veyron'un arada sırada tanıtılan tek örnek modellerine bir yenisi eklendi. Çoğunlukla renk kombinasyonu değişikliklerinden özel versiyon üreten Bugatti bu sefer farklı bir yol izlemiş.


Sanatçı Bernar Venet'den farklı bir Veyron hazırlamasını isteyen firma ortaya ilginç bir model çıkarmış. Yan yüzeylerinde, Bugatti mühendislerinin aracın tasarım ve üretimi sırasında kullandıkları denklemler bulunan otomobilin bu özelliği turuncu renkle ölümsüzleştirilmiş. Aynı rengi ön jantlarda da kullanan Bugatti aracın geriye kalanını koyu kahverengine boyamış.


İç mekanda da kapı içlerine işlenen denklem motifleri farklı bir görünüm sağlarken bu bölümün geriye kalanında kiremit ve kahverengi kullanılmış. Depo kapağı ve koltuklar arasında bulunan bölmede logosu bulunan Venet'nin imzası da şaft tünelinin iki yanında görülebiliyor.

Kaputu altında bir yenilik bulunmayan otomobilin 4 adet turbo beslemeye sahip 8 litre hacimli w16 motoru 1.001 beygir güç üretmeye devam ediyor.

3 yorum:

  1. normalde sacma sapan ozel versiyonlarini sevmem bu aracin ama bu versiyonu harika olmus. para olsa alinacak kadar guzel.

    YanıtlaSil
  2. Bugatti deyince çok yakmaz mı bu geyiği yapasım geliyo:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bildiğim kadarıyla tam gaz da gidince 15 dakikada depo bitiyor galiba :)

      Sil