5 Aralık 2012 Çarşamba

BMW 4 Serisi Coupé


BMW'nin 3 Serisi Coupé ve Cabriolet modellerini 4 Serisi adı altında satmaya başlayacağı 10 yıldır söylense de gerçekleşmiş bir şey değildi. Bu söylentileri gerçeğe dönüştüreceğini yeni konseptiyle belli eden BMW 4 Serisi'nin ilk olarak coupé modelini tanıttı.

4.641 mm boya, 1.826 mm genişliğe ve 1.362 mm yüksekliğe sahip olan konsept, güncel 3 Serisi Coupé modellerinden daha uzun, daha geniş ve daha alçak. İz açıklıkları da genişletilen otomobilin 2.810 mm olarak açıklanan aks mesafesi de eski modelden daha uzun.


Ana hatlarına bakıldığında büyük bir sürprizle karşılaşmadığımız otomobilin tasarım farklılığı tampon seviyesinde dikkat çekiyor. LED aydınlatmalara sahip ön tampon sedan kardeşinde kullanılandan çok daha sportif görünürken bu parçanın genel şekli arka tampona da yansımış. Egzoz çıkışları da tampona entegre edilen konseptin kapı kolları gövdeye gömülürken yan aynalar inceltilmiş. Farklı jantlar kullanan Coupé'nin ön çamurlukları arkasında da hava çıkışları açılmış.

İç mekanında genel tasarım anlamında bir farklılık bulunmayan otomobilin bu bölümünde BMW Individual tarafından hazırlanan malzemeler kullanılmış. Ön konsolun tamamı deri kaplanırken koltuklar ve vites kolunun önünde bulunan bardaklıklarda değişik motifler dikkat çekiyor. Sütunlarla birlikte tavanı da süetle kaplanan aracın kapılarında da bol bol deri döşeme kullanılmış.

16 yorum:

  1. bmw son noktayi koymus digerleri artik oyle sadece bakakalirlar ve kendi fanatiklerine satarlar araci. o degil de artik m3 tarih mi oldu yoksa sedan olarak uretmeye ve m3 demeye devam mi edecekler? anladigim kadariyla yeni nesili m4 olacak aracin.

    sahane olmus sahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dün aynı şeyi düşünüyordum. M3 isminin kaybolması şahsen beni çok üzer ama Sedan veya Touring olmayacaksa artık yok demektir.

      Sil
    2. M3 dedigin anda akan sularin durdugu bir donem yasadik yillardir. ve eger yeni m3 sadece sedan/touring olarak kalacaksa da gercek bir M3 olamayacak sanirim. cunku kim ne derse desin ben M3 dusundugum zaman aklima 2 kapili coupe geliyor ne cabriolet ne sedan ne baska bir sey. ha bmwdir basimizin tacidir bir efsane biter digeri baslar dogru. ama bizim gibi 'hafif' melankolikler icin M3 gibi bir ismin yitirilmesi biraz uzucu olacak.

      Sil
  2. Uzaktan hayallere dalacagimiz bir bmw daha:) on tarafi guzel arkasi daha iyi olabilirdi ama yine de sinifindaki bircok aractan guzel.

    YanıtlaSil
  3. guncel 3 serisi coupe fiyatlarina bakilarak uc asagi bes yukari fiyati ile ilgili tahmin yapilabilir. ve o kadar da uzak bir hayal olarak kalacagini sanmiyorum. bir 6 serisi coupe degil sonucta. avrupada yok satar turkiye'de ise sadece hastalari ve malesef maddi gucu yetenler ulasabilir.

    YanıtlaSil
  4. yaa o icindeki bardaklıklar ne oyle arkadasim. eker ayran mı koyacaz. hadi yaptın bari kapakli yap..

    YanıtlaSil
  5. E90 M3 gibi bundan sonra gelecek M3 ler sedan olacak. E92 coupe ve E93 cabriolet ise M4 olacak. M4'e ek olarak Gran Coupe de gelecek.

    YanıtlaSil
  6. bir de concept fotoğraflarının bu kadar geç yayınlanması beni şaşırttı zira aracın ön ve arkası hariç yan kısımları daha önce test edilirken fotoğraflandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç kalmadılar aslında. Mercedes CLA aylardır fotoğraflanıyor. Artık sürprizi kalmadı ama daha resmiyet kazandıramadılar. Corvette C7 de aynı şekilde. Gözüm kapalı çizerim heralde aracı ama hala yok ortalarda.

      Sil
    2. Kesinlikle hele W222 S Class'ın artık içi de dışı da nette dolaşıyor ama hala araç ortalarda yok.

      Sil
  7. http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=767418

    YanıtlaSil
  8. Müthiş olmuş araç. A5 ve C-E Coupe sahipleri araçlarından soğur bunu görünce. :)

    YanıtlaSil
  9. 3 serisi ve 6 serisi çaprazlaması olmuş. Aynı markanın modelleri tabi ki birbirine benzeyecek ama bu kadar fazla benzerlik hoş değil.

    YanıtlaSil
  10. tasarımın iyi yanı 3 serisi altyapısı kullanan bir araç ilk defa sedandan agresif görünüyo sonunda bu hatayı giderdiler. tekniğini konuşmak biraz gereksiz sınıfının en iyisi olmalı, belki bazı japonlar geçebilir o kadar.

    YanıtlaSil
  11. Bu fotoğrafa bakıp bakıp "BMW kurşun tasarlamış resmen" diyor ve derin bir iç çekiyorum üstüne...
    Olmus ki ne olmus...

    YanıtlaSil
  12. kesin satışa çıkan modellerin egzosları resimdeki gibi olmaz.

    YanıtlaSil