22 Kasım 2012 Perşembe

Volkswagen Bora


Volkswagen Bora yaşamaya devam ediyor. Üretimi Çin'de devam eden otomobil 2013 model yılı için yenilenerek Santana'nın üzerinde konumlandırıldı.


Ön ve yan tasarımında Jetta'nın izleri görülürken arka kısım daha çok Kia modellerini andırıyor. İç mekanında 6. ve 7. nesil Golf modellerinden esinlenmiş olan otomobilde kullanılan TSI motor da tanıdık. 122 beygir güç üretebilen ünite start&stop ve fren enerjisi geri dönüşüm sistemlerine sahip. Standart olarak manuel şanzımanla satılacak olan otomobilde DSG de opsiyonel olarak alınabilecek.

9 yorum:

  1. ülkemizde bir memur neslinin hayal arabası :) ısrarla söylüyorum Türkiye'de satışa sunulsaydı yine güzel rakamlara ulaşırdı.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar da olmaz. Araba mı çıkarıyorlar kopyala yapıştır mı yapıyorlar belli değil. Iç tasarım dili hep aynı, adamlar olduğu yerde sayıyor. Dış tasarım da aynı şekilde, sanki yüzde doksanı aynı arabanın. Iyi ki burda yok, yeterince kopya arabalarını görüyoruz..

    YanıtlaSil
  3. arac vw grubunun eski pq34 şasisine yapılmış yani golf iv şasisi...

    YanıtlaSil
  4. Evet, bizde de satılan ilk nesil Bora'nın platformu.

    YanıtlaSil
  5. wv nin en kötü tasarımlı arabası sanırım.. gelmesin memlekete bozmasın göz zevkimizi yazıktır :)

    YanıtlaSil
  6. E madem golf iv platformunda passatın küçültülmüşünü üretebiliyorsunuz hiç zahmet etmeyin be VW... Bunu biraz büyütüp passat diye 70binden satsanız bizimkiler yine sıraya girerler.

    YanıtlaSil
  7. Çinliler wv'yide kendine benzetmiş, sanki ürün çakma gibi duruyor:)

    YanıtlaSil