5 Kasım 2012 Pazartesi

Seat Ibiza Cupra


Seat'ın Nisan ayında konsept halini sergilediği Ibiza Cupra'nın seri üretim hali de tanıtıldı. Konsept araçtan bir farkı olmayan seri üretim model teknik anlamda Volkswagen Polo GTI'ın ikizi.

Dışarıdan bakıldığında LED gündüz farlarına sahip aydınlatma grubu, 17 inç çaplı jantlar, sportif tasarıma sahip tamponlar, spoiler ve merkezi egzoz çıkışıyla diğer modellerden farklılaşan Cupra'da farklı bir ön panjur ve siyah renkli yan aynalar kullanılmış.


İç mekanda gövde rengiyle uyumlu renkte döşemeye sahip sportif yan destekli koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti ve Cupra logoları dikkat çekerken genel tasarım sadeliğiyle dikkat çekiyor.

Alçaltılmış süspansiyon sisteminin yanında opsiyonel olarak alınabilen daha yüksek performanslı bir fren sistemine de sahip olan otomobilde elektronik diferansiyel kilidi XDS de sunulmakta.


Volkswagen ailesi modellerinden tanıdığımız 1.4 litre hacimli motoru turbo ve kompresör beslemelerle donatılarak 180 beygir güç, 250 Nm tork üretebilecek hale getirilen araç 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılmış. 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaşabilen Ibiza Cupra 228 km/s maksimum sürate ulaşabilirken ortalama yakıt tüketim değeri 5.8 litre/100 km olarak açıklanıyor.

6 yorum:

  1. Polo GTI'daki gibi yağ yakma problemi olur mu acaba... Zamanla göreceğiz.

    YanıtlaSil
  2. 2012 itibariyle bu problemin çözüldüğünü söyledi Volkswagen yetkilileri ama bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
  3. Önden çekişli bir çöp daha..

    YanıtlaSil
  4. fayda-maliyet açısından başarılı bir araç tabi performanslı küçük hb'ler ile ilgilenenlere.

    YanıtlaSil
  5. MiTo quadrifoglio verde varken sansi zor ama yine de hos tabi. gelen makyaj cok guzel olmus daha da cekici yapmis araci.

    YanıtlaSil