21 Kasım 2012 Çarşamba

Opel ADAM Cup ve Astra OPC Cup


Opel fabrika takımı motorsporlarına geri dönüyor. Bu geri dönüşün ilk adımlarını hem ralli hem de pist yarışlarında atmak isteyen firma iki hatchback modelinin yarış versiyonlarını tanıttı.

Seri üretim versiyonlarının tanıtımı birkaç ay önce yapılan ADAM, Opel'i ralli parkurlarında temsil edecek olan araç. FIA R2 şartlarına uyan aracın dış görünümünde büyük değişiklik olmasa da içeride yarış koltukları, iptal edilen izolasyon malzemeleri, tek hamlede yerinden çıkabilen direksiyon simidi ve tam boy takla kafesi bulunuyor.


Dünya çapında yarışlara katılacak olan ADAM'ın haricinde daha çok Almanya'da yarışacak olan Astra OPC Cup'ı da tanıtan Opel genişleyen çamurluklara sahip olan bu otomobilde büyük bir ön splitter, genişletilmiş yan etekler, dev bir spoiler ve ek hava çıkışlarına sahip motor kaputu kullanmış.


Kaput altında bulunan motorlar hakkında detaylı bilgileri henüz paylaşmayan Opel, Astra OPC Cup'ın da iç mekanını FIA standartlarına uygun şekilde hazırlamış.

6 yorum:

  1. Onur abi Astra OPC'yi rakipleriyle kiyasladigind nereye koyuyorsun. ilk 3e falan girer mi sence yoksa rakiplerinin gerisinde mi kalir? Alfa Giuletta QV, Golf R, Leon Cupra, Megane Coupe RS, Focus RS veya ST, Civic Type-R vb vb.

    ciddi ciddi bu sinifta bir arac almayi kafaya koydum arastirmalara basladim. senin gibi birinin yorumunu, onerisini almadan pek adim atmak istemem acikcasi.

    YanıtlaSil
  2. Astra OPC, Mégane RS ve Volkswagen Scirocco R ile birlikte ilk üçte bence bu segmentte. Üçlünün en güçlüsü olmasının yanında tasarım olarak da en göze batanı. Yalnız Volkswagen'in Scirocco'da DSG sunması ve Golf R'da hem DSG, hem dört tekerlekten çekiş sistemi hem de 5 kapı olması, bu donanımları almak isteyen müşterilerde avantaj sağlayabilir.

    YanıtlaSil
  3. ben ozellikle 3 kapili istiyorum. o yuzden 5 kapili Golf R almam. s3/rs3 a class 250sport ya da 1 serisinin en ust versiyonlarina da cikamiyorum fiyatlari bu digerlerinden daha yukarda kaliyor malum prestij farki. kafamda astra opc ya da megane rs vardi sana da bir soruyum dedim. dis gorunusten bagimsiz araclarin kalitelerini dusunsen, yuruyen aksami donanimi uretim kalitesi parca kalitesi, hangisini alirdin? gorunum olarak sahsen astra opc ve scirocco r biraz onde gibi ama gorunume cok da takilmicam surusu daha onemli

    YanıtlaSil
  4. Şaşırtıcı şekilde altyapısı en başarılı olan araç Mégane RS. Çok eğlenceli bir sürüşü var. Opel ve Scirocco daha bir "Ciddi" kalıyor Fransız arkadaşı yanında.

    Manuel şanzıman dert olmazsa bence Astra en iyi seçim ama şahsen ben İstanbul trafiğinde bir de manuel şanzımanla uğraşmak istemediğimden Scirocco'yu seçerdim büyük ihtimalle.

    YanıtlaSil
  5. tesekkur ettim vaktin icin cevaplarin icin usenmeyip yardimci oluyorsun saol. turkiye'de almicam araci malum oranin vergisi bir yandan benzini bir yandan. megane rs ve astra opc icin test surusu isteginde buluncam. artik hangisi daha hos gelirse o olsun. fiyat olarak asagi yukari aynilar zaten.

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim. Türkiye'de değilse sorun kalmadı o zaman :)

    YanıtlaSil