21 Kasım 2012 Çarşamba

Nissan Leaf


Nissan, elektrik motorlu hatchback modeli Leaf'i yeniledi. Görünümünde büyük farklılıklar olmayan aracın teknik verilerindeyse iyileşmeler söz konusu.


Üç yeni gövde rengiyle alınabilen otomobilin opsiyonel donanımına mavi LED farlar eklenirken 17 inç çaplı jantlar da yeniden şekillendirilmiş. İç mekanda yeni dokunmatik ekran, aracın yan alt kısmını görmeye yarayan kameralar ve deri koltuk opsiyonu gibi donanımlar sunulan araçta Bose markalı hafifletilmiş ses sistemi, daha verimli hale getirilmiş koltuk ve direksiyon simidi ısıtıcıları ve dışarıdan alınan havayı daha verimli bir şekilde temizleyebilen havalandırma sistemi de alınabiliyor.

Bagaj hacmi 40 litrelik artışla 370 litreye yükselen Leaf'in entegre hale getirilen elektrik sistemi sayesinde ağırlığı 80 km aşağıya çekilmiş. Fren enerjisi geri kazanım sistemini de elden geçiren mühendisler bu sayede menzili 228 km'ye ulaştırmış.

3 yorum:

  1. sirf ekolojik diye su tipine aldirmayip aliyorlar avrupada bu araci. dogrya dogru hem ekonomik hem ekolojik. ah biraz da eli yuzu duzgun olsa.

    YanıtlaSil
  2. şu elektrikli araçların iç dizayları çok hoş oluyor. neden elektrikli olmayan araçlarda da aynı tasarımları kullanmıyorlar anlamıyorum. Mesela gösterge panelinde ibrelerin arkasındaki kısım kişiselleştirilebilir led ekran olsa çok mu zor. sadece ibre mekanik olsa. 150 200 tl ye tablet pcler satılmaya başladı o kadar masraflı birşey de olmaz yani.

    YanıtlaSil
  3. Gösterge tablosu için yapılıyor yavaş yavaş. Ford'un MyFord Touch sistemi bu şekilde kişiselleştirilebiliyor. BMW 7 Serisi'nin de gösterge tablosunun tamamı ekran. Orta konsollar için de çalışıyorlardır büyük ihtimalle.

    YanıtlaSil