20 Kasım 2012 Salı

Nelson Racing Engines Camaro



2010 yılında SEMA Show sırasında tanıtılan bir Shelby GT500 modelinde parmağı olan Nelson Racing Engines şimdi de klasik bir Chevrolet Camaro'ya etkileyici bir performans kazandırmış.

Aslında sadece görünümü klasik kalan otomobilin jant ve lastiklerine bakıldığında amacı daha kolay anlaşılabiliyor. İç mekana geçildiğinde sportif yan destekli koltuklar, yeniden yapılandırılmış kapı içleri, sportif görünümlü direksiyon simidi, metal pedal seti ve yeni bir gösterge tablosuna sahip olan aracın ses sistemi de günümüz standartlarında.


Geleceğe dönük olan yanı kaputu altında olan otomobilin 9.4 litre hacimli motoru dışarıdan bakıldığında bile heyecan yaratıyor. Dev boyutlu iki turbo beslemeye sahip olan v8'in ürettiği güçse 2.000 beygir olarak açıklanıyor.

6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan aracın fren sisteminden akslarına, egzoz sisteminden direksiyonuna kadar her noktası yenilenmiş.

3 yorum:

  1. 9.2 litre, 2000 beygir. nedir hocam bu bu kadar beygiri ne yapacak insanogl. bana sorsan agera r'in bir amaci var derim. veyron'un en ust modeli icin, yapabildikleri icin var o arac derim, bir nevi govde gosterisi. e ama bu nedir yani? 2000 beygir. ne tur bir yaris icin kullanilabilir?

    YanıtlaSil
  2. Motor drag yarışları için kullanılabilir ama aracın gövdesi ve iç mekanı buna uygun modifiye edilmemiş. Neler yapılabildiğini göstermek için tek örnek hazırlanmış.

    YanıtlaSil
  3. Hiç Zahmet etmeselermiş. Direk direk ikinci dünya savaşı uaçaklarının motorlarını koyabilirlermiş... Araç zaten şov aracı bu yüzden ucuk bir beygir gücü almak istemişler ama atmosferik 750-800 beygir alsalar daha bir kişilik sahibi olabilirmiş.

    YanıtlaSil