18 Kasım 2012 Pazar

Mercedes-Benz Ener-G-Force


Mercedes, efsanevi arazi aracı G Serisi'nin 2025 yılında nasıl görünebileceğini otomobilseverlere bir konsept yardımıyla gösterdi. Sera gazı emisyonu sıfır olan aracın görünümüyse oldukça dikkat çekici.

İlk bakışta G ailesi gibi güçlü bir duruşa sahip olduğu fark edilen aracın G harfi şeklinde ışık yayan farları, şişkin çamurlukları, dev lastik ve jant grubu ile küçük yapılı camları tok tasarımı pekiştiriyor. Oldukça kısa tutulan tampon-tekerlek mesafesi sayesinde arazi sürüşlerine uygun bir yapısı bulunan otomobilde ince yapılı yan aynalar ve gizli kapı kolları görev yapıyor.


Tavanında bulunan su depolarında geri dönüşümü yapılan suyu saklayabilen aracın yakıt pillerine gereken enerji, bu sudan elde edilen hidrojen tarafından sağlanıyor. Jantların içerisine yerleştirilen dört adet elektrik motoruna sahip olan konseptin bataryalarıysa yan eteklerde bulunuyor. Bu kısımda sunulan renk değiştiren aydınlatma hem aracın fark edilmesini kolaylaştırıyor hem de pillerin şarj durumunu belirtiyor.

Ön tamponunda bir de vinç bulunan aracın arazi kabiliyeti ileri düzeyde. Tavanında bulunan dört sensör aracın önünde bulunan yolun üç boyutlu topografik bir haritasını çizerken dört elektrik motorunun arazi üzerinde yol alırken kullanacağı tork miktarı da bu bilgiler ışığında otomatik olarak düzenleniyor. Bu arada konseptin menzili de 800 km olarak açılandı.

2 yorum: