2 Kasım 2012 Cuma

Mercedes-Benz A45 AMG


Mercedes cephesinden gelen haberler harika. Stuttgart merkezli markanın yeni hatchback ailesi A Serisi'nin en sportif modeli A45 AMG üzerindeki perde yavaş yavaş kalkıyor.

Otomobilin ilk resmi fotoğraflarını paylaşan Mercedes daha araç üzerinde kullandığı kamuflajların tamamından kurtulmuş olmasa da genişletilmiş çamurluklar, daha sportif tamponlar, çift renkli, 18 ve 19 inç çaplı jantlar ile dörtgen şekilli çift egzoz çıkışı dikkat çeken tasarım farklılıkları arasında sayılabilir.

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru daha önce tahmin edildiğinden de güçlü olacak. 355 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen ünite bu performansı dört tekerleğe aktaracak.

7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılacak olan A45 AMG'nin 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşması bekleniyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanacak olan araç performans paketiyle bu sürati 280 km/s'e yükseltebilecek.

11 yorum:

  1. ilk defa spy haberi veriyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  2. Spy değil ki resmi fotoğraflar bunlar. Bilgiler de öyle. Ön kısmı bitirememişler heralde tam olarak.

    YanıtlaSil
  3. 3 kapili a class gelmeyecek mi ya amg versiyonunda bile koymamislar sanirim :(

    YanıtlaSil
  4. a250 sportta kullanilan izgarayi dusunmuyorlar sanirim bu modelde.

    YanıtlaSil
  5. yalnız tampon bence çok çirkin duruyor. Şahin taksiler gibi ne o öyle??

    YanıtlaSil
  6. nedir bu firmalarin 3 kapi dusmanligi? a class 3 kapi gelmiyor gibi. yeni clio da 3 kapili degil

    YanıtlaSil
  7. Ön tamponda kamuflaj olduğu için bu şekilde. Kaldırıldığında neye benzediğini göreceğiz.

    3 kapılı modeller için ar-ge bütçesi ayırmamayı düşünüyor olabilirler. Özellikle de CLC ve CLA gibi modeller gelecekse düşünmüyorlardır 3 kapılıyı.

    YanıtlaSil
  8. eh bari onlari bekleyelim ama cidden a class 3 kapili cok hos olurdu 1 serisinden ve o memur arabasi a3ten daha onde dururdu

    YanıtlaSil
  9. cla 5, clc 3 kapılı olmayacak mı?

    YanıtlaSil
  10. benim umutlar clc'ye kalmis anlasilan. eski clc'yi begenmemistim yanliz genel olarak da pek basarili olmadi arac mercedes'e yakismayan bir modeldi. umarim yeni clc su a class gibi tepeden giris yapar segmente.

    YanıtlaSil