6 Kasım 2012 Salı

Maserati Quattroporte


İtalyan üretici Maserati, dört kapılı modeli Quattroporte'yi yeniledi. Yeni nesil sedanın dış mekanı daha sert bir duruşa sahipken iç mekan daha derli toplu görünüyor.

Önden bakıldığında GranTurismo rüzgarları estiren yeni Quattroportebir dalgayla kesilen yan kısmında yine üçlü hava çıkışı barındırıyor. Yeni jantlarla da donatılan otomobilin arka kısmı eskisine oranla daha sade bir görünüme sahip. Yatay stoplarda LED teknolojisi kullanılırken bagaj kapağının ucu bir spoiler şeklini sunuyor. Otomobilde sunulan egzoz çıkışları da köşeli hatlara sahip.


İç mekanının genel duruşu daha kaliteli olan otomobilin sade tasarımlı gösterge tablosunda iki yuvarlak göstergenin arasında büyük bir ekran yer alıyor. Yaşam alanının dört bir yanında deri döşeme ve ahşap kaplama kullanan Maserati havalandırma ızgaralarını ince yapılı tutarken orta konsolda bulunan dokunmatik ekran oldukça büyük. Havalandırma kumandaları da şık bir tasarıma sahip olan Quattroporte'de küçük bir vites topuzu bulunuyor.


Arka koltuk yolcuları için daha büyük yaşam alanı sunan yeni nesil Quattroporte'de bu kısım için çift ekranlı eğlence sistemi, tekli koltuklar ve sabit kol dayanaklı bölüm sunulmaya başlanmış.

Eskisinden daha büyük bir otomobil olmasına rağmen hafifleyen yeni nesil Quattroporte'de arkadan itişin yanında dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyon olarak alınabilecek. Teknik verileri henüz açıklanmayan otomobilde ilk etapta sunulacak olan v8 motor tam otomatik şanzımanla eşleştirilecek.

7 yorum:

  1. 3lt dizel gelsin gerisi teferruat :)

    Bknz:panamera

    YanıtlaSil
  2. Guzel olmus, ben anca uzaktan bakabilcem

    YanıtlaSil
  3. bir ilk model olsa başka bakabilirdim ama önceki modele göre büyüsünü yitirmiş ve kısaca bozmuş

    YanıtlaSil
  4. onceki modele gore cok degismis. on kisim granturismo imaji oturtulmus ama arka kisim hic yakismamis maserati'ye cok siradan olmus. onun disinda tabi ki kusur bulmak cok cok zor.

    YanıtlaSil
  5. Bence de sihirinden bir şeyler kaybetmiş Quattroporte. Güzel bir otomobil ama eskisinin farklılığı azalmış kesinlikle.

    YanıtlaSil
  6. böyle bir araca mondeo-jetta melezi bi stop tasarımını nası reva görmüşler, önceki modelin hayranı olarak ağladım. arka tasarım resmen çirkin ve önü de gt den daha özensiz. ne yaptınız quattroporteye vicdansızlar.

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle mukemmel bir tasarim. onceki kasa da cok basariliydi ama bu daha iyi olmus. ozellikle arka tasarim cok derli toplu. icine soyleyecek bir sey bulamiyorum. her renginden bir tane alsak mi acaba?

    YanıtlaSil