12 Kasım 2012 Pazartesi

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster


Lamborghini cephesinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Markanın 12 silindirli canavarı Aventador'un üzeri açılabilen modeli de sonunda tanıtıldı.

Ana hatları sabit tavanlı kardeşinden farksız olan otomobil ile birlikte yeni renk seçenekleri de tanıtan Lamborghini önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı sunduğu yeni tasarım jantlarla 10 kg ağırlık tasarrufu sağlamış. Karbon fiberden üretilen tavanı sadece 6 kg ağırlığında olan otomobilin motor kaputunda, motoru görmeye yarayan camların sayısı üçe çıkmış.


Koltukların arkasında kalan alanda yapılan güçlendirmelerle gövdenin burulma direnci artırılırken yan camların arkasına yeni motor havalandırma kanalları eklenmiş. Ön camın üst kısmına bir rüzgar kesici ekleyen Lamborghini koltukların hemen arkasına eklediği elektrikli camla hava akışını daha da rahat kontrol edebiliyor.

İç mekanda coupé kardeşiyle farklılaşma olmayan otomobilin 6.5 litre hacimli v12 motoru da değişmemiş. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 349 km/s.

2 yorum:

  1. Nasıl bir araba, nasıl bir estetik bu Aman Ya Rabbim! İtalyanlar bu işi biliyor.

    YanıtlaSil
  2. lambo yanilmiyorsam vw grubunun icindeydi ama dogru kokeni yine italyan. saf italyan ariyorsan fiat grubundan ferrari. ha ben de ferrari'yi sevemedim bi turlu o ayri.. sanirim herkes sevdigi icin bana itici geliyor yoksa kedinin cigere baktigi gibi bakiyoruz yani

    YanıtlaSil