29 Kasım 2012 Perşembe

Kia Sorento


Ağustos ayında ilk detayları basınla paylaşılan Sorento'nun A.B.D. pazarında satılacak modelleriyle birlikte geriye kalan özellikleri de su yüzüne çıktı.

Basit bir makyaj operasyonuna girmiş gibi görünse de aracın parçalarının %80'inden fazlasının yenilendiğini söyleyen Kia, yeni Sorento'nun yeni bir şasi, motor ve direksiyon sistemiyle donatıldığını açıkladı. Artık elektro hidrolik bir direksiyon sistemine sahip olan aracın donanımına LED gündüz farlarına sahip olan xenon farlar, kör nokta uyarı sistemi ve çapları 19 inçe kadar çıkan jantlar eklenmiş.


İç mekanına bakıldığında gösterge tablosunda ortada yer alan hız göstergesinin iç kısmına renkli bir ekran eklendiği görülen aracın orta konsolunda da büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Kia'nın yeni nesil telematik sistemine sahip olan ilk araç olan yeni nesil Sorento'da programlanabilir elektrikli bagaj kapağı ve tam boy panoramik tavan da opsiyonel olarak sunulmakta.

Tamamen yenilenen 3.3 litre hacimli motoru 290 beygir güç, 341 Nm tork üretebilen Sorento'nun 2.4 litre hacimli ünitesi de 191 beygir güç, 245 Nm tork üretebiliyor. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçlarda 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulmakta.

1 yorum: