28 Kasım 2012 Çarşamba

Jaguar XFR-S


İngiliz üretici Jaguar, XF ailesinin en sportif versiyonunu tanıttı. Bir süredir duyduğumuz söylentileri de gerçeğe dönüştüren bu otomobil hem performans hem de görünüm olarak farklılıklar sunuyor.

R-S serisi araçlarda görmeye alıştığımız mavi rengiyle dikkat çeken otomobilde büyük hava girişlerine sahip ön tampon, uzatılmış yan etekler, ön çamurluklar arkasında açılan hava çıkışları, siyaha boyanmış krom parçalar, 20 inç çaplı jantlar, büyük bir bagaj üstü spoiler, difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi gibi aksesuarlar dikkat çekiyor.


Sade bir iç mekana sahip olan aracın konsol kaplamaları yenilenirken koltukların yan destekleri yükseltilmiş. Koltuk, kapı içi ve ön konsolu deriyle kaplanan otomobilde kontrast renkte dikiş iplikleri kullanılmış.

Yeni bir diferansiyel ve daha sportif ayarlı elektronik yardımcılarla donatılan XFR-S'in kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motoru 542 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.6 saniye sürerken maksimum sürat 300 km/s'te sınırlandırılmış.

1 yorum:

  1. iste budur ya. ozledigimiz tatlardan. xkr-s ile beraber ruya araci

    YanıtlaSil