10 Kasım 2012 Cumartesi

Hyundai JP Edition Veloster


2012 SEMA Show'un Hyundai Veloster modellerinden birisi de John Pangilinan tarafından hazırlanan otomobil oldu. Görünümünde dikkat çekici değişiklikler bulunan aracın motor performansındaysa artış yaşanmamış.


Nane yeşiline boyanan gövdesi üzerinde yapılan değişiklik genişleyen çamurluklarla sınırlı kalırken bu farklılığa uygun şekilde modifiye edilen parçalar arasında tamponlar ve yan etekler mevcut. Aracın arka tamponunun alt kısmında yeni bir difüzör kullanılırken yenilenen egzoz sisteminin çıkışları da farklı.


19 inç çaplı jantlar donatılan bu Veloster iç mekanında da farklılıklar sunmakta. Recaro'dan alınan sportif ön koltuklar sabit kafalıklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sunarken aracın standart üç noktadan bağlantılı emniyet kemerlerinin iptal edilmemiş olması ilginç.

Motorunda bir modifikasyon bulunmayan aracın fren sistemi Brembo'dan alınırken süspansiyon sistemi de yenilenmiş. Aracın yenilenen bir diğer kısmı da ses sistemi. İki adet subwoofer sunan sistem bagaj hacminin çoğunu kaplamış.

4 yorum:

  1. sanirsam satilacagi pazarlarla ilgili bir bilgi yok? yoksa hic satilmayacak tek ornek mi kalacak

    YanıtlaSil
  2. Konsept olarak kalacak bu araç. Bunun yanında kullanılan parçalar ayrı ayrı alınabiliyor Kuzey Amerika'da.

    YanıtlaSil
  3. yok yok tasi taragi satip kuzey amerika'ya veya ingiltere'ye gecmek lazim boyle olmayacak turkiye'de vergisi bir yandan satmadigi icin getirilmeyen onca gelistirme, arac ve motor cesidi bir yandan. gerci ingiltere'de direksiyonlar sagda o sikinti yaratir

    YanıtlaSil
  4. Sağdan direksiyona düşünüldüğünden daha çabuk alışılıyor. Hele bir de yaşam standartları göz önünde bulundurulursa işi gücü bırakıp alışılır gitmek için.

    YanıtlaSil