29 Kasım 2012 Perşembe

Acura RLX


Honda'nın lüks yan markası Acura amiral gemisini yeniliyor. İstenen satış rakamlarına ulaşamayan RL'in yerine piyasaya çıkacak olan otomobilin şimdiye kadar üretilmiş en güçlü, en konforlu ve teknolojik olarak en gelişmiş sedan Acura modeli olduğu söyleniyor.

New York'ta tanıtılan konsept halinden çok da farklı görünmeyen otomobilde yeni nesil Acura modellerinin tamamında görebildiğimiz ön panjur tasarımı kullanılırken tamamı LED farlar ve alt kısmına bombe verilmiş bir ön tampon da dikkat çeken detaylar arasında bulunuyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan çizgisi pek heyecan vermezken bagaja doğru uzayan C sütunu biraz hantal bir görünüm yaratmış. Oldukça sade bir arka tasarıma sahip olan RLX'in egzoz çıkışları da gizlenmiş.


İç mekanında hoş bir görünüm sunan RLX'te üç kollu direksiyon simidi, ahşap kaplamalar, ön konsolu da saran deri döşeme, büyük bir navigasyon ekranı ve ses sistemini kumanda eden büyük dokunmatik ekran dikkat çekiyor.


Acura modellerinde görmeye alıştığımız 3.5 litre hacimli v8 motorla donatılan yeni sedan 310 beygir güç, 368 Nm tork üretebiliyor. Silindir deaktivasyon özelliği ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak olan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi de standart olarak bulunacak.

4 yorum:

  1. capon işi mercedes... walla araba göze çok hoş görünüyor

    YanıtlaSil
  2. önü mazda 6 arkası chevrolet cruze içeriside lexus olmuş.nerde hondanın kendi çizgisi..

    YanıtlaSil
  3. arabanın siyahı çok daha etkileyici görünüyor, ben arabayı çok beğendim şimdiki satış fiyatı da uygun gibi açıkçası amerikada yaşasaydım böyle bir arabaya binmek isterdim

    YanıtlaSil