22 Ekim 2012 Pazartesi

Volkswagen Taigun


Volkswagen, Brezilya'ya bir sürprizle geldi. Alman markası Sao Paulo'da kompakt SUV modelini, yeni motoruyla birlikte tanıttı.

3.859 mm boya, 1.728 mm genişliğe, 1.570 mm yüksekliğe ve 2.470 mm aks mesafesine sahip olan aracın ağırlığı sadece 985 kg. 17 inç çaplı jantlara sahip olan konseptin köşeli hatları, geniş çamurlukları, LED farları ve gizlenmiş arka kapı kolları sportif bir görünüm sunarken öne ve arka zemin korumaları ve yanlarda sunulan siyah renkli korumalar arazi kullanımı için olumlu sinyaller veriyor.


İç mekanı sade fakat renkli bir tasarıma sahip olan Taigun, dokunmatik ekran ve birkaç düğmeden oluşan bir orta konsola sahip. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve orta konsolun üzerinde yer alan üç gösterge sportif bir görünüm sağlarken havalandırma ızgaraları şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Bagaj hacmi 280 litre olan Taigun'un arka koltukları katlanarak 987 litre hacim elde edilebiliyor.

Aracın kaputu altında görev yapan 1 litre hacimli TSI motor 110 beygir güç, 175 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 9.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 186 km/s ve ortalama yakıt tüketim değeri 4.5 litre/100 km.

8 yorum:

  1. polo cross'a alternatif olmuş sanki....

    YanıtlaSil
  2. vw grubunun son hamlelerini hic begenmiyorum ama bu fena olmamis gibi.

    YanıtlaSil
  3. fiat panda 4x4 olmuş bu.

    YanıtlaSil
  4. araçlara bu isimleri verirken ne kadar düşünüyorlar merak ediyorum. zaten halihazırda tiguan var şimdi de taigun... karıştırır müşteri kısmısı..

    YanıtlaSil
  5. marka imaji stili var bu otomobiller sadece arac degil onlar aile denmek istiyor bence ama son kullanici karistirabilir tabi. hele yabanci kelimeleri teleffuz etme ozurlu bizim insanimiz touareg tiguan simdi de bu taigun.

    YanıtlaSil
  6. Juke Moka rakibi gibi duruyor,varolan bir platform mu yeni birseymidir bu,ayrıca 2 kapılımı yoksa arkada gizli kapı mı var.
    Avrupa ve Turkiyeye gelirmi,motor,perf,gorunus guzel,45-60 arasi fiyatlandirma ile satar

    YanıtlaSil
  7. Resmi buyutunce arka kapılar gorunuyormus

    YanıtlaSil
  8. Polo platformunu kullanıyor ve Avrupa pazarında da göreceğiz bu aracı.

    YanıtlaSil