31 Ekim 2012 Çarşamba

Volkswagen Santana


Volkswagen'in Çin pazarında başarılı satış rakamlarına ulaşan küçük sedan modeli Santana yenilendi. İkinci nesil Santana uzatılmış bir Polo temeli kullanıyor.


Seat Toledo ve Škoda Rapid gibi araçların kuzeni olan Santana'nın aks mesafesi 2.603 mm olarak açıklanırken bagaj hacmi 480 litre. Köşeli hatlara sahip olan tasarımı ailenin diğer sedan modellerini andırırken iç mekan tasarımı da Polo'dan alınmış.

Motorları da tanıdık olan aracın 1.4 litre hacimli ünitesi 90, 1.6 litre hacimli versiyonuysa 110 beygir gücünde. Bu ünitelerin ortalama yakıt tüketim değerleriyse sırasıyla 5.9 ve 6 litre/100 km.

11 yorum:

  1. bu model türkiye'de de çok satardı, ekonomik bir vw bizim pazar için de iyi fikir değil mi? vw türkiye kendini batı avrupa'da mı sanıyor acaba?

    YanıtlaSil
  2. bize ne çindeki arabadan ya. Türkiye de prömiyeri yapılan araçlar var symbol, c-elysse, fluence gibi...

    YanıtlaSil
  3. Birincisi Çin'deki aracı merak etmeyenin okuması zorunlu değil.

    İkincisi biraz ufku genişletmek kötü bir şey değil.

    Üçüncüsü, "Bize ne ya" demek yerine okusaydınız C-Elysée'nin de Çin'de tanıtıldığını, aylar önce yazdığım haberden görürdünüz.

    Dördüncüsü, fuarda basın toplantılarına katılırken Symbol ve Fluence haberi yazmak zor oluyor hafiften. Eve varır varmaz yazdım zaten.

    Beşincisi de bence haberleri okuyun. 3-5 ay sonra Türkiye'de de satışa sunulursa önceden haberiniz olmuş olur.

    YanıtlaSil
  4. Onur abi sen bakma bunlari sadik okuyucunuz her seferinde usenmeden sorularimizi cevapliyorsun acikliyorsun benim gibi bilmeyenlere :) paylas tabi ki okumaktan zarar gelmez.

    YanıtlaSil
  5. hayatta gelmez bu araç. daha pahalı olan jettayı satmak varken niye getirsinler ki. Polo classic vb sedan zaten yıllardır var geliyormu?

    YanıtlaSil
  6. Aynı mantıkla "Daha pahalı Passat varken neden Jetta gelsin?" diye de sorulabilir ama geliyor. Ayrıca seneler önceki durumla günümüzdeki aynı değil. 2 yıl önceye kadar %130 gibi saçma sapan bir ÖTV miktarı yoktu örneğin. Düşük kaliteli araçların fiyatları bile 40 bin liranın üzerine çıkmaya başladı. Alt segmentlerde yer açılıyor sürekli.

    YanıtlaSil
  7. ne gereksiz bi muhalefet ya ben vw hayranı değilim ama sadece türkiye'de piyasaya çıksa iyi satardı diye fikir sundum. alla alla sen git citroen al madem.

    YanıtlaSil
  8. bu aracin ölcülerini bulabilecegimiz bir dökuman varsa linkini paylasabilir misiniz?
    Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  9. Ölcüleri sordum cunku asagidaki linkte aks mesafesi 2603mm olarak belirtilmis,2630 degil. Resmi bir dökuman varsa daha iyi olur aslinda.

    http://3d-car-shows.com/2012/world-premiere-of-the-new-volkswagen-santana/

    YanıtlaSil
  10. resmi bilgi 2603mm imis arkadaslar. Sonunda buldum.

    https://www.volkswagen-media-services.com/medias_publish/ms/content/en/pressemitteilungen/2012/10/30/world_premiere_of.standard.gid-oeffentlichkeit.html

    YanıtlaSil
  11. Evet, doğru. Sayıların yerini değiştirmişim yazarken. 2.603 de ilginçmiş bu arada.

    YanıtlaSil