26 Ekim 2012 Cuma

Toyota Sequoia Family Dragster


Bu yıl SEMA Show çılgınlıkları arasında çocuklu bir ailenin drag yarışlarına katılabilmesine olanak sağlayabilecek bir araç da bulunuyor. Antron Brown ile birlikte geliştirilen bu Sequoia konsepti görünümde olduğu kadar güç konusunda da çeyrek milde zorluk çekmeyecek gibi görünüyor.


Alçaltılan gövdesinin her noktası yeniden tasarlanan otomobilde küçük jantlara sahip drag lastikleri görev yapıyor. Arka lastiklerin 55 cm'lik inanılmaz genişlikleri asıl üretilme amaçlarını açık şekilde yansıtıyor. Birçok parçasında olduğu gibi dev splitter ve spoilerinde karbon fiber kullanılan aracın her iki yanına da dörder egzoz çıkışı eklenmiş.

Yaklaşık 730 kg hafifletilmiş olan aracın ön konsolunda büyük bir değişiklik yapılmazken kapı içlerine düz paneller eklenmiş. Dört adet yarış koltuğuyla donatılan araçta tam boy takla kafesi de bulunuyor.

Sequoia'nın 5.7 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme ekleyen Toyota araçtan 650 beygirin üzerinde güç almayı başarmış.

3 yorum:

  1. Onur abi sitenin yan tarafindaki populer haberler kisminda su geely modeli hic ama hic eksik olmuyor:

    http://onurkoray.blogspot.be/2010/04/geely-emgrand-ge.html

    bir yanlislik olmasin hocam o kadar dunya guzeli arac/test tanittin paylastin bu cakma RR'nin yan tarafdan ayrilmamasina anlam veremiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bizde çok hit almıyor tabi ama bütün Çin Geely arıyor arama motorlarında. Büyük çoğunluğu da haberin fotoğrafına yönlendirilince inmiyor sağdan.

    YanıtlaSil
  3. yao ming'i de air jordan'danin en cok oy alma rekorunu geride biraktirarak all star'a sokmuslardi ofkeden deliye donmustum. michael jordan lan bu. yao ming geldi rekoru eline aldi iyi mi bu nasil bir nufustur arkadas. burda da benzeri isliyor demek ki :)

    YanıtlaSil