15 Ekim 2012 Pazartesi

Toyota ProAce


Fiat Scudo, Peugeot Expert ve Citroën Jumpy üçüzlerine yeni bir kardeş katıldı. Toyota logosunu taşıyacak olan araçla birlikte Toyota, Avrupa ticari araç segmentinde kendisine yeni bir sayfa açıyor.

İç ve dış tasarımında büyük bir sürpriz olmayan aracın 4.805 ve 5.135 mm ölçülerinde iki uzunluk, 1.942 ve 2.276 mm ölçülerinde iki yükseklik, 3.000 ve 3.122 mm ölçülerinde iki de aks mesafesi seçeneği sunulmakta. İç genişliği maksimum 1.602 mm olan aracın 5, 6 ve 7 metreküp hacimli kasa sunan versiyonları bulunuyor.


Üç adet turbo Diesel motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan ProAce'in 1.6 litre hacimli ünitesi 89 beygir güç, 180 Nm tork sunarken 2 litre hacimli modellerden ilki 126 beygir güç, 320 Nm tork, ikincisiyse 161 beygir güç, 340 Nm tork sunuyor. Küçük hacimli motor 5, büyük hacimlilerse 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip.

4 yorum:

  1. Hiace'nin yerine mi?
    Yoksa yeni bir model olarak mı?

    YanıtlaSil
  2. Portekiz'de Hiace üretimi durduruldu. Avrupa pazarında bu aracın yerine geliyor. Diğer pazarlardaysa eski isimle farklı bir araç kullanılacak büyük ihtimalle.

    YanıtlaSil
  3. Fikrimce anlamsız bir araç olmuş. Teknolojik, görsel veya kalite olarak farkı olmayan üç araca bir yenisi daha eklendi. Muhtemelen de Avrupalı kardeşlerinden pahalı olacak.
    İçini Toyota tasarlamış olabilir tamam hadi eyvallah da, o burun ne öyle yahu? Nedir bu Fiat-PSA ortaklığında çıkartılan burunlar (Ducato-Scudo-Fiorino) böyle? Başka varsa da hatırlamak istemiyorum, bunlar yeterince tipsiz zaten. Bir de ticaretin yakışıklısı demezler mi, çok şükür modası geçti reklamların da karşılaşmıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bence de o kadar kardeşi varken anlamsız oldu biraz. İtalyan ve Fransiz markalarının satmadıkları pazarlarda satılsa anlaşılabilir ama o da olmayacak gibi.

    YanıtlaSil