4 Ekim 2012 Perşembe

Ram 2500 ve 3500 Heavy Duty


Geçtiğimiz hafta Texas'ta tanıtılan tek pick up Ford F-150 King Ranch değil. Markanın ezeli rakibi Dodge, pick up markası Ram'in ağır iş versiyonlarını aynı eyalette sergilemeyi tercih etti.


Daha sağlam bir yapıya sahip olduğu açıklanan yeni Ram ailelerinin dış mekanlarında da küçük birer makyaj operasyonu düzenlenmiş. Yeni jantlar ve renk seçeneklerinin yanında LED sinyal ve stoplar, ek hava çıkışlarına sahip kaput, daha dikkat çekici ön panjur ve 2500 HD modellerinde sunulan kasa yanı kilitlenebilir gözler farklılıklardan birkaçı.


İç mekanında daha kaliteli malzemelerin kullanıldığını açıklayan Ram, her iki araçta da yeniden programlanabilir, 7 inç büyüklüğünde bilgi ekranını sunmaya başlamış. Kapı içleri yeniden tasarlanan aracın orta konoluna güç çıkışlı bir alan eklenirken direksiyon simidi ve kumanda düğmelerinde de makyaj var.

Opsiyonel donanımları da oldukça zengin olan Ram HD ailesinde iç mekan için de yeni renk seçenekleri sunuluyor. Diğer donanımlar arasında 10 hoparlörlü Alpine ses sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma, dokunmatik ekranlı navigasyon ve eğlence sistemiyle wi-fi bağlantısı sayılabilir.


İki motor seçeneğine sahip olan Heavy Duty ailesinde kullanılan 5.7 litre hacimli v8 motoru Chrysler ailesinin otomobillerinden de tanıyoruz. 383 beygir güç, 542 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulmakta.

Cummins tarafından üretilen 6.7 litre hacimli, 6 silindirli turbo Diesel motorunun üç değişik güç sunan versiyonu bulunan Ram Heavy Duty ailesinde en düşük gücü sunan ünite 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor. 24.000 km yağ değişim aralıklarına sahip olan motorların güç ve tork değerleri şöyle:

350 beygir güç, 881 Nm tork
370 beygir güç, 1.084 Nm tork
385 beygir güç, 1.152 Nm tork

Çekme kabiliyeti de geliştirilen araçlar artık 7.727 kg'a kadar ağırlığı olan yükleri çekebiliyor.

3 yorum: