18 Ekim 2012 Perşembe

Oettinger Volkswagen Golf


Konu Volkswagen Golf olunca modifikasyon firmalarının yarışmasını izlemek de zorlaşıyor. Abt ardından Oettinger de 7. nesil Golf için geliştirdiği kitleri tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında farklı ön panjur, yenilenen ön tampon, yan etekler ve büyük jantlar gibi detaylarla dikkatleri çeken otomobilde daha büyük bir spoiler ve alçaltılmış süspansiyon sistemi de bulunuyor.

GTI için gücü 360 beygire kadar çıkan modifikasyon kitleri hazırladığını duyuran Oettinger, 2 litre hacimli turbo Diesel motorun gücünü de en az 180 beygire ulaştıracağını açıkladı. 1.6 litre hacimli TDI ünite için de kitler hazırlayan firma 90 beygirlik modeli 110, 105 beygirlik modeliyse 125 beygir güç üretebilecek şekilde güçlendirmiş.

5 yorum:

  1. Önden çekişli ama 360 Hp! Komik olmuş biraz...

    YanıtlaSil
  2. tampon seattan çıkma mı? tofaş şahinlere bile daha güzel tampon takıyorlar artık

    YanıtlaSil
  3. bu kadar yuksek gucun sadece onden cekisli olmasinin avantajlari/dezavantajlari nelerdir? focus rs'de de benzer bir asiri guc ancak onden cekis durumu vardi.

    YanıtlaSil
  4. Avantajı daha ucuza mal olması ve mekanik olarak daha az kayıp verilmesi olsa da güç bu derece yükselince zaten çekiş kaybı olacağından mekanik kayıp o kadar da önemli olmuyor.

    Focus RS'te de rahatça görülebilen en büyük problemse torque steer'di ki dikkatli olunmazsa trafikte kazaya bile sebebiyet verebilecek derecedeydi.

    Bir diğer problem de virajlarda yaşanan understeer, yani önden kayma eğilimi. Aynı nedene bağlantılı olarak ön lastiklerin çok daha fazla zorlanması ve direksiyonda yaşanan ağırlık hissi diğer kötü yanları.

    YanıtlaSil