23 Ekim 2012 Salı

Hyundai HB20X


Bu yıl Brezilya'da tanıtılan küçük otomobiller arasına bir de Hyundai katıldı. Yeni hatchback modeli HB20 temellerini kullanan araç hafif arazi şartlarına uygun olarak modifiye edilmiş.

Siyah renkli plastik korumalara sahip tamponlar, çamurluklar ve yan eteklerle donatılan aracın yerden yüksekliği artırılırken tamponların alt orta kısımlarına metal korumalar eklenmiş. 15 inç çaplı jantlara sahip olan HB20X'in yan ayna ve kapı kolları gri renkli.

Kapı altlarında da özel korumaları bulunan aracın tavan rayları da standart. 3.940 mm boy, 1.710 mm genişlik, 1.540 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.500 mm, bagaj hacmiyse 300 litre.

1.6 litre hacimli motoru benzin veya etanolle çalışabilen HB20X, 128 beygir güç, 162 Nm tork üretebiliyor. tandart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan otomobilde 4 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonu bulunacak.

2 yorum:

  1. Malesef olmamış :( Yeni tasarım anlayışı güzel ama, bunda batmış resmen. Brezilya pazarında kalsın, aman. Bir de son zamanlarda bu tip küçük SUV'lara markalar çokça yöneldi gibi ? Mokka, Trax, şimdi Hyundai. İlginç. Bakalım Mokkka'yla Trax Türkiye'de tutunabilecek mi.

    YanıtlaSil
  2. Motorlar küçülüp insanlar tek başlarına kullanacakları otomobillere yöneldikçe araçlar da küçülüyor. Şehirlerde zaten yüksek araçların avantajı malum.

    YanıtlaSil