29 Ekim 2012 Pazartesi

Fiat Bravo Xtreme


Brezilya pazarında önemli bir yere sahip olan Fiat, bu ülkede düzenlenen fuarlara da iddialı bir şekilde hazırlanıyor. 2012 yılında da organizasyona hazırlıklı gelen firma Bravo'nun sportif bir konseptiyle sürpriz yaptı.

Geniş hava girişleri, splitter ve LED gündüz farlarına sahip ön tamponunda yer alan büyük ön panjurun üzerine Fiat logosunu işleyen firma kaputun alt kısmına da ek hava girişi açmış. Farlar ve stoplarda da LED kullanan fiat mat gövde rengi, büyük yan etekler, geniş çaplı jantlar, büyük bir arka spoiler, geniş difüzör, iddialı tasarıma sahip arka tampon ve çift egzoz çıkışıyla dikkat çekmekte.


İç mekanında dairesel havalandırma ızgaraları, sportif direksiyon simidi, sabit kafalıklı yarış koltukları ve kontrast renkli dikişlere sahip deri döşeme dikkat çekerken arka tarafta da iki adet tekli koltuk ve bu koltuklarda oturanlar için ekranlar yer alıyor.

Sertleştirilip 5 mm alçaltılan süspansiyon sistemine sahip olan aracın 1.4 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 253 beygir güç, 332 Nm tork üretebiliyor.

Bu arada otomobilin, gerek mat gövde rengi gerekse duruşuyla Citroën DS4 Racing konseptini andırdığını söyleyebiliriz.

8 yorum:

  1. FIAT'ın Brezilya Facebook sayfasında gördüm bunu, keşke iç resimler de olsaydı. Müthiş. Hele öndeki FIAT yazısı... 1.4 motor hangisi peki ? Multiair mi T-JET mi ? Özel bi motor sanırım söylenmemişti daha önce..

    YanıtlaSil
  2. Motor T-Jet ama konsept için özel hazırlanmış tabi.

    YanıtlaSil
  3. seri uretime gecme ihtimali?

    YanıtlaSil
  4. en azından body kit olarak gelmeli.

    YanıtlaSil
  5. Seri üretim şansı sıfıra yakın malesef. Zaten Bravo yenileneceğinden en azından bu kasada sunulması pek karlı olmayacaktır. Bunun yanında bu tip bir motor seçeneği bir sonraki nesil için düşünülebilir.

    Benim korkum bu motorun da bir Abarth modeliyle gelmesi ki o durumda Türkiye'de görmek imkansızlaşacak.

    YanıtlaSil
  6. delta giulietta ve bravo beraber mi yenilenecek?

    YanıtlaSil
  7. Platform kardeşleri olacaklar ama tam olarak aynı anda mı tanıtılırlar bilemiyorum. Büyük ihtimalle Bravo ve Delta çok yakın tarihlerde yenilenecek.

    YanıtlaSil
  8. deltayi bilmem de bravo ve giulietta acile makyaj almali. birde bu platformdan bagimsiz yeni mitoyu bekliyorum ben fiat grubundan harika bir surpriz gelebilir

    YanıtlaSil