9 Ekim 2012 Salı

BBR Cosworth Mazda MX-5


2010 yılında Mazda MX-5 için, Cosworth ile birlikte geliştirdiği kompresör kitini tanıtan BBR bu yıl hem bu kiti güçlendirmiş hem de uygulanabileceği motor seçeneklerini artırmış.

İki etap halinde sunulan modifikasyon kiti ilk etap uygulamada 1.8 litre hacimli motordan 217 beygir güç, 238 Nm tork alabilirken 2 litre hacimli motordan 241 beygir güç, 257 Nm tork alınabiliyor.


İkinci etap modifikasyon çalışmasında aracın donanımına geniş çaplı egzoz çıkışları ekleyen firma 1.8 litre hacimli motoru 231 beygir güç, 257 Nm tork, 2 litre hacimli üniteyiyse 258 beygir güç, 282 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendiriyor.

Kitler, İngiltere dışından alım yapacak müşterilere, işçilik hariç 4.295 (1. Etap) ve 5.455 (2. Etap) Sterlin'e satılmakta.

8 yorum:

  1. Mazda'yı küçüklüğümden beri hep çok sevmişimdir. Ama markanın Türkiye'deki durumuna çok üzülüyorum. Geçen ay sadece 34 araç satmışlar. İnanılır gibi değil.

    YanıtlaSil
  2. Ooo, korkunçmuş gerçekten de. Bence blogger dünyasından yardım isteyebilirler. :)

    YanıtlaSil
  3. sorunsuzluk abidesi olan bir firmanin bu hallere gelmesi cidden hos degil. rx 7 rx 8 miata (daha da sayilir da neyse) gibi efsaneler ureten bir firma daha iyi bir yerlerde olmaliydi.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar. Bu arabaya Türkiyede bu tip tuning vs. gibi işlemler yapılıyor mu? Cidden almayı düşünüyorum fakat 160HP de az geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Garanti bozulmadan yapılamıyor malesef ama ithal edildikten sonra uygulayabilecek yerler mevcut.

    YanıtlaSil
  6. 2008 model miata için bu tür işlemlerin uygulanabileceği yerler ( İstanbul için ) hakkında bir bilginiz var mıdır üstad , bildiğin vites topuzu bile bulamıyorum yaaa miatama :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modifikasyon kiti uygulayabilen garajlar var fakat vites topuzu bulmak bundan çok daha zor gerçekten de.

      Sil